Türkiye adım adım erken seçime gidiyor!

Türkiye’de son zamanlarda gelişen politik olaylar, akıllara bir baskın, erken seçimi getiriyor…

erken seçim

Türkiye adım adım erken seçime gidiyor!

Son günlerde siyaset altüst oldu. Sedat Peker’in hiç beklenmedik açıklamaları, partilerin yönünü bambaşka yöne çevirdi…


Ülkede ciddi yapısal sorunlar var ve bu sorunların altından da iktidarın kalkması oldukça zor. Berat Albayrak‘ın görevden ayrılması; ardından Merkez Bankası başkanının görevden alınmasından sonra ekonomideki sorun daha görünür hale geldi.

Dolar kurundaki öngörülemeyen hareketler, yabancı yatırımcının yurt dışına kaçmasına ve artan faizin etkisi de sıcak para olgusunu ortaya çıkardı. Bugün gelinen noktada AKP iktidarı dolar sıkıntısı ile karşı karşıya.

Ülke sadece ekonomik olarak değil, aynı zamanda da hukuk, demokrasi, özgürlükler, insan hakları alanında da yoğun kriz içerisinde. Daha dün Avrupa Parlamentosu, Türkiye’yi ‘muhalefete baskı‘ uyguladığı gerekçesi ile kınadı.

Kısacası Türkiye’de birçok şey kötüye gidiyor…

Bu kötüye gidiş de ‘erken seçim’ algısını güçlendiriyor. Erken seçimi gündeme getiren şey sadece bu kötü giden ekonomideki, hukuktaki gelişmeler değil. Gelişen siyasal olaylar bunun sanki ipucunu veriyor. AKP iktidarı sanki erken seçime hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AKP’nin genel başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan son günlerde mini mitingler yaparak, milletvekillerinin kapı kapı dolaşmasını istedi. Son olarak Erdoğan Diyarbakır’da…


Bunun dışında Cumhur İttifakının diğer ortağı MHP ile yakın temasta kalıp gelecek seçime yönelik barajın indirilmesi, dar bölge seçim sistemi üzerinde tartışıyor. Anayasa tartışmaları da buna yönelik adımlar…

Bugün, hem AKP yetkilileri hem MHP yetkilileri erken seçim olmayacağını açıklıyor. Doğru söylemek gerekirse daha önceki seçimler öncesinde de ‘kesinlikle erken seçim yok’ türünde açıklamalar yapılıyor ama kısa süre sonra erken seçime gidiyordu ülke.

HDP’ye açılan kapatma davası da bana İyi Parti’yi seçime sokmamak için yapılan seçimi hatırlatıyor. Baskın veya erken bir seçimle HDP’yi seçime sokmama düşüncesi ön planda tutuluyor.

İktidar ve MHP seçimi kazanmak için demokratik tüm yolları deneyecektir. Bunun aksi de düşünülemez.

Ne zaman erken seçim olur peki?

Önce Cumhur İttifakı’nın seçime yönelik çalışmalarının tamamlanmasını bekleyeceğiz. Bununla birlikte Merkez Bankası’nın faizleri düşürüp hükumetin de kamuoyuna yönelik düşük faizli krediler sunmasının ardından Türkiye’de ‘yalancı bir bahar’ yaratılmasını izleyeceğiz ve ardından erken seçim…


İnanıyorum ki, seçim 2023’ten önce, ekonomi daha kötü hale gelmeden hemen önce olacaktır!..

AKP iktidarı topluma gazel okumaya devam ediyor!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…