Yeni Başlayanlar İçin Evde Bira Yapımı

Evde bira yapımı son dönemde giderek popülerliğini arttırıyor. Her geçen gün çok sayıda insan evde kendi birasını yapmaya başlıyor. Özellikle yeni tatlar denemeyi sevenlerin yeni hobisi olan evde bira yapımı sayesinde farklı ve keyifli lezzetler ortaya çıkıyor. Evde bira yapımına sizlerde yeni başlıyorsanız bilmeniz gerekenleri kısaca paylaşalım.

evde bira yapımı kediköy

Evde bira yapmayı ilk kez deniyorsanız, öncelikle bira yapımı için başlangıç seti ve bira kiti almanız gerekiyor. İnternetten kolayca bulabileceğiniz başlangıç seti ve bira kitinizi aldıktan sonra size özel malt içeceğinizin yapım aşamasına geçebilirsiniz.

Evde Bira Yapımına İlk Adım: Başlangıç Setleri

Kendi eşsiz malt içeceğinizi yapmak için ilk önce bir başlangıç seti edinmelisiniz. Bu başlangıç setini bir kez satın almanız sizler için yeterli olacaktır. Daha sonra sahip olduğunuz bu başlangıç kiti ile evde bira yapımını defalarca tekrarlayabilirsiniz. Evde kolay bira yapımı için ihtiyacınız olan başlangıç seti içerisinde ilk biranızı yapmak için gereken her şey mevcuttur. Başlangıç seti içerisinde;

başlangıç seti bira kiti

  • Seçeceğiniz malt özü (Bira kiti)
  • 33 Litre Fermantasyon Kovası
  • Çift Contalı Kova Musluğu
  • Şişe Doldurma Çubuğu
  • Contalı Hava Kilidi
  • Sıvı Kristal Termometre
  • Spatula
  • Şişe Kapaklama Aleti
  • 100 Adet Şişe Kapağı
  • Şişe Temizleme Fırçası
  • Şeker Ölçeği
  • Bioxeco®5 Dezenfektan
  • Organik Temizlik Kimyasalı
  • Kullanım Broşürü

gibi ürünler yer almaktadır. Bu ürünler ile biranızı hazırlamaya başlarken kullanım kılavuzunu da mutlaka dikkatle takip etmenizi öneririz.

Öncelikle fermantasyon kovanıza malt özünü boşaltın. Üzerine önerilen miktarda su, şeker ve şerbetçi otunuzu ekleyin ve ardından mayanızı serpin. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra biranızı mayalanmaya bırakın. Bira kiti üzerinde tavsiye edilen süre kadar beklemeye özen gösterin. Dezenfektan, organik temizlik kimyasalı ve temizleme fırçası yardımıyla iyice temizlediğiniz şişelerinize mayalanma bittikten sonra karışımınızı doldurun. Başlangıç seti içerisindeki kapaklar ile şişelerinizi iyice kapatın. Ardından tekrar bir süre gazlanmaya bırakın. Gazlanma süresi tamamlandıktan sonra içeceğinizi afiyetle içebilirsiniz.

Lezzeti Belirleme Adımı: Bira Kiti

Bira kiti içerisinde şerbetçi otlu malt özü ve seçtiğiniz malt özüne uygun maya bulunur. Bira kiti seçiminiz yapacağınız biranın lezzetini belirlediğiniz adımdır. Eğer bira yapımına yeni başlıyorsanız Kediköy’ün en sevilen Seattle, Munich, Kriek şerbetçiotlu malt özü çeşitlerine göz atabilirsiniz. Farklı lezzetler denemek istiyorsanız bira kitinizin yanında bira baharatlarına da yer vererek ortaya keyifli tatlar çıkarabilirsiniz. Bira kitinizi seçtikten sonra karışımı hazırlayıp, 2 hafta fermente ederek şişeleme adımına geçebilirsiniz.

prag pilsner şerbetçiotu

Son ve En Önemli Adım: Alkol Oranı Belirleme

Evde bira yapımı ile ilgili en merak edilen konu kuşkusuz ki alkol oranının nasıl belirlendiğidir. Eğer ev yapımı biranızı bira kiti kullanarak hazırlıyorsanız alkol oranı %5 olacaktır. İçeceğinizin alkol oranını arttırmak istiyorsanız şeker ve maya miktarını ya da eklediğiniz malt özü miktarını arttırarak alkol oranını yükseltmeniz mümkündür. Dilediğiniz alkol oranı için denemeler yaparak kendi evde bira yapımı yönteminizi oluşturabilirsiniz. Tamamen size özgü biranızı yaparken en sevdiğiniz lezzeti deneme yanılma yöntemi ile keşfedebilirsiniz.

Evde bira yapımına başlayarak damak zevkinize uygun, farklı ve lezzetli biralar yapmak işte bu kadar kolay. Ev yapımı biralarınız ile yeni bir hobi sahibi olabilir ve keyifli sofralar yaratabilirsiniz. Çok keyifli olan bira yapımına başlamak için hemen bir başlangıç seti edinin. En lezzetli biraları yapmak için tamamen doğal içerikli Kediköy malt özü ve evde bira yapımı için bira kiti çeşitlerine göz atabilir, hemen size özgü lezzetleri yaratmaya başlayabilirsiniz. https://www.kedikoy.com.tr/

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.