Aracını durduran polise “Ekibe tükürürüm, şerefsiz” diyen AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz: Milletimizin takdirine bırakıyorum

Aracını durduran polise, “Ekibe tükürürüm, şerefsiz” diyen AKP’li Zeynep Gül Yılmaz: Maruz kaldığım hukuksuz muameleyi aziz milletimizin takdirine bırakıyorum.

zeynep gül yılmaz

Video aşağıda – Aracını durduran trafik polisine hakaret ettiği görüntüleri ortaya çıkan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, “Maruz kaldığım hukuksuz muameleyi aziz milletimizin takdirine bırakıyorum” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabından aracı durdurulan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz‘ın polise hakaret ettiği görüntüleri paylaştı. AKP’li Yılmaz görüntüde “Ekibe tükürürüm ya. Böyle terbiyesizlik mi olur. Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum. Bana adını verir misin. Şerefsiz” ifadelerini kullandı. CHP’li Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP’yi etiketleyerek  “Bu görüntülere verecek bir cevabınız var mı?” diye sordu. Başarır, iki polisin yaşananların ardından açığa alındığını yazdı. Mersin Valiliği, Başarır’ın konuyu ‘çarpıttığı’ açıklamasını yaptı.


Mersin’in Erdemli ilçesinde aracını çeviren trafik polisine “Ekibine tükürürüm senin, şerefsiz” gibi ifadeler kullandığı görüntüleri ortaya çıkan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Twitter’dan konuya ilişkin olarak açıklama yaptı.

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Üzgünüm… Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi. Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi aziz milletimizin takdirine bırakıyorum.” 

Geçtiğimiz 18 Temmuz’da AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını Çeşmeli otoban çıkışında, durduran polis memurlarının açığa alındığını daha önce kamuoyuyla paylaştığını ifade eden CHP’li Başarır, “Geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesi, Mersin Erdemli’de bir polis uygulamasında AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, gelen ihbar üzerine kimlik sordukları için iki polisimize hakaret etmişti.  O gün bunu gündeme getirmiştim. Ancak bu durumu AKP Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz yalanlamıştı. Bugün sizlerle paylaşacağım videoda, utanç görüntülerini göreceksiniz. AKP’nin gerçek yüzünü göreceksiniz” dedi.

CHP’li Ali Mahir Başarır: Türk Polisi’ne ‘şerefsiz’ kelimesini kullanıyor, ‘arabamdan uzak dur, tükürüklerin geliyor’ diyerek aşağılıyor

Ortaya çıkan görüntülerin utanılacak boyutta olduğunu ifade eden CHP’li Başarır,  “Üzülerek söylüyorum, AKP’li bir milletvekili Türk Polisi’ne ‘şerefsiz’ kelimesini kullanıyor, ‘arabamdan uzak dur, tükürüklerin geliyor’ diyerek aşağılıyor. Mersinin Erdemli ilçesi için ‘her geldiğimde bu pislikle karşılaşıyorum’ diyor. Buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya sesleniyorum: Bu görüntülerden utanmayacak mısınız? Bu sözleri herhangi bir başka partiden bir milletvekili söyleseydi, dünyayı yıkmıştınız, milliyetçilik dersleri vermiştiniz. Yandaş basınınız, trolleriniz linç etmişti. Bakalım şerefli Türk Polisine şerefsiz diyen bu milletvekili için bakalım ne yapacaksınız? Benim ülkemde her gün ağır çalışma koşulları nedeniyle polisler intihar ediyor, ama milletvekiliniz bu onurlu mesleği yapanlara şerefsiz diyebiliyor. Hepimiz biliyoruz ki AKP iktidarı bu ülkeyi algıyla yönetiyor. Yalanlarıyla, iftiralarıyla yönetiyor. Asıl gerçek bu videoda. Siz kendi milletvekillerinizi kendi yandaşlarınızı her ne söylerlerse söylesinler korursunuz ama bizlere söylemediğimiz, yapmadığımız halde iftira atarsınız. Bakalım, görevini yapmakta olan polisimize şerefsiz diyen milletvekilinizi partide tutacak mısınız?” sözlerini dile getirdi.

AKP Milletvekili Yılmaz ile polis arasındaki diyalog şöyle:


“Polis: Plakanız durmadan ihbar ediliyor. Sistemde aracınız vekil aracı olarak çıkmıyor.

Milletvekili Yılmaz: Bu benim sorunum mu?

Polis: Allah korusun bir saldırı olabilir.

Milletvekili Yılmaz: Uzaklaş ya uzaklaş, içeri çemkiriyorsun, içeri tükürük geliyor. Kim ihbar ediyor benim arabamı. Senin adın ne? Ekibe tükürürüm ya. Böyle terbiyesizlik mi olur. Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum. Bana adını verir misin.”

Şerefsiz

Polis: Küfür etmeyin, hakaret etmeyin lütfen”


İşte o görüntüler:

Yargıtay’dan Twitter’da “retweet” kararı: Hakaret suçu işlemiş sayılacak


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.