Ana Sayfa Dış Politika AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye bir göçmen kampı değildir!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye bir göçmen kampı değildir!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Afgan sığınmacılara ilişkin konuşan Çelik, “Türkiye’nin göçmen kampı olmadığını” söyledi.

ömer çelik

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı açıklamalarda Afganistan’daki son gelişmeleri ve sığınmacı sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, “Türkiye bir toplama kampı, göçmen kampı değildir. Burası yol geçen hanı da değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarına hakimdir” dedi.

Tüm kademelerde başlayacak olan yüz yüze eğitim sürecine ilişkin de konuşan Çelik, “2021-2022 eğitim yılı da 6 Eylül’de başlayacak. Bu sene tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak, ders saatleri azaltılmayacak” ifadelerini kullandı.

Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle;

“Nerede bir orman yangını olsa buraların imara açılacağı yönünde gerçek olmayan yaklaşımlar ortaya çıkıyor. Oysa ki Anayasa’da zaten bu alanların yine orman alanı olacağı ifade ediliyor. Biz, yıl bitmeden 250 bin fidan dikmiş olacağız. Maalesef orman yangınları dışında bir de sel felaketi yaşadık. Bazı bölgelere 1 yılda yağan yağış 1 günde yağdı.

Aşılama çalışmaları

Öte yandan pandemide aşılama gönüllülük esasına göre devam ediyor. Bu konu tabi siyasetçinin karar verebileceği bir konu değil. Bilim insanları bu konuyu değerlendiriyor ve aşılamanın ne derece önemli olduğunu ifade ediyorlar. Hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmı da aşılı olmayanlardır. Bu nedenle bilim insanlarının dinlenmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde mesafe alırız.

Haftada 5 gün yüz yüze eğitim

2021-2022 eğitim yılı da 6 Eylül’de başlayacak. Bu sene tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak, ders saatleri azaltılmayacak. Ders saatlerinin azaltılmaması öğrencilerin geleceği açısından çok önemli. Mazareti olan öğrenciler EBA üzerinde devam edebilecek. Aşılama konusunda geldiğimiz nokta bunu sağladı. Ders saatlerinin azaltılmaması öğrencilerin geleceği için çok önemli. İhtiyaç durumunda maskeler okullarda ücretsiz dağıtılacak.

Ülkemize sığınmış insanlara karşı ırkçı bir yaklaşımın ortaya konulmaması gerekir

Afganistan’daki durumu yakından takip ediyoruz. Şu anda dünyanın gündeminde. Taliban ülkenin fiilen tek hakimi haline geldi. Cumhurbaşkanımız çok yönlü bir diplomasi yürütüyor. Verdiği temel mesaj Afganistan’da kapsayıcı bir modelin ortaya çıkmasıdır. İnsan haklarına, kadın haklarına riayet gibi konuların yakın takibimizde olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Afgan halkı yalnız bırakılmamalıdır. Afganistan tekrar kendi haline bırakılırsa bugün gidenler 5 yıl sonra tekrar dönmek zorunda kalacak.

Ölümden kaçıp ülkemize sığınmış insanlara karşı ırkçı bir yaklaşımın ortaya konulmaması gerekir. Bazılarının küçük oy hesaplarıyla bunu yapmaya çalıştığını görüyoruz. Avrupa’daki ırkçıların, sağcıların, faşistlerin Müslüman ve Türklere karşı kullandığı dili görüyoruz.

Öte yandan Türkiye’nin bir tane daha fazla mülteci alacak bu yükü kaldıracak kapasitesi yoktur. Türkiye toplama kampı değildir, burası yol geçen hanı da değildir. Türkiye’ye sormadan yapılan açıklamaların hepsi yok hükmündedir.

Bir tezkereye ihtiyaç duyulursa Meclis’e arz edilir

Mehmetçiğin güvenliği esas olmak üzere her türlü tedbiri alacak senaryo çalışılmıştır. Öte yandan Türk askerinin Kabil’de kalması konusunda bir tezkereye ihtiyaç duyulursa yüce Meclis’e arz edilir. Mehmetçiğin güvenliği birinci maddedir.”

Meral Akşener: Bir sonraki seçimden sonra Sayın Erdoğan gittiğinde topraklarımızda bu tür kamplara izin vermeyeceğiz

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.