Kahramanmaraş’ta yangın söndürme uçağı düştü

Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınına havadan müdahale eden Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağı düştü. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada düşen uçakta 5’i Rus 3’ü Türk toplam 8 personelin olduğu belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, “İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir.” denildi.

Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı

Video aşağıda – Rusya Savunma Bakanlığı: Kahramanmaraş’ta düşen uçakta 5 Rus asker ve 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale sırasında, yangın söndürme uçağı düştü. Türkiye’nin yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere Rusya’dan kiraladığı Beriev 200 tipi uçakta 3’ü Türk, 5’i Rus, 8 mürettebatın olduğu bildirildi. Kazanın ardından bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.


Onikişubat ilçesinin kırsal Ilıca Mahallesi yakınlarındaki Almalı mevkisinde saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Yükselen dumanı gören mahalleli, ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgeye 100 orman işçisi ile 10 arazöz, 1 uçak ve 2 helikopter sevk edildi. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale etti.

ENGİZEK DAĞI’NA DÜŞTÜ

Müdahale sırasında Türkiye’nin yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere Rusya’dan kiraladığı Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağı, saat 14.30 sıralarında Engizek Dağı yamacına düştü. Adana’dan bölgeye sevk edildiği belirtilen, içinde 3’ü Türk, 5’i Rus, 8 mürettebatın bulunduğu uçağın düştüğü bölgeye, arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

VALİ’DEN İLK AÇIKLAMA

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, yaptığı açıklamada, gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını anımsattı.

Orman yangınına hem karadan hem de havadan müdahale edildiğini belirten Coşkun, “Bölgeye uçak da sevk etmiştik ancak bir süre önce uçakla irtibat kesildi ve düştü. Şu an olay çok yeni. Uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda ekip gönderdik.” dedi. Uçağın Beşen Mahallesi Kısık Vadisi’nde düştüğünü kaydeden Coşkun, “Mürettebat sayısıyla ilgili henüz net bir şey söylemek mümkün değil. Ekiplerimiz olay yerine ulaşmaya çalışıyor. Bölgede kara yolu söz konusu değil. Zorlu ve sarp bir arazi söz konusu. Ekiplerimizin kısa zamanda bölgeye ulaşmasını bekliyoruz.” diye konuştu.


RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: UÇAKTA 8 KİŞİ VARDI

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan düşen uçakla ilgili yapılan açıklamada, “Be-200 uçağı Adana yakınlarında iniş yaparken düştü. Kazayı araştırmak üzere bir ekip kaza bölgesine gönderildi.” ifadeleri kullanıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada düşen uçakta 5’i Rus 3’ü Türk toplam 8 personelin bulunduğu belirtildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINI DESTEK İÇİN GÖREVLENDİRİLDİLER

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, “Kahramanmaraş’taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana’dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir.” denildi.

UÇAĞIN DÜŞME ANI KAMERADA

Bu arada, uçağın Kahramanmaraş’taki orman yangınına müdahalesi ve sonrasında düştüğü anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

UÇAK DAĞA ÇARPTI

CNN Türk yayınında verilen bilgilere, uçağın müdahale etmeye giderken dağa çarptığı ve bu nedenle düştüğü bildirildi.

UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ


Beriev Be-200, Altair Beriev tarafından üretilen Rus yapımı bir amfibyen jet uçağıdır. Uçak, yangın söndürme, arama kurtarma, deniz devriyesi, kargo ve yolcu taşımacılığı için tasarlanmıştır. Uçak, saatte 150-190 kilometre hızla 14 saniyede doldurduğu 12 ton suyu taşıyabilme kapasitesine sahip.

THK uçakları eski deniyordu, İsrail’den kiralanan uçaklar daha eski çıktı!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.