Kocaeli’de Afgan kaçağın saldırısına uğrayan Ayşegül, bitkisel hayata girdi!

Kocaeli Gebze’nin Pelitli köyünde Afganistan uyruklu bir kaçağın saldırısına uğrayan 17 yaşındaki Ayşegül A. bitkisel hayata girdi!

pelitli ayşegül

Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Pelitli köyünde, 17 yaşındaki Ayşegül, Türkiye’ye kaçak yollarla giren Afgan uyruklu bir sahış tarafından saldırıya uğramış ve başına taşla vurulması sonucunda ağır yaralanmıştı. Uzun süredir hastanede tedavi gören Ayşegül’ün sağlık durumu hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

17 yaşındaki Ayşegül’ün bitkisel hayata girdiği öğrenildi. Ayşegül’ün hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.


Afgan şahsın ifadesinde şok itiraflar!

Ayşegül’e saldıran Afgan şahıs ifadesinde, alkolün etkisinde olduğunu, takip ettiği genç kızı tenha bir yere gelindiğinde boğazını sıkıp etkisiz hale getirmeye çalıştığını, sesler gelince de bıraktığını, sonra geri dönüp kıyafetlerini giydirdiğini söylemişti.

Saldırgan, olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ne olmuştu?

Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Pelitli köyünde yaşanan olayda 17 yaşındaki Ayşegül, Afgan bir kaçağın saldırısına uğramıştı. Genç kızı evlerinin yakınındaki ormanlık alana çeken Afgan cinsel istismarda bulunmaya kalkışmıştı. Genç kızın epilepsi krizine girdiği ve Afgan şahsın korkup istismarda bulunamadığı öğrenilmişti. Afgan saldırgan, 17 yaşındaki kızın direnmesi üzerine başına taşla vurarak ağır yaralamıştı.

AYKIRI’ya konuşan Pelitli Muhtarı Zafer Ceyhanlı, sapık Afgan’ın Türkiye’ye kaçak olarak girdiğini ve hiçbir kaydının olmadığı ifade etmişti. Ceyhanlı, Afgan şahsın olaydan sonra masum gözükmek için 17 yaşındaki A.A.’yı ormandan yol kenarına kadar çektiğini ve yoldan geçenlere “Bayıldı, yardım edin” dediğini aktarmıştı.


“6 bin nüfusun 1000’ini kaçak Afganlar oluşturuyor!”

Muhtar Ceyhanlı “Bölgede büyük bir gerginlik var, 6 bin nüfusumuzun binini Afganlar oluşturuyor ve hepsi kaçak. Buradaki işletmelerin çoğu ucuz iş gücü için İstanbul Aksaray’dan kişi başı 400 lira ödeyerek Afgan işçi getiriyor. Bunların hiçbir kaydı yok…
Ve bugün de bu olay yaşanıyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Kızımızın durumu da ağır, ailesi perişan. Bölgemiz tanınmayacak hale geldi” ifadelerini kullanmıştı.

“Lütfen beni yalnız bırakmayın”

Olayın ardından açıklamalarda bulunan baba Metin A., “Benim işim inşaatçılık ama bundan sonra işim gücüm kadın cinayetlerine karşı mücadele etmek olacak. Bir baba olarak tarifsiz bir acı içindeyim” demişti. Baba Metin A., “Hükümetin artık bu konuda bir önlem alması gerekiyor. Ayşegül’ün sesi soluğu olmak için kamuoyu desteği bekliyorum. Lütfen beni yalnız bırakmayın. Ülkeyi ayağa kaldırmak zorundayız. Bugün benim kızım yarın senin kızın. Birbirimiz için mücadele etmeliyiz” diye konuşmuştu.

Köy halkı, olay sonrasında protesto yürüyüşü düzenlemişti. Vatandaşlar, yaptıkları protesto yürüyüşünde yaşananlara ve yetkililere tepki göstermişti. Köy halkı, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz, sesimiz ses ver Türkiye. Mülteci istemiyoruz” pankartıyla yürümüştü.

Erdoğan’a tepki göstermişti

Baba Metin A., kızının fotoğrafını göstererek “Bu fotoğrafa iyi bak Erdoğan, bu senin eserin” diyerek Cumhurbaşkanı ve AKP’ye tepki göstermişti.

Baba Metin A., şu ifadeleri kullanmıştı:


“Sonuna kadar gideceğim bu olayın. Bu 15 yıldır bizzat destek verdiğimiz, oy verdiğimiz Sayın Cumhurbaşkanım, bu sizin eseriniz. siz ve çocuklarınız çok güzel, özel korunuyor. Ama biz kıyıda köşede ücrada kalan insanlarımız mültecilerin esiri altında kaldık. Biz çocuğumuzu okula, bakkala gönderemiyoruz. Çocukları annesi babası olmadan bir yere gönderemiyoruz. Ama işte bir gün unuttuk, bize bedelini ağır ödettiler. Sayın cumhurbaşkanım bu mülteci olayına bir el atın. Hükümet olarak bir süzgeçten geçirin. burası yol geçen hanı değil. Ayşegül’ün fotoğrafına bir bak.”

Süleyman Soylu: Afet sonrası vatandaşımıza, milletimize en ufak bir mahcubiyet yaşamadık


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.