Marmaris Hisarönü’nde “yangın söndürüldü” diyen TRT ekibine vatandaşlar saldırdı

Marmaris 5 gündür yanıyor: henüz 3 bölgedeki alevler kontrol altına alınamadı. Hisarönü yangını söndürüldü açıklaması yapan TRT ekibine vatandaşlar saldırdı.

marmaris hisarönü trt

Video aşağıda – Marmaris Hisarönü’nde “yangın söndürüldü” diyen TRT ekibine vatandaşlar saldırdı

Türkiye’de yangınlarla mücadele 6’ncı gününde devam ediyor. Antalya’nın Manavgat, Gündoğmuş ilçelerinde; Muğla’da Marmaris, Köyceğiz, Milas ve Seydikemer ilçelerinde yangın devam ediyor. Tunceli Hozat ilçesindeki yangın öğle saatlerinde kontrol altına alınırken saat 11.30 sularında Isparta Sütçüler mevkiinde ve Denizli’de de yangın çıktı. 28 Temmuz’dan bu yana süren yangınlarda 8 kişi yaşamını yitirdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 6 günde 31 ilde 129 yangının kontrol altına alındığını duyurdu.


Türkiye’de 28 Temmuz’dan bu yana orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangından etkilenen alanlar ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildi.

Son yapılan açıklamaya göre, Antalya, Muğla, Isparta ve Denizli olmak üzere 4 ilde 9 mücadele devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son açıklamaya göre, Manavgat’taki yangında toplamda 507 kişi etkilenirken, 497’sinin tedavileri tamamlandı, 10 kişinin tedavisi sürüyor.

Marmaris ve Bodrum’daki yangınlarda ise etkilenen 203 kişiden 186’sının tedavileri devam ederken 17’nin tedavisi devam ediyor.

Video – Marmaris Hisarönü’nde “yangın söndürüldü” diyen TRT ekibine vatandaşlar saldırdı

https://twitter.com/MhlfKale/status/1422149631602044929

Tunceli’deki yangın kontrol altına alındı, Isparta’da yangın çıktı

Bakan Pakdemirli, 2 Ağustos öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, “Son 5 günde 132 yangından 125’ini kontrol atına aldık, 7’si devam ediyor. Ayrıca 78 de kırsal yangına teşkilatımız müdahale etti” dedi. Pakdemirli, Tunceli Hozat’taki yangının kontrol altına alındığını söyledi.


Pakdemirli, “Isparta’da Sütçüler mevkisinde 11.30 sularında bir yangın daha çıktı. Ona da hemen 1 uçak, 15 arazöz, 200’ün üzerinde personel sevk ettik, çalışmalara başladık. Yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 850 arazöz, 150 iş makinesi ve 5 binin üzerinde personelle müdahalemiz devam ediyor” dedi.

Bakan Pakdemirli, Milas’taki Yeniköy Termik Santraline alevlerin yaklaştığı iddiasına ilişkin, “Şimdilik orada bir problem görünmüyor. Rüzgar da o yönde esmiyor, bir problem yok” dedi.

“Ana odak olarak Muğla ve Antalya yangınları devam ediyor”

Pekdemirli’nin açıklaması şöyle:

“Tüm yangınların üzerinde hava aracı ile bir koordinasyon ve inceleme yaptık. Ekiplere ilettik. Köyceğiz’de yangın dağlık arazide devam ediyor. Buradaki yangın önemli ve yaygın bir yangın, hem karadan hem havadan müdahale ediyor olacağız. 

Seydikemer üzerinde iki yangın devam ediyor ama diğerlerine göre ciddiyeti daha az. Manavgat yangını devam ediyor. bugün itibariyle Gündoğmuş’un tahliyesi söz konusu oldu, yangın devam ediyor.  Tunceli Hozat yangını kontrol altına alındı. 

Ana odak olarak Muğla ve Antalya yangınları devam ediyor. Kısa süre önce aldığımız haberle de, Isparta’da Sütcüler mevkiinde 11.30 sularında bir yangın çıktı. Burada da çalışmalara başladık.


Havanın 40 derecenin üzerinde olduğu, rüzgarın hızlı estiği, nemin düşük olduğu günleri yaşıyoruz. Yarın da tüm zamanların en düşük nemiyle karşı karşıya kalacağız, yüzde 8. Normal şartlarda böyle bir mevsimde yüzde 30’un altında olmaması gerekiyor. Bu zorlu şartlarda mücadelemiz devam ediyor. Devlet tüm kurumlarıyla çalışmalara devam ediyor. Bu yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 850’nin üzerinde arazöz, 5000 binden fazla personelle müdahale devam ediyor.

Bakan Pakdemirli: Her gelen yardımı kabul etmiyoruz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.