Türkiye’de bu yıl her 3 üniversite öğrencisinden biri yabancı uyruklu olacak!

Türkiye’de bu yıl her 3 üniversite öğrencisinden biri yabancı uyruklu olacak! Üniversitelere 988 bin 210 Türk öğrenci, 306 bin 354 yabancı uyruklu öğrenci alınacak.

üniversite yabancı uyruklu

Türkiye’de üniversitelerde okuyacak yabancı uyruklu öğrenci sayısında dikkat çeken bir artış yaşandı. 2021-2022 yılında 988 bin 210 öğrenci YKS ile üniversitelere yerleşecek. Ancak üniversitelere Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) ile 306 bin 354 yabancı uyruklu öğrenci alınacak.

74 vakıf üniversitesi, 129 devlet üniversitesi ve 4 vakıf meslek yüksekokulu olmak üzere 207 üniversitesi bulunan Türkiye kapılarını yabancı uyruklu öğrencilere açtı. Üniversitelere yüzde 31 oranında yabancı uyruklu öğrenci alınacak olmasıyla beraber Türkiye’deki üniversitelerde okuyan her 3 öğrenciden birisi yabancı uyruklu olacak.


Türkiye genelinde yüzde 31 oranla yabancı öğrenci öğrenim görecekken en fazla yabancı uyruklu öğrenci yüzde 51,88 oranla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde eğitim görecek.

Bartın Üniversitesi yüzde 48,01, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yüzde 47,28, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi yüzde 47,27 ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi yüzde 46,20 oranla yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görecek. Yabancı uyruklu öğrencilere verilen kontenjanın yüksek olması tepkiyle karşılandı.

Taliban militanı Türkiye’de eğitim görecek


Afganistan’ın başkenti Kabil’den canlı yayın yapan Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy, yanına gelen silahlı bir Taliban militanının, Malatya İnönü Üniversitesi’nden kabul aldığını söylediğini ifade emişti.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy: Silahlı Taliban mensubu yazı gösterdi; İnönü Üniversitesi’nden kabul almış


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.