Squid Game furyası: İnsanlar birbirine girdi!

Netflix’in Güney Kore yapımı Squid Game dizisi bir yandan ekranlarda rekora koşuyor, gerçek hayatta da izleyicilerini peşinden sürüklüyor. Paris’te diziye ait ürünlerin satıldığı ve dizideki oyunların oynanabildiği dükkana girebilmek için insanlar kuyruk oldu, daha sonra da birbirine girdi.

Squid Game

Video görüntüleri aşağıda – Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix’in popüler Güney Kore yapımı dizisi ‘Squid Game’de borca batmış 456 kişinin 39 milyon dolarlık para ödülü için oynadığı oyunlardan biri olan dalgona şekeri gibi kültürel unsurlar Türkiye dahil birçok ülkede uygulanmaya başlanırken dizi temalı mekanlar da rağbet görüyor. Bunun son örneklerinden biri Fransa’da açıldı.

Başkent Paris’te 3 Ekim’de 2 günlüğüne açılan, diziye ait ürünlerin satıldığı ve yine dizideki oyunların oynanabildiği dükkana girebilmek için insanlar kuyruk oldu, kavga çıktı.


Hatta görüntülerden birinde bir adamın motosiklet kaskıyla diğerine saldırdığı, bazılarının da birbirini tekmeleyip yumrukladığı görülüyor.

Video – Squid Game furyası: İnsanlar Paris’te birbirine girdi

https://twitter.com/KdramaKrave/status/1445254602664734720?s=20

Squid Game’in ortaya çıkışı 10 yıldan fazla zaman aldı

Squid Game’in yönetmeni Hwang Dong-hyuk, dizi üzerinde 10 yıl çalıştığını, bu süreç boyunca da kanallardan sürekli ret yanıtı aldığını açıkladı.


Netflix’in en başarılı dizileri arasında yer alan ve yayınlandığı tarihten itibaren büyük bir izleyici kitlesine ulaşan Güney Kore yapımı Squid Game ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldı.

Dizinin yönetmeni Hwang Dong-hyuk The Korean Times’a verdiği röportajda, Netflix’te yayınlanmadan önce 10 yıldan fazla Squid Game üzerinde çalıştığını ancak sürekli reddedildiğini açıkladı.

Yönetmen Hwang Dong-hyuk yaptığı açıklamada, “Hikâyeyi diziye dönüştürmek, tıpkı on yıl önce olduğu gibi hâlâ bir macera. Ya hep ya hiç olacağını biliyordum; ya bir başyapıt olacaktı ya da alışılmadık bir fiyasko. Bu çalışmanın arkasındaki fikir çok deneyseldi. Bu yüzden, seyircilerin, karakterlerin çocuk oyunları oynamak için hayatlarını riske attığını ikna edici bulup bulmayacağını kendime sormaya devam ettim. Yaklaşık 12 yıl sonra dünya, böyle tuhaf, şiddetli hayatta kalma hikayelerinin gerçekten hoş karşılandığı bir yere dönüştü. Pek çok insan hikayeyle empati kurabildi.” ifadelerinde bulundu.


Netflix’teki Güney Kore dizisi Squid Game, acımasız bir hayatta kalma yarışmasını, toplumsal eşitsizlikleri de ön plana çıkararak anlatan bir yapım. Şimdiden tüm dünyada rekor izleyici kitlesine ulaştı.

Video: Squid Game fragmanı – Netflix

Astroloji: 6 Ekim Terazi burcunda Yeni Ay burç yorumları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.