96 yaşında cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan kadın gözyaşına boğuldu

DEVA Partisi Şanlıurfa il teşkilatı, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan yargılanıp hakkında güvenlik tedbiri verilen 96 yaşında ve yüzde 94 engelli Aliye Yabansu’yu evinde ziyaret etti. Yaşlı kadın, DEVA Partisi üyelerini polis sanınca gözyaşlarına hakim olamadı. DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, “Yargının bu kadar insanlıktan çıktığına ilk kez tanık oluyoruz” dedi.

cumhurbaşkanına hakaretten

DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Siverek DEVA Partisi İlçe Başkanı Cuma Şirin’in de katılımı ile Siverek’te yaşayan, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan yargılanıp hakkında güvenlik tedbirine hükmolunan 96 yaşındaki Aliye Yabansu’yu evinde ziyaret etti. Akabinde Tüysüz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hakaret suçuyla yargılandı, güvenlik tedbiri kapsamında hastaneye yatırıldı”

* Bir ülke düşünün ki birkaç ilin nüfusundan çok daha fazla kişi kendi Cumhurbaşkanı’na hakaret soruşturması geçirmiş olsun. Yargının iş yükünün ağırlıklı bir kısmını bu soruşturmalar oluşturuyor. Kraldan kralcılık maalesef en tepede… En çok zulmedenin en çok kolay yükseldiği liyakatin değil sadakatin hakim olduğu bir devirde yüzlerce koruma ve konvoyun yanında yargı içinde de hakimlik savcılık görevinin unutulduğu herkesin Cumhurbaşkanı korumasına soyunduğu bir dönemi yaşıyoruz.


* Aliye Yabansu, Siverek’te yaşayan kimlikte 96 ancak yakınlarının beyanına göre gerçekte 100’ün üstünde yaşıyla Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan yargılanmış cezai ehliyeti olmayınca kraldan kralcıların ceza verememesi sebebiyle ‘madem ceza veremiyorum süründürürüm’ mantığından hareketle cezadan beter olan güvenlik tedbiri kapsamında bir hastaneye yatırılması ve tedavi edilmesi ıslah edilmesi için Kayseri’deki bir hastaneye sevkine karar verilmiş. Ve üstelik bu kişi %94 engelli. Başkasının yardımı olmadan adım atamıyor, Sağlık Kurulunun verdiği rapora göre de seyahat edemez.

* Bu muamelenin 80 darbesinde yaşı küçük olduğu için idam edilemeyen Erdal Eren’in bir gecede mahkeme kararıyla yaşının büyütülerek idam edilmesinden farkı var mı? Olayı basından öğrenmemiz üzerine evinde ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulunmak istedik.


DEVA Partisi üyelerini polis sandı, gözyaşlarına boğuldu

Ahmet Tüysüz, Aliye Yabansu’yu ziyaretlerinde yaşlı kadının kendilerini polis sanarak gözyaşına boğulduğunu söyleyerek, “Bizi polis sanmış, onu almaya geldiğimizi düşünmüş. Çocuklaşmış halde gözyaşlarına boğuldu. Kulakları duymadığı için ona geliş nedenimizi ancak yakınlarının yardımı ile aktarabildik” dedi.

“Yargının bu kadar insanlıktan çıktığına ilk kez tanık oluyoruz”

“Yargının bu kadar insanlıktan çıktığına ilk kez tanık oluyoruz” ifadelerini kullanan Tüysüz, bundan 45 yıl önce Yargıtay tarafından verilmiş bir karara atıfta bulunarak “Hakim; insana, tabiata, gerçeğe, olağana sırt çevirmeden ve katı kalıplar içinde sıkışıp kalmadan uyuşmazlığa insan kokusu taşıyan bir çözüm getirmek zorunluluğundadır” dedi ve şöyle ekledi:

* Son olarak ‘hiç kimseden korkmayın kimsenin size hesap sorma pozisyonu yok vicdanınızdan başka’ diyor ve DEVA Partisi olarak siyasallaşmış vicdandan yoksun bu insanlık dışı karardan ve bu vahim yanlıştan bir an önce dönmeye davet ediyoruz. Yargının talimatla hareket etmeyeceği bir döneme bu derde de deva olacağımıza söz veriyoruz.

Ali Babacan: Diyecek söz bulamıyorum, yazıklar olsun


‘Cumhurbaşkanı’na hakaretten’ yargılanan 96 yaşındaki kadının, kendisini ziyarete gelen DEVA Partisi üyelerini polis sanıp ağlamasına ilişkin haberleri yorumlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Diyecek söz bulamıyorum. Yazıklar olsun” ifadelerini paylaştı.

Karabük Üniversitesi’nden ‘uzun eşek heykeli’ açıklaması: Bazı şeylerin fiyatı sorgulanmaz


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.