BiPsikolog.com Nedir? Online Psikolog Yararlı Mıdır?

Bipsikolog.com, online psikolog ve danışanları çevrimiçi olarak birbirine bağlayan bir platformdur. Bu açıdan site üzerinden seçeceğiniz bir online psikolog ile iletişime geçebilir ve dakikalar içerisinde görüşmeye başlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra dilerseniz istediğiniz tarih ve saatte randevu alabilirsiniz.

BiPsikolog online psikolog

Bipsikolog.com, çeşitli psikolojik konularda çevrimiçi psikolojik destek sağlar. Bu aşamada, depresyon anksiyete, panik atak, bipolar bozukluk, borderline kişilik bozukluğu, aile ve çift terapisi, bireysel terapi, çocuk ve ergen terapisi, cinsel terapi, stres, yeme bozuklukları ve birçok konuda destek alabilirsiniz. Bunun için ise ilk olarak size uygun olduğunu düşündüğünüz psikoloğu seçmeniz ve üyeliğinizi tamamlamanız gerekir. Ardından seans seçimi yaparak ödemenizi tamamlayabilirsiniz. Ödemenizi ise isterseniz kredi kartı ile isterseniz de havale ya da EFT ile yapabilirsiniz. Bu adımları tamamladıktan sonra seçtiğiniz psikolog ile görüşmeye başlayabilirsiniz.

Online Psikolog Avantajları

Daha önce geleneksel danışmanlık sürecini deneyimlediyseniz, terapistin ofisine seyahat ederek çok zaman harcadığınızı fark etmiş olmanız gerekir. Çünkü seans başlamadan önce klinikte olmanız önemlidir. Bu da trafikte çok zaman kaybettiğiniz anlamına gelir. Online terapi bu tür sorunlara yol açmaz. Tedavi evden online olarak yapılabilir. Bunun yanı sıra danışan kendini daha güvenli hissedebilir. Bu kontrol kaynağı, danışanların kişisel veya mesleki gelişim süreçlerinde daha fazla fayda elde etmelerine ve psikologlarla ilişkilerinde daha rahat bir ortam yaratmalarına yardımcı olur. Ayrıca tüm veriler ve siz ve psikolog arasındaki konuşma, şifreleme yöntemi ile güvende tutulur. Bu sayede danışanların kendini güvende hissetmesi sağlanır. Bunun yanı sıra seyahat etmeyi seviyorsanız veya iş için çok seyahat etmeniz gerekiyorsa online terapi hizmetlerini de tercih edebilirsiniz. Seanslar için bulunduğunuz şehirde olmanıza gerek yoktur. Ayrıca, seyahat nedenleriyle seansınızı ertelemek veya iptal etmek zorunda da kalmazsınız. Bu açıdan online psikologları tercih ederek dilediğiniz yerde ve zamanda destek alabilirsiniz.

Online Terapiler Etkili Midir?

Online terapi genellikle video konferans yoluyla yapılır. Çoğu terapist, ikili ilişkilerde yüz yüze etkileşimlerin önemi konusunda hemfikirdir. Yüz yüze iletişimde jestler ve mimikler iletişimi kolaylaştırır ve insanların birbirini anlamasına yardımcı olur. Ancak yapılan araştırmalar doğrultusunda online terapi ve yüz yüze terapi arasında iletişim kanalı dışında bir fark bulunmamıştır. Bu açıdan online psikolojik destek ile geleneksel yöntemlerin aynı işleve ve iyileştirici etkilere sahip olduğu sonucuna varılmıştır. Araştırmalar, çevrimiçi terapilerin geleneksel terapilere göre tercih edildiğini ve birçok çalışma, çevrimiçi ve geleneksel terapilerin aynı etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Online terapinin çeşitli faydaları vardır. Ancak en büyük faydalarından biri belirli durumlarda hayat kurtarabilmesidir. Evinden çıkamayanlar, zaman sıkıntısı çekenler ya da bulundukları eyalette ya da ülkede kendilerine yardımcı olacak bir uzman bulamayanlar için online terapiler oldukça yararlıdır.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.