Cildi hızlı yaşlandırdığı kesinleşmiş besinler listesi

Severek tükettiğimiz bazı besinlerin cildimizi çok daha hızlı bir şekilde yaşlandırdığını biliyor muydunuz? İşte cildi çok daha hızlı yaşlandıran gıdaların listesi…

Cildi yaşlandıran

Cildi hızlı yaşlandırdığı kesinleşmiş besinler listesi

Cildin çok daha hızlı bir şekilde yaşlanmasına yol açan bazı besinler nedeniyle, beslenmemizde yapacağımız küçük değişiklikler, cilt yaşlanması etkilerine karşı savaşmamızda en önemli silahımız.


Peki ya beslenmemizden hangi besinleri çıkarmamız gerekiyor? İşte cildi çok daha hızlı bir şekilde yaşlandıran besinler!

1. İşlenmiş etler (Şarküteri ürünleri)

Türk mutfağında özellikle kahvaltılarda bolca tüketilen salam, sucuk, sucuk gibi şarküteri ürünleri cildi hızla yaşlandıran besinlerin başında geliyor. Üstelik şarküteri ürünleri kalp sağlığını da olumsuz etkiliyor.

2. Alkollü içecekler

Vücudun çok daha hızlı bir şekilde su kaybetmesine yol açan alkollü içecekler, cildimizin nemini kaybetmesine de yol açıyor ve cildin nemini kaybetmesi, cildin hızla yaşlanmasına yol açan sorunların başında geliyor.

Cildimizin yüzde 64’ü sudan oluşuyor.

Üstelik alkol tüketiminden sonra vücutta ödem oluşuyor ve bu da cildinizin daha şiş görünmesine yol açıyor.

Özellikle sabahları cildiniz çok şiş uyanıyorsanız, bu durum alkol tüketimi ve yetersiz su içme ile ilgili olabilir.


Ayrıca alkol tüketimi vücutta kolajen kaybona da yol açıyor. Kolajen kaybı cilt kırışıklıklarına davetiye çıkarıyor.

3. Şekerli gıdalar

  • Günlük beslenmenizde çok fazla rafine şeker tüketiyorsanız, cildiniz hızla yaşlanmaya başlar. Fazla şeker, kan dolaşımındaki proteinleri etkiler ve cildin kolejen üretmesine engel olan glikasyon ürünleri oluşturur.
  • Amerikan Halk Sağlığı Dergisi’nin 2014 yılında yayınladığı bir araştırma, şekerin cildi en az sigara kadar yaşlandırdığını ortaya çıkardı.
  • Kadınların günde 100, erkeklerin ise 150 kaloriden yani 9 çay kaşığından fazla ilave şeker tüketmemesi gerekiyor.
  • Ancak unutmamanız gerekiyor ki günlük beslenmemizde yer alan patates gibi kök sebzelerde veya meyvelerde de şeker bulunuyor.

4. Tuz

Fazla tuz tüketiminin neden olduğu hastalıklar neler?

Tuz, doğal bir mineral kaynağı olması sayesinde sinir sistemi, kas sistemi, biyolojik sağlık üzerinde birçok fayda sağlıyor ancak dengeli tüketildiğinde…

Yüksek oranda tuz tüketimi hem vücutta su kaybına yol açıyor hem de ciltte ödem oluşmasına neden oluyor. Bu da cildin daha hızlı yaşlanmasına yol açıyor.

Bu nedenle tuzlu gıdalardan uzak durmanın yanı sıra, yemeğinizin tadına bile bakmadan tuz eklemekten vazgeçmeniz gerekiyor. Çünkü hali hazırda tükettiğiniz pek çok besin maddesinin içinde tuz bulunuyor.

Gizli tuz içeren 8 besin

  • Zeytin
  • İşlenmiş etler
  • Turşu
  • Ayran
  • Kuruyemiş
  • Cips
  • Bisküvi ve krakerler
  • Gazlı içecekler

5. Asitli içecekler

İşte yüksek oranda şeker ve tuz içeren cilt sağlığına düşman bir içecek. Yüksek oranda şeker ve asit barındıran gazlı içecekler vücutta dehidrasyona yol açıyor ve bu da cildin susuz kalmasına yol açıyor. Siz siz olun, her yemeğin yanına bir gazlı içecek koymaktan vazgeçin ve asitli içecekler yerine cilt sağlığınızın en önemli müttefiklerinden olan suya çok daha fazla yer verin.

6. Baharatlar

Baharat

Yemeklerimizin tadı tuzu olan baharatların da dengeli tüketilmesi gerekiyor. Çünkü az önce saydığımız asitli içeceklerden veya işlenmiş etlerden farklı olarak yararları da var. Örneğin bazı baharatlar metabolizmanızın hızlanmasını sağlıyor. Ancak ölçülü tüketildiğinde…

Baharatlı yiyecekler, menopoz dönemindeki kadınlarda yaygın olan bir cilt rahatsızlığı olan gül hastalığının alevlenmesine de yol açabiliyor. Çünkü kan damarlarını genişletiyor. Bu da cildinizin kızarmasına veya lekeli görünmesine neden olabiliyor.


Kaynak: BestTreatmentTips.com

Kolajen artıran besinler: Doğal yollarla kolajen almanız mümkün


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.