İstanbul Çatalca’da fırtınanın etkisiyle saat kulesi devrildi

İstanbul Çatalca’da saat kulesinin devrilmesi kameraya yansıdı. Çatalca Serbest Bölge’de kapı girişindeki saat kulesi lodosun etkisiyle devrildi. Devrilen saat kulesi parçalandı. O anlar kameraya yansıdı.

saat kulesi devrildi

Video aşağıda – İstanbul Çatalca’da fırtınanın etkisiyle saat kulesi devrildi.

Türkiye’de etkisini sürdüren lodos ve fırtına nedeniyle çatılar uçtu, deniz taştı, vatandaşların üzerine beton yağdı. Meteoroloji’nin uyardığı İstanbul’da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. İzmir’de fırtına nedeniyle inşaattan düşen gaz beton parçaları vatandaşın üzerine yağdı. Bursa’nın Kestel ilçesinde, ilçenin simgesi haline gelen 270 yıllık çınar ağacı, şiddetli lodos sebebiyle devrildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş için alçalan uçaklar şiddetli lodos nedeniyle piste pas geçti. Son dakika haberine göre, Esenyurt’ta bir binanın çatısı yoldan geçen vatandaşların üzerine uçtu. Çatının altında kalan yaralı ambulansla hastaneye kaldırıldı.


İstanbul ve Zonguldak’ta 4 kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. Kentte bir çok yerde çatı uçtu. Beylikdüzü’nde 130, Adalar’da 100, Boğaz çevresinde ise 80 km/saate kadar ulaştı.İzmir’de ise etkili olan fırtına nedeniyle bir inşaattan düşen gaz beton parçaları, seyir halindeki aracın ve kaldırımdaki vatandaşın üzerine devrildi. Olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Karşıyaka ilçesinde deniz taştı. Denizden taşan sular, sahil şeridindeki tramvay hattını da etkiledi.

Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin çatısında ameliyathane inşaatında çalışan Serkan Duran (21), rüzgar nedeniyle devrilen duvarın altında kalıp, yaşamını yitirdi.


Esenyurt’ta, şiddetli rüzgar nedeniyle uçan çatının altından çocuğunu kurtarıp, kendisi kaçamayan anne Elif Şanver hayatını kaybetti.

Video – Çatalca’da saat kulesi devrildi

İstanbul’da fırtına: Çocuğunu korumak isteyen anne yaşamını yitirdi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.