Kripto para piyasası hareketlendi: Bitcoin (BTC USD) ve Ethereum (ETH) uçtu!

Kripto para piyasası haftaya yükselişle başladı. Bitcoin (BTC USD), yeniden 66 bin dolar sınırına kadar yükseldi. Ethereum (ETH) fiyatı da tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Bitcoin Ethereum

Kripto para piyasası hareketlendi: Bitcoin (BTC USD) ve Ethereum (ETH) uçtu!

Kripto paralara ilgi yeni haftada da güçlü bir şekilde devam ediyor. Ethereum fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarken, Bitcoin (BTC USD) fiyatı da 3 haftanın en yüksek seviyesini gördü.


Investing.com verilerine göre 2,87 trilyon dolarlık toplam değer, bazı ölçüm sitelerinde 3 trilyon dolarlık bir dönüm noktasını gösterirken piyasada heyecana yol açtı.

Bitcoin (BTC USD), öğle saatlerinde 66.385 ile günün zirvesine ulaşırken ABD işlem saatlerinde doğru bir miktar ivme kaybediyor ancak 65.000 dolar seviyesinde kalmaya devam ediyor. Ethereum ise 4.720 – 4.750 dolar dar bandında ilerliyor.

Bitstamp’ın verilerine göre Ethereum fiyatı bugün 4724 dolar seviyesini gördü ve şu sıralarda yüzde 3 artışla 4.719,66 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bitcoin fiyatı da 65 bin 667 dolar seviyesini gördü ve şu sıralarda 65.536,08 dolar seviyesinde.

Yönelimler artıyor

Dünya gazetesinin aktardıklarına göre analistler, enflasyon endişelerinin yatırımcıları altın ve kripto paralara yönettiğini belirtiyorlar. Finansal kuruluşların kripto paralara yönelimlerinin arttığına işaret eden IG Markets, sektörde havanın iyi olduğunu da vurguladı.

BTC USD kripto parasında rekor ne?

Bitcoin, 20 Ekim’de SEC’in ilk Bitcoin ETF’sini onaylamasının ardından en yüksek seviyesini 67 bin doların üzerine taşımıştı.

Kripto para piyasasında dünyadaki son gelişmeler:

Kripto sektörünün büyük borsalarından Huobi faaliyetlerini Çin’den Cebelitarık’a taşıyacak

Çin kripto baskılarının bir sonucu olarak, 2013 yılından beri Çin merkezli olarak işlemlerini sürdüren Huobi, spot kripto ticareti faaliyetlerini Cebelitarık’a taşımaya karar verdi. Bu yönde Cebelitarık Finansal Hizmetler Komisyonundan onay alan kripto para borsası, bundan sonra spot kripto ticaretini Huobi Gibraltar üzerinden yürütecek.

Huobi, Eylül ayında aldığı bir karar ile Çin pazarından çıkma kararı almıştı. Zaten aynı döneme denk gelen süre zarfında Çin, tüm kripto faaliyetlerini yasa dışı olarak ilan ederek baskılarını en düzeye çıkarmıştı.


Şimdi Huobi, son yıllarda kripto dostu bir ülke görünümü veren Cebelitarık’ta faaliyetlerini devam ettirme planına sahip.

Bitcoin madenciliğinde önemli bir yere sahip Kazakistan, kripto düzenlemelerinde ciddi bir adım atıyor

Kazakistan’ın yerel haber kaynaklarının servis ettiği habere göre ülke parlamentosundan geçen yasa uyarınca kripto para işletmeleri kara parayı önlemeyle mücadele düzenlemelerine ve denetlemelerine tabi olacak. Yasa şimdi ülkenin cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev’in onayını bekliyor.

Kazakistan özellikle Çin’in madencileri ülkeden çıkarmasından sonra dünyanın en ucuz elektriğinin üretildiği bölgelerden biri olarak kripto madenciliğinin önemli merkezlerinden biri oldu. Öyle ki ülke, ABD’den sonra en büyük hash oranına sahip. Yakın zamanda yapılan açıklamalara göre madencilik faaliyetlerinin ülke ekonomisine önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1,5 milyar dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.

Kazakistan’dan gelen diğer önemli bir kripto gelişmesi ise ülke vatandaşlarının yıllık gelirlerinin sadece yüzde 10’unu kripto para yatırımı olarak kullanabileceğiyle ilgili. Buna göre Bitcoin madenciliğinin önemli ülkesi, kripto düzenlemeleri adına ciddi adımlar atmaya başladı denebilir.

Ethereum, tüm zamanların rekorunu kırarken dijital varlık yönetim şirketi Bakkt, Ethereum ticaretini duyurdu

2021 yılında yüzde 540 oranında değerlenen ve 5.000 dolar yolunda emin adımlarla yürüyen Ethereum, kripto varlık yönetim şirketi Bakkt’ın kripto para ticaretini başlatacağını duyurmasıyla yeni bir ticaret alanı daha kazanıyor.

Yüzlerce kripto projesine ev sahipliği yapan Ethereum, hisse ispatı yolunda sorunsuz şekilde devam ederken bu sürecin fiyatlanmasıyla zirve fiyatlarını yenileyerek devam ediyor. Bunun yanında Ethereum spot ETF’lerin de geçtiğimiz günlerde gündeme gelmesi, kripto para için ek bir katalizör olarak yorumlanabilir.

Bitcoin Taproot güncellemesi bir hafta içinde hayata geçebilir

Geçtiğimiz yaz ayında madencilerin yüzde 90 oranında kabul etmesiyle onaylanan Taproot güncellemesi, 4 yıl sonra Bitcoin ağı için yapılan ilk güncelleme olacak.

Yapılan hesaplamalara göre 6 gün sonra gerçekleşmesi beklenen Taproot, Bitcoin ağına birtakım yenilikler getirecek. Bunların başında akıllı sözleşmelerin ağda daha etkili kullanılması geliyor. Diğer beklenen yenilik ise işlem gizliliğinin daha da artırılması olacak.


4 yıl önce gerçekleştirilen Segwit güncellemesinden sonra ilk büyük güncelleme olarak görülen Taproot ile aynı zamanda işlem maliyetlerinin daha da ucuzlaması bekleniyor.

Squid Game token kripto parasında büyük vurgun!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.