AKP’li İBB meclis üyesinden şok sözler: Bekleyenlerin gerçekten ekmek beklediğine emin misiniz?

AKP’li İBB Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle önünde oluşan kuyruklar gittikçe uzayan 1.25 kuruşa ekmek satılan Halk Ekmek büfeleri ile ilgili “Bekleyenlerin gerçekten ekmek beklediğine emin misiniz?” açıklaması yaptı. “Ne bekliyorlar” sorusu üzerine de Kaynar “Özgen beyin (Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili) görüntü almasını bekliyorlar” cevabını verdi.

ekmek kuyruğu Video aşağıda – Ahmet Hakan’ın moderatörlüğünü yaptığı CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Halk Ekmek büfelerindeki kuyruklar tartışılırken AKP’li İBB Meclis Üyesi Muhammed Kaynar’dan skandal bir açıklama geldi.

Programın katılımcılarından eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek, “Muhammet bey siz bir vatandaş olarak bakkalda, AVM’de aynı fiyata olan ekmek için hele böyle fırtınalı bir günde 1 saat kuyrukta bekler misiniz, normal gelirli bir vatandaş olarak bekler misiniz?” diye sordu.


Kaynar da “Bekleyenlerin gerçekten ekmek beklediğine emin misiniz, siz?” diye sordu. Katılımcılar Kaynar’a “Hayret bir şey, kuyrukta niye bekliyorlar” diye tepki gösterdi. Hakan araya girerek “Ne demek istiyorsunuz” diye sordu.

“Özgen Beyin görüntü almasını bekliyorlar”

Kaynar “Özgen beyin (Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili) görüntü almasını bekliyorlar” cevabını verdi.

“Bu yurttaşa hakarettir”

Programın katılımcıları arasında olan İBB şirketi Halk Ekmek A.Ş Yönetimi Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, “Bu yurttaşa hakarettir, böyle bir şey olabilir mi” diye isyan etti. Katılımcılar aynı kuyrukların Ankara’da da olduğunu söyleyip “Bu kadar olamaz” diyerek Kaynar’a tepkisini sürdürdü.

Kaynar da “Hakaret ettiğimiz falan yok” diyerek kuyruklarla ilgili fikrini değiştirdi. Önce vatandaşların kuyruk görüntüsü çıksın diye mizansen olarak orada olduğunu ima eden Kaynar daha sonra “Konuyu saptırmayın. Ekmek zamanında gelmediği için bu kuyruklar oluşuyor” dedi.

“Dağıtmayı beceremiyorlar”

Pandemi döneminin önünde uzun kuyruklar oluşmaya başlayan İstanbul’un ucuz ekmeğe ulaştığı Halk Ekmek büfelerine 142 büfe daha eklenmesi talebi, İBB Meclisi’nde aylarca AKP-MHP grubunun engeline takıldıktan sonra 2020 yılının aralık ayında onay almıştı.


Bu süre içinde ara çözüm olarak mobil büfeler devreye alınmıştı. Her gündeme geldiğinde gerilime neden olan yeni Halk Ekmek büfeleri konusunda Hukuk Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Muhammet Kaynar tepki çeken benzer açıklamalar yapmıştı.

Konuşmalarında Halk Ekmek’in istismar konusu yapıldığını savunan Kaynar,  AKP döneminde Halk Ekmek büfelerinde hiç kuyruk olmadığını söylemiş ve “Ekmek üretip, dağıtmayı beceremiyorlar. Vatandaş AKP döneminde alıştığı saatte büfeye gidiyor, ekmeğini bulamıyor. Kuyruk o yüzden oluşuyor. Kuyruk ekmek gelmediği için var” demişti.

“Her sokağın başına örgütçü koymak istiyorlar”

Kaynar “25 yıldır hiçbir sorun yaşanmayan 117 büfeye ek olarak 142 büfe eklemek istiyorlar. Her sokağın başına örgütçü yerleştirmek istiyorlar. Hiçbir ihtiyaç analizi yok. Niye? Çünkü örgüt talimat vermiş 142 büfeye ihtiyaç var diye” şeklinde konuşmuştu.

“Planı bozduk”

Kaynar büfelere onay verilen oturumda da şunları söylemişti:

“Yeni büfe adreslerine itiraz etmedik ama bakıldığında Kadıköy’e 14, Bakırköy’e 7 adet büfe konulacak. Yoksul halk ekmeğe buralardan ulaşacakmış. Onlar Halk Ekmek büfesi üzerinden yürüyüp ticari büfeler koyacaklardı. Biz şehit yakını, gazi şartı getirerek planı bozduk. Mobil büfelerle de Ekrem İmamoğlu’nun fotoğraflarıyla giydirilmiş araçlarla meydanlarda şov yapılıyor.”

AKP’Lİ BELEDİYELER ENGEL ÇIKARMIŞTI

Halk Ekmek büfeleri AKP tarafından meclis onayı çıktıktan sonra da engellenmek istenmişti. Aralarında Sancaktepe, Üsküdar ve Ümraniye’nin de bulunduğu AKP’li bazı ilçe belediyeleri, yeni konulan büfelere izin vermek istememiş zabıtalar arasında arbede bile yaşanmıştı.


İşte CNN Türk ekranındaki o tartışmadan bir kesit:

Türk Lirası, Afrika para birimleri karşısında da değer kaybetti!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.