Erdoğan: Katar ile yeni anlaşmalar imzalayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katar ile imzalayacağımız yeni anlaşmalarla dayanışmamızı perçinleyeceğiz” dedi. Asgari ücretle ilgili de konuşan Erdoğan, “İşçimizi zora sokmayacağız. En uygununu, en ideal olanını gerek brüt gerek net masaya yatıracak nihai kararımızı vereceğiz” ifadeleri kullandı.

erdoğan katar

Video aşağıda – Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

“Katar ile bugüne kadar 69 belge imzaladık”

Katar ve Türkiye ilişkisine değinen Erdoğan, “İkili ilişkimizde son yıllarda kaydedilen mesafeden, bundan sonrası çok daha verimli devam edecektir. Yarın yüksek düzeyli stratejik toplantımızı gerçekleştireceğiz. Türk-Katar savunma nokrasında, askerlerimizin oradaki üssü söz konusu. Üssümüzle oradaki çalışmalarımızı ayrıca yürüteceğiz. Orayı da ziyaret etmek suretiyle Mehmetçiklerimizle orada bir arada olacağız. Katar ile bugüne kadar 69 belge imzaladık. İşbirliğimizi daha da ileri noktalara taşıdık. 7. toplantı vesilesiyle imzalayacağımız yeni anlaşmalarla dayanışmamızı daha da perçinleyeceğiz. Kardeşim Şeyh Temim ile ikili görüşmenin ardından komite toplantısına başkanlık edeceğiz.” dedi.


“Şubat ayı içinde Abu Dabi’ye ziyaretimiz olacak”

Katar’ın yanı sıra Körfez’deki diğer ülkelerle de iş birliğinin geliştirilmeye çalışıldığını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleri ile olan dayanışmamızı çok daha güçlenerek devam ettirmekten yanayız. Muhalefetin rahatsızlıklarını biliyoruz. Türk iş adamlarına Katar’da verilen işlerin tutarı 15 milyar dolar civarındadır. Nasip olursa şubat ayı içinde benim kapsamlı bir heyet ile Abu Dabi’ye ziyaretimiz olacak.” ifadelerini kullandı.

“Temenni ederiz ki bu sözler tutulur”

Erdoğan açıklamasının ardından basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

ABD, İngiltere ve AB ülkelerinin Taliban bildirisi hakkındaki bir soruya Erdoğan, şu yanıtı verdi:

• Taliban yönetiminin üst düzey temsilcilerinin Türkiye ziyareti oldu. Bu ziyarette kendileri özellikle de kadınların sosyal hayattaki yeriyle alakalı, gerek çocukların eğitimi alakalı verdikleri bazı sözler var. Temenni ederiz ki bu sözler tutulur.

• Bu sözleri tutmak suretiyle de Taliban yönetimi Afganistan’ın dünya ile bütünleşmesi istikametinde adımlar atar. Taliban yönetiminin bir havalimanının yönetimiyle alakalı Türkiye-Katar işbirliğiyle bunun yönetilmesini teklif ediyorlar.

• Bizler de bunu gündemimize aldık ve bu konuyla ilgili görüşmelerimizi Katar’la da yürütüyoruz. Özellikle kadın, çocukların eğitimiyle ilgili sosyal hayattaki yerleri hassasiyetlerimiz arasındadır.

Asgari ücret açıklaması

Asgari ücret görüşmelerini hatırlatan bir gazetecinin, “Asgari ücret konusunda gönlünüzden geçen rakam nedir?” sorusuna ise Erdoğan şu cevabı verdi:

• Sayın bakan, heyeti ile beraber, gerek işçi kesimi gerek iş veren kesimiyle görüşmelerini yapacaklar. Gerek bugün gerekse perşembe günü yapacakları görüşmelerle birlikte de bir yere varacaklar.

• Dönünde bizler, bu görüşmelerde ne yaptılar, tarafların teklifleri neler bunları görelim. Daha önce de söylediğim gibi biz kesinlikle bu noktada işçimizi zor sokmayacağız.

• Asgari ücret noktasında da en uygununu masaya yatırarak inşallah nihai kararı vereceğiz.

“Bedelini ağır ödeyecekler!”

“Fahiş fiyat uygulamasıyla ilgili bir çalışmanız var mı?” sorusuna ise Erdoğan, şu yanıtı verdi:


• Benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk. Stokçuluk bizim dinimizde de haramdır. Böyle bir şeye gidemezsiniz. Fakat görüyoruz ki her alanda stokçuluk yapanlar var.

• Son zamanlarda otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Bir çok kapalı otoparklara sıfır otomobiller, oralara depolanmak suretiyle onun da stokçuluğunu yapıyorlar. Hele hele gıda da stokçuluk yenilir yutulur bir şey değil.

• Onun için şu andaki cezai müeyyide çok düşük. Ben Mehmet Bey’e de söyledim hemen hazırlıklarınızı yapın bu müeyyideyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkaralım. Yine yapabiliyorsa yapsın bakalım stokçuluğu.

• Bu işin başka çıkar yolu yok. Bedelini ağır ödeyecekler. Gıdada bu tür zulmü yapanlara buyur yoluna devam et diyemeyiz. Ne gerekiyorsa, gerekli adımları atacağız ve bu işin üzerine gideceğiz.”

TERÖR OPERASYONLARI

Teröristlere yönelik operasyonlar hakkında ise Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

• Terör operasyonları bugüne kadar nasıl sürdürdüysek bundan sonra da devam edecek. Buradan taviz vermemiz mümkün değil.

•Her ne kadar bay Kemal eğer fırsat bulur da göreve gelirse Kandil’i onların başına yıkmayı vaat ediyorsa buradan bir beklentisi varsa ki yapacağı her hangi bir şey söz konusu değil zaten.

• Onun ne denli bu noktalarda pozisyon aldığını gayet iyi biliriz. Bir taraftan terör örgütlerinin temsilcileriyle yürüyüşler yapacaksın, öbür taraftan terörist başının alkışını alacaksınız.

• ‘Bu yaptığınız iş doğrudur, iyi yolda ilerliyorsunuz’ diyecek terörist başı Kandil’den bay Kemal’e selam verecek.

• ‘Başarılısınız, iyi gidiyorsunuz’ diyecek ve ondan sonra da Kandil’i yakıp, yıkmaktan bahsedecek. Bunlara güven olmaz. Bunlarla da bir yere varılmaz.

• Şu anda biz nasıl mağaraları, Kandil’i bunların başına geçirdiysek. En son biliyorsunuz 9 teröristi mağarada sıkıştırmak suretiyle, binbaşımızı şehit edenleri o mağaradaki olayda, oraya gömdük.


• Terörle mücadele operasyonları devam edecek, taviz vermeyeceğiz. Şehitlerimiz var, bu şehitlerimizin kanını da yerde bırakmadan yola devam.

Çavuşloğlu’na “Katar’a mali destek talep etmek için mi geldiniz?” diye soruldu, TRT yayını kesti


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.