Bekir Bozdağ’ın bu konuşması yeniden gündem oldu

AKP’li siyasetçi Bekir Bozdağ’ın, üçüncü kez Adalet Bakanlığı görevine getirilmesinin ardından sosyal medyada geçmişte yaptığı açıklamalar tekrar dolaşıma girdi.

Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül görevinden istifa etti. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, görevden istifa eden Abdülhamit Gül’den boşalan Adalet Bakanlığı’na Bekir Bozdağ atandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Bozdağ’ın 2011 yılında TBMM kürsüsünde yaptığı ve FETÖ lideri Fethullah Gülen’i övdüğü konuşmasını “Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı tanıyalım” ifadeleriyle paylaştı.


Bozdağ’ın söz konusu konuşmasında “Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmet yapıyor” ifadelerini kullanıyor.

CHP’li Antmen: Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı tanıyalım

Yeniden Adalet Bakanı olarak atanan Bekir Bozdağ’dan ilk açıklama

Abdulhamit Gül’ün istifasının ardından Adalet Bakanı olarak atanan Bekir Bozdağ, “Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı görevini şahsıma emanet eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a takdir/tensipleri için şükranlarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı görevini şahsıma emanet eden Cumhurbaşkanımız Sn.R.Tayyip Erdoğan’a takdir/tensipleri için şükranlarımı sunuyorum Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül kardeşime hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum Allah yardımcımız olsun.”


3. kez Adalet Bakanı olarak görevlendirildi

bekir bozdağ

Bozdağ ilk olarak 2013 yılında Hatay Büyükşehir Belediye başkan adaylığı nedeniyle görevinden ayrılan Sadullah Ergin’in yerine bu göreve atamış, ardından ise bakanlığı Mart 2015’te Kenan İpek’e bırakmıştı.İpek’in ardından Kasım 2015’te tekrar göreve gelen Bozdağ, Temmuz 2017’ye kadar Adalet Bakanı olarak görev yapmıştı. Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte oluşan yeni kabinede koltuğunu Abdülhamit Gül’e devretmişti.

Abdulhamit Gül’ün istifasının arkasında Süleyman Soylu ve Berat Albayrak iddiaları

Gül’ü istifaya götüren sebeplerden en önemlisinin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı kriz olduğu değerlendirmesi yapılıyor. Gül’ün Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak tarafından da istenmediği, ikilinin arasında gerilim yaşandığı da iddialar arasında.

İstifa eden Abdulhamit Gül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Bekir Bozdağ kimdir?

Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965’te Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Bozdağ, yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı, ayrıca Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalışan Bozdağ, 1999 yılında Fazilet Partisi Akdağmadeni Belediye Başkan Adayı oldu, Fazilet Partisi Yozgat Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (1999-2001) görevinde bulundu.

Bozdağ, AK Parti Yozgat kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (2001-2002), AK Parti Teşkilat Başkanlığında değişik illerde İl Koordinatörlüğü ve Bölge Koordinatörlüğü (2002-2007), AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı (2015) görevlerinde bulundu ve 22, 23, 24, 26 ve 27. yasama dönemlerinde Yozgat Milletvekili seçildi.


22. Yasama Dönemi’nde TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği (2002-2007), 23. Yasama Dönemi’nde AK Parti TBMM Grup Başkanvekilliği (2007-2011) yapan Bozdağ, 61. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı, 61, 62, 64 ve 65. hükümetlerde Adalet Bakanı, 65. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü görevlerinde bulundu, 27. Yasama Dönemi’nde Anayasa Komisyonu Başkanlığına seçildi.

‘Maske Kimsin Sen’ tartışmalarının ardından Erdoğan’dan televizyon programları için genelge: ‘Gereği yapılsın’


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.