Karaismailoğlu: TEM otoyolu tabi ki kapalıydı; bu kadar kar tipi, tabi ki olumsuzluklar yaşanacaktı

“TEM ve Kuzey Marmara Otoyolu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda ve onlar da kapalıydı” sorusuna Bakan Karaismailoğlu’nun yanıtı: “Tabii ki kapalıydı; biz onu inkar etmiyoruz. Bu kadar kar, tipi. Tabii ki olumsuzluklar yaşanacaktı.”

karaismailoğlu tem

Video aşağıda – İstanbul’da yoğun kar yağışında kapanan yollarla ilgili de konuşan Bakan Karaismailoğlu, “TEM ve Kuzey Marmara Otoyolu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda. Tabii ki kapalıydı; biz onu inkar etmiyoruz. Bu kadar kar, tipi… Tabii ki olumsuzluklar yaşanacaktı” dedi.

Habertürk TV canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Bakan’ın açıklamaları şöyle:


TEM otoyolu açıklaması 

TEM otoyolu kapandı, inkar etmiyoruz. Tabii orada yolda kalan vatandaşlarımız çok büyük sıkıntı yaşandı. Bizim için de arabasında mahsur kalan araçlar ve vatandaşlarımız çok büyük sıkıntılar yaşadılar. AFAD, Jandarma, Emniyet birlikte topladık. Koordinasyon problemi olmaması gerekir. Bir devlet kültürü ile bu işi yönetiyordunuz. Siz orada kışla mücadele ihalesi yapacaksınız. Önceden 10 bölgeye ayrılıyor, herkesin sorumlulukları yükleniyordu. Siz bir tek ihale yapıp bir kişiye veriyorsunuz. Tuz ihalesiyle ilgili konuşulanlar var. İnşallah bundan sonra yaşanmaz. Bu tür olumsuz hava koşulları her zaman olacaktır. Hazırlıklı olmak lazım, kısa zamanda işleri çözmek lazım.

Yılbaşı gecesi Osmangazi Köprüsü’nde yanlış iş yapmışlardı, hem ücretleri vatandaşlara geri ödettirdik ve gerekli cezayı verdik. Atatürk Havalimanı’na inmememiz gerekiyordu risk alarak indik. Atatürk Havalimanı’nda olağanüstü durumlarda acil iniş için bir pist açık. İstanbul Havalimanı’nda 2 tane pistimiz var. Bahçelievler, Bakırköy, Florya, Sefaköy nüfusun en yoğun alanlar. Burada havalimanı vara günde bine yakın uçak iniyordu. Şehrin göbeği burası. Atatürk Havalimanı’na inmek için Marmara denizinde saatlerce döndüğümüz günleri unutmayın. Kapasitesini doldurmuş bir havalimanı. Vatandaşı bu egzoz emisyonundan kurtarmanız gerekiyor. Yılda 1 milyon ton egzoz salgılıyorlar. Bu şehrin göbeğinde burası. 305 milyon ağaca eşdeğer egzoz salınımı demektir bu yılda. Kapasite bitmişti. Yeni kapasite gerekiyordu. İstanbul Havalimanı dünyanın transit merkezi olacak.


İstanbul Havalimanı açıklaması 

İstanbul Havalimanı’nı kötülemeye çalışıyorlar. Yıllardır hizmet edecek bir havalimanı. Şu ana kadar 115 milyon yolcu taşıdı. 800 bin uçak iniş yaptı bu havalimanına. Pazartesi günü onlardan bir tanesini yaşadık. Atina’da, New York’ta, Amsterdam’da yaşanmıştı. Bu her yerde yaşanıyor. Bundan sonra olmayacak diye bir şey yok.

İstanbul’u birilerinin keyfine bırakamazdık diyorum. Bunlar olacaktı ama bunları dert etmek lazımdı. Planlama eksiği, kurum kültürü var. Kış gelmeden önce tatbikatlardan bahsediyorum. Olası durumda nereye müdahale edileceği belliydi. Siz bunları dağıtırsanız eleştiri almakta çok haklısınız. Kuzey güney pisti aktif olsaydı yeni havalimanındaki uçuşa etkisi oluyordu. O yüzden orası kapandı. Burası Millet Bahçesi olacak. Yine kamunun ihtiyacına kurgulanacak. Buranın kıymeti yerinde. Doğu batı pisti özel uçuşlarda, kriz zamanlarında kullanılacak.


Yeni havalimanı 75 milyon metrekarelik bir alandır. Bu tabii ki olacaktı, olması da gerekiyordu. Eski havalimanı 11 milyon metrekareydi. Şimdi biz 5. ve sonra 6. piste geçeceğiz. Türkiye’de turizmin artmasıyla böyle bir havalimanı zaten olmazsa olmazdı. Devletin kasasından tek kuruş çıkmadı. 25 yıllık işletme boyunca 22 milyar Euro devlete kira getirecek çok kıymetli bir eser oldu. Kanal İstanbul, Kuzey Marmara Otoyolu uzun soluklu master planın ürünleri. Hepsi logo gibi. Tek tek yerlerine koyup resmin tamamına bakmak lazımdır. Havalimanı kapandıktan sonra bölgedeki trafik yüzde 30 azalmıştır. İstanbul Havalimanı gayet güzel bir şekilde işliyor.

Yetki alanı tartışmaları – İmamoğlu: Birbirinin açığına bakan değil katkı sunan anlayışla İstanbullunun bu zor koşullarda hayatını kolaylaştırma çabası içindeyiz


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.