Migros depo çalışanlarından iş bırakma eylemi

İstanbul’da Migros Depo çalışanları, iş bırakma kararı aldı. DGD-SEN Genel Başkanı yapığı açıklamada, “Carrefour Depo’daki kardeşlerimiz de bizden haber bekliyor!” dedi. Eylemini sürdüren işçilere karşı alana TOMA getirildiği görüldü. Depoyu işleten US Grup’tan yüzde 8 zam iddialarının gerçeği yansıtmadığına yönelik bir basın açıklaması yapıldı.

Migros depo

Görüntüler aşağıda – Son zamanlarda alevlenen iş bırakma eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Teklif edilen yüzde 8’lik zammı kabul etmeyen Migros Esenyurt Deposu’nun sendikalı işçileri iş bıraktı.

Depoyu işleten taşeron şirket Us Grup Patronu Veysel Cingöz’ün işyerindeki sendikal örgütlülüğü kırmak için başka illerden getirttiği işçilere kaldıkları lojmanlar üzerinden işe devam etmeleri yönünde baskı yapıldığı iddia edilirken iş bırakma eylemlerine tüm işçilerin destek verdiği aktarıldı.


“Bugün biz konuşacağız!”

DGD-SEN’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Esenyurt Migros Depo’da ücreti kabul etmediğimizde bize kapıyı gösterenlere iş bırakma eylemimizle cevap veriyoruz, müdür yardımcısına da açıkça söylüyoruz: Biz işçi kürsümüzü kurduk. Bırakın bugün biz konuşalım. Biz konuşacağız” denildi.

“Carrefour Depo’daki kardeşlerimiz de bizden haber bekliyor”

Sendika Genel Başkanı Neslihan Acar ise Carrefour Depo’daki işçilere dikkat çekerek, “Pandemi boyunca Migros, Carrefour ve tüm depolarda canımız pahasına çalıştık. Carrefour Depo’daki kardeşlerimiz de bizden haber bekliyor! Taleplerimizi karşılayın!” dedi.

TOMA getirildi

İşçilerin eyleme başlaması sonrası alana TOMA getirildi.

“Bizim istediğimiz asgari ücretin üzerinde net bir maaş”

İleri Haber’e konuşan bir Migros işçisi, “Bizim istediğimiz asgari ücretin üzerinde net bir maaş. ‘Kabul etmiyoruz’ diye dönüş yaptılar. Kabul etmiyorlarsa biz de çalışmayı reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Migros Depo işçilerinin talepleri

DGD-SEN, yaptığı açıklama ile taleplerini dile getirdi.

1 – Yüzde 70 zam yapılsın.


2 – İşten atılan arkadaşımız işe geri alınsın, kimse işten atılmasın. Kimse işiyle, lojmanıyla tehdit edilmesin. Mobbingler son bulsun.

3 – Lojmanın koşulları düzeltilsin.

Güncelleme: 3 Şubat 2022 TSİ 18:45

US GRUP’TAN BASIN AÇIKLAMASI

Kamuoyu Bilgilendirme:

İstanbul Esenyurt’ta yer alan Us Grup olarak tarafımızdan işletilen Migros Avrupa Dağıtım Merkezi’nde yıllık %8 olduğu iddia edilen ücret artışı tamamen yanlış ve spekülasyona yöneliktir. Söz konusu işyerinde toplam çalışanların içinde sadece %15’i asgari ücretli olup geri kalan tüm çalışanların ücreti asgari ücretin üzerindedir. Çalışanların 2021 yılı brüt ücretlerine, minimum 2022 asgari ücret seviyesinde olmak üzere, ortalamada %39 artış gerçekleşmiş, prim gelirleri ile beraber tüm çalışanların toplam brüt gelirleri ortalama %54 artmıştır. Tesiste çalışan tüm çalışanlarımızın ayrıca yasal ve sosyal hakları verilmektedir.

İlgili işyerinde hukuk dışı eylemlerin devam etmesi, işyerinin işgal edilmesi, operasyonun durdurulması ve zarara uğratılması anlamına geldiğinden, son verilmemesi durumunda yasal süreci başlatacağımızı bildiririz. Çalışanlarımızı bu ve benzer spekülasyonlara itibar etmeyerek kanun dışı bir eylem içinde yer almamaya ve sağduyu ile hareket etmeye davet ediyoruz. 


Saygılarımızla,
US GRUP

Pazarda alarm: Uçuk fiyatları gören, evine eli boş dönüyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.