Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi: 3500’den fazla Rus askeri öldürüldü

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi, ülke genelinde yaşanan çatışmalarda Rus birliklerine ağır kayıplar verildiğini ve 3500’den fazla Rus askerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Ukrayna

Görüntüler aşağıda (+18) – Ukrayna’dan Cumhurbaşkanlığı Ofisi gece boyunca Kiev’de ve birçok Ukrayna şehrinde yaşanan çatışmaları ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada Ülke genelinde yaşanan çatışmalarda Ruslara ağır kayıplar verildiğini ve 3500’den fazla rus askerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Ukrayna Büyükelçiliği’nden açıklama

• Saat 00:00’dan itibaren Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri’nin S-300 uçaksavar füze sistemi tarafından Ortak Kuvvetler operasyonu alanında bir helikopter ve Rus işgal kuvvetlerine ait Su- 25 saldırı uçağı şeklinde iki düşman hedefi vuruldu.


• Ayrıca, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri’nin Su-27 avcı uçağı, Rus işgal kuvvetlerinin askeri nakliye uçağı IL-76 MD’ye başarıyla saldırdı ve düşmanı yok etti.

• Vinnytsia yönünde uçan Rus işgalcilerden bir başka Su-25, Ukraynalı bir Su-27 pilotu tarafından imha edildi.

ukrayna savaş haritası

• İşgalcilerin havadan inmeye çalıştığı Kyiv bölgesindeki Vasylkiv kasabasında şu anda ağır çatışmalar sürüyor.

kiev işgali

• Kiev sokaklarında aktif çatışmalar yaşanıyor. Düşman her yerde cevabını alıyor ve kayıplara uğurluyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den flaş açıklama: Kiev kontrolümüzde

Zelenskiy

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “savaşa son verin, barış içinde yaşayalım” çağrısını yineledi. Zelenskiy, Rus saldırıların ardından Kiev’in durumuyla ilgili de konuşurken, kontrolün Ukrayna’da olduğunu aktardı.

Zelenskiy, Kiev’in ve başkent çevresindeki kilit noktaların Ukrayna ordusu kontrolü altında olduğunu vurguladı. Reuters’a konuşan kaynaklar da hükümet binaları çevresinde silah seslerinin duyulduğunu öne sürdü.

Zelenskiy, Ukrayna halkının artık AB’ye tam üyelik hakkı kazandığını belirtirken, bunun kendileri için en büyük desteklerden biri olacağını belirtti.


Zelenskiy, “Kim gelmek ve bize yardım etmek isterse onlara silah vereceğiz.” dedi. Sözlerini, “Bu savaşı durdurmalı ve barış içinde yaşamalıyız” ifadeleriyle bitirdi.

“Başarıyla püskürtüyoruz”

Zelenskiy, Sosyal medya hesabından yayınladığı bir video mesajında, “Düşman saldırılarına direndik ve başarıyla püskürtüyoruz. Çatışma devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

Zelenskiy, “Rusya’nın SWIFT ile bağlantısını kesme konusunda AB ülkelerinden neredeyse tam desteğimiz var. Almanya ve Macaristan’ın bu kararı destekleyecek cesareti göstereceğini umuyorum. Biz vatanımızı ve Avrupa’yı savunma cesaretini gösteriyoruz.” dedi.

Kiev Valisi ise yaptığı son dakika açıklamasında, kentte siviller de dahil olmak üzere 71 kişinin yaralandığını duyurdu. Vali, Kiev bölgesinde ve Ukrayna sınırında Rus askerlerinin yoğunlaşmaya başladığını da vurguladı.

kiev füze saldırısı

“30 KİLOMETRE KALDI”

İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki ilerlemeye katılan Rus kuvvetlerinin büyük kısmının şu anda şehir merkezinden 30 kilometre kadar uzakta olduğunu söyledi.

Savunma bakanlığının Twitter hesabından yayınlanan mesajda, “Rusya, Ukrayna üzerindeki hava sahasının kontrolünü henüz ele geçirmedi, Rus Hava Kuvvetlerinin etkinliğini büyük ölçüde azalıyor” ifadeleri kullanıldı.

ukrayna rus

Ünlü yönetmen ve aktör Sean Penn Kiev’de

Öte yandan, Hollywood’un politik olarak en aktif ünlülerinden biri olan Oscar’lı oyuncu Sean Penn de Zelenskiy’i ziyaret etti.

sean penn zelekskiy

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nin Facebook’tan yaptığı açıklamada “Batılı politikacıların sahip olmadığı cesareti gösteriyor’ dedi. Penn’in başkent Kiev’de olup bitenlerin belgeselini çekeceği kaydedildi.

Dikkat: Rahatsız edici hassas görüntüler içerebilir!


Bir Rus konvoyunun Ukrayna askerleri tarafından yok edildiğine dair görüntüler:

Şok görüntüler: Çeçen askerleri Kiev’e girmeye hazırlanıyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.