Ukrayna hava sahası sivil uçuşlara tamamen kapatıldı

Ukrayna Devlet Hava Trafiği Servisinden yapılan açıklamada, yüksek risk nedeniyle Kiev saatiyle 02.45’ten itibaren sivil uçaklara hava sahasının kapatıldığı bildirildi. Avrupa Birliği Ukrayna hava sahası ve çevresine yönelik uçuş uyarısı yaptı. THY ve Pegasus’tan açıklama geldi.

Ukrayna hava sahası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmuştu.

Rusya, Ukrayna ve Belarus ile olan batı sınırında hava sahasının sivil uçuşlara kapatıldığını bildirmişti.


Ukrayna hava sahasının 24 Şubat saat yerel saatle 04.00 itibarıyla sivil uçuşlara kapatıldığı duyuruldu. Hava sahasında olan uçaklar için hemen bölgeyi terk etmeleri uyarısı yapıldı.

AB’den Ukrayna hava sahası ve çevresine yönelik uçuş uyarısı

Avrupa Birliği’nin havacılık kurumu, Ukrayna hava sahasında ve yakınlarında uçuş yapılmaması uyarısında bulundu.

ukrayna hava yolları

Köln merkezli Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin ardından uyarı mesajı yayımladı.

Mesajda, bugün itibarıyla Ukrayna hava sahasında ve Ukrayna’nın Rusya ve Belarus sınırlarının 100 millik (185 kilometre) kısmında dikkati olunması ve uçuş gerçekleştirilmemesi konusunda uyarı yapıldı.

EASA’nın durumu değerlendirmeye devam ettiğine işaret edilen mesajda, uyarının bu aşamada 24 Mayıs’a kadar geçerli olduğu ifade edildi.

Mesajda, bölgede aktif çatışma yaşandığı belirtilerek, söz konusu hava sahası ve hava alanları dahil kritik altyapının sivil uçuşlar için uygun olmadığı, bölgede güvenlik riskleri ortaya çıkaran askeri faaliyetler yaşandığı kaydedildi.

Özellikle sivil uçakların hem kasıtlı olarak hedeflenebileceği hem de yanlış tanımlanmaya maruz kalabileceği anımsatılan mesajda, bölgede çok sayıda kara ve hava savaş sistemlerinin mevcudiyeti ve olası kullanımının sivil uçuşlar açısından yüksek riske neden olduğu duyuruldu.


THY ve Pegasus’tan açıklama

thy pilotlarının maaşları

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi “Ukrayna hava sahasının kapatılması sebebi ile bugünkü tüm Ukrayna seferlerimiz iptal edilmiştir” açıklamasında bulundu. Pegasus Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada da Ukrayna hava sahası kapatılması nedeniyle 24 Şubat 2022 tarihli Ukrayna seferlerinin iptal edildiği ifade edildi.

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan Savaş nedeniyle Türk Hava Yolları, Ukrayna’ya gerçekleştirilecek olan tüm uçuşların iptal edildiğini açıkladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Ukrayna hava sahasının kapatılması sebebi ile bugünkü tüm Ukrayna seferlerimiz iptal edilmiştir” dedi.

Türk Hava Yolları’nın sitesinde yapılan açıklamada, Ukrayna’da yaşanan gelişmeler sonrası Ukrayna çıkışlı-varışlı bilet alan yolculara değişiklik hakkı tanındığı belirtilerek “Değerli yolcularımız, Ukrayna’da yaşanan güncel gelişmeler nedeniyle, 13 Şubat 2022 ve öncesinde biletlenmiş olup, 13-28 Şubat 2022 (dâhil) tarihleri arasında Ukrayna çıkışlı-varışlı seferlerimize kayıtlı olan yolcularımıza özel değişiklik ve iade hakları tanınmıştır” ifadeleri kaydedildi.

Pegasus Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada da Ukrayna hava sahası kapatılması nedeniyle 24 Şubat 2022 tarihli Ukrayna seferlerinin iptal edildiği ifade edildi. Açıklamada 14 Mart 2022 tarihine kadar uçuşu olan yolcuların ücretsiz değişim ya da iade işlemi yapabilecekleri ifade edildi.

Rusya hava, kara ve denizden harekat gerçekleştiriyor

https://twitter.com/holypolitic/status/1496758767953670149

Rusya, Ukrayna’nın başta Dombas bölgesi olmak üzere Kiev, Odessa, Kharkiv kentlerine saldırı gerçekleştiriyor. Seyir füzeleri ve askeri olarak da harekata geçen Rusya Odessa’da da donanmayı vurduğu iddia edildi. Çeşitli askeri havaalanlarının da hedef alındığı bildiriliyor.

https://twitter.com/jankibaat1/status/1496742470343819267


https://twitter.com/OSINT_Ukraine/status/1496690775412953091

Rusya, Ukrayna’ya saldırıyı başlattı: Korkunç görüntüler – İndigo Dergisi’ni Facebook, Twitter, Instagram ve Telegram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.