Çoklu maaş alan Bakan Yardımcısı’nın aylık kazancı dudak uçuklattı

Çoklu maaş alan bürokratları ortaya çıkarmasıyla bilinen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bu kez Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın birden fazla aldığı maaşını gözler önüne serdi.

çoklu maaş

Bakan yardımcısı olarak aylık 39 bin 357 maaşı olan Nadir Alpaslan’ın, yönetim kurulunda bulunduğu KuveytTürk ‘ten aldığı ücretlerle aylık kazancının yaklaşık 313 bin 870 TL olduğu ortaya çıktı.

CHP’li Yavuzyılmaz, Alpaslan’ın kazancını 23 Mart 2022 tarihindeki dolar kurunu ve KuveytTürk 2022 Genel Kurul Tutanağı’nı baz alarak hesapladı:


  • Bakan Yardımcısı maaşı: 39.357 TL
  • KuveytTürk Yönetim Kurulu huzur hakkı: 142.518 TL
  • KuveytTürk Yönetim Kurulu ilave ücreti: 131.995 TL

Toplam aylık: 313.870 TL

Huzur hakkı ve ilave ücret

Buna göre, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın devletten aldığı maaşıyla birlikte, Kuveyt Türk Yönetim Kurulu’nda huzur hakkı olarak 142 bin 518 TL, ilave ücreti 131 bin 995 TL ile toplamda 313 bin 870 TL aylık kazancı olduğu öğrenildi.

KuveytTürk Bank Yönetim Kurulu’ndaki 9 üyenin huzur hakkı toplamı yıllık bir milyon 40 bin doları bulurken, her bir yönetim kurulu üyesi aylık olarak 142 bin 518 TL kazanıyor.


Nadir Alpaslan, 20 Temmuz 2018 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştı.

Meral Akşener: Biz köprüye projeye değil, ranta karşıyız!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.