Taksicinin zam isyanı: Eve ekmek götüremez olduk, yeter ya yeter!

Erzurum’da taksicilik yapan bir vatandaşın son zamlara yönelik isyanı sosyal medyada günün konusu oldu.

erzurum taksici

Video aşağıda – Taksicinin zamlara yönelik tepkisini gösteren videoyu paylaşan İYİ Parti Milletvekili Cinisli, Erzurum’u anlatan ‘Bar’ şiirinden alıntı yaparak, “Dadaş çelik bir yaydır, onu germeye gelmez. Çağlayan bir sel olur, dağlara da baş eğmez” dedi.

Erzurum’da taksicilik yapan bir vatandaşın son zamlara yönelik isyanı sosyal medyada gündem oldu. Aracına yakıt alan taksici üst üste gelen zamlardan yakınarak, “Eşkıyalık mı yapalım, yol mu keselim? Araç mı yakalım? Yeter ya bize sahip çıkan bir kimse yok mu?” diye sordu.


“Yeter ya yeter! Sahipsiz bıraktınız ülkeyi”

“Ülkeyi sahipsiz sanıyorlar, sahipsiz bıraktınız ülkeyi” diyen taksici, “Allah var, evimize ekmek götüremez olduk. Yeter ya, yeter ya… 23.5 lira olmuş mazotun litresi. Arabalarımızı çalıştıramıyoruz. İş çıktığında arabamızı stop ettiriyoruz. Bu kadar olmaz. Ne yapalım, isyan mı edelim, arabaları mı yakalım, yolları mı keselim? “diye tepkisini dile getirdi.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Canisli: Dadaş çelik bir yaydır, onu germeye gelmez!

Sosyal medyada binlerce paylaşım ve beğeni alan taksicinin videosunu paylaşan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ise Erzurum’un ünlü ‘Bar’ şiirinden alıntı yaparak, “Dadaş çelik bir yaydır, onu germeye gelmez. Çağlayan bir sel olur, dağlara da baş eğmez” dedi. Milletvekili Cinisli’nin paylaşımı kısa sürede yüz binlerce kez izlendi.


İşte o görüntüler:

Astroloji: 28 Mart – 3 Nisan haftalık burç yorumları


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.