Ötenazi ile hayatına son vermek isteyen Alain Delon: Yaşlanmak berbat

Ötenazi ile hayatına son vermek istediğini açıklayan Alain Delon: Yaşlanmak berbat, sessizce cehenneme gitme hakkımız var!

alain delon

Fransız film yıldızı Alain Delon, “Yaşlanmak berbat! Hiçbir şey yapamıyoruz. Büyük bir eziyet” deyip ötenazi ile hayatına son vermek istediğini açıkladı.

Ünlü film yıldızı Alain Delon çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Le Point’ten Habertürk’ün aktardığına göre; Alain Delon “Yaşlanmak berbat! Hiçbir şey yapamıyoruz. Görünüşümüzü ve görme duyumuzu kaybediyoruz. Ayağa kalkamıyor, ağrı hissediyoruz. Büyük bir eziyet” diyerek ötenazi istedi.

Delon, oğlu Anthony’den ölmesine yardım etmesini isteyerek, “Yaşlandıkça, hastaneler veya iğneler olmadan hayattan sessizce cehenneme gitme hakkımız var” dedi.

2002 yılında intihar girişiminde bulunmuştu

1957’den beri oyunculuk yapan ünlü aktör, 2002 yılında geçirdiği ağır depresyon sırasında bir kez intihar girişiminde bulunmuştu.

Sinemalara da konu olan ötenazi, 2005 yapımı İçimdeki Deniz! filminde de işlendi. Javier Bardem’in başrolünde oynadığı filmde 30 yıldır yatağa bağlı yaşam süren bir adamın hayatının son dönemi anlatılıyor.

Ötenazi Türkiye dahil birçok ülkede yasal değil. Hekim destekli intihar ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington, Oregon, Montana ve Vermond eyaletlerinde yasaldır.

Ötenazi nedir?

Ötenazi, tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmış, dayanılmaz acılar yaşayan bir kişinin yaşamının izni ve isteği ile sona erdirilmesidir.


Alain Delon kimdir?

Alain Fabien Maurice Marcel Delon (d.8 Kasım 1935) Fransız aktör ve iş adamıdır. Avrupa’nın en önemli aktörlerinden biri olarak bilinir.

alain delon ötenazi

Rocco and His Brothers (1960), Plein Soleil (1960), L’Eclisse (1962), The Leopard (1963), The Yellow Rolls-Royce (1965), Lost Command (1966) ve Le Samouraï (1967) gibi filmlerde büyük beğeni topladı. Delon, kariyeri boyunca Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle gibi birçok tanınmış yönetmenle çalıştı.

1999’da İsviçre vatandaşlığını aldı. Annesi ve babası kendisi daha çocuk yaştayken ayrılmış olduğundan zorlu bir çocukluk geçirmiştir. Dünyaca ünlü yönetmenlerden Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville ve Michelangelo Antonioni gibileriyle çalışma imkânı yakalamıştır.

2006’da İstanbul Film Festivali’ne katılması beklenirken, katılamayacağını son gün açıklayarak, bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Delon kalp sorunu ile aynı dönemde Tiyatro oyunuda iptal ettirmiştir.

delon

Delon oyunculuğu oynayarak öğrenmiş Gabin ve Venturayı ustaları gören bir oyuncudur. General De Gaulle el yazmalarını satın alıp, Invalide müzesine bağışlamıştır. Ayrıca hayvanlara tutku ile bağlı olan oyuncu, Brigitte Bardot’un federasyonun talebi ile Çin Cumhurbaşkanı’na hayvanlara kötü davranılmaması ile ilgili açık mektup yazmıştır.

Anthony, Anouchka, Alain-Fabien adlı 3 çocuğu vardır. Babannesi Korsikalı’dır. Baba tarafı Güney Fransa’dan anne tarafı ise Alsas bölgesindendir. Fransız milliyetçi Le Pen ile dost bir De Gaullecüdür.

Büyük bir Resim ve Heykel koleksiyonu olan oyuncu, Douchy adlı köydeki geniş arazisinde hayvanları ile yaşamaktadır. Paris’te yaşamanın hayvanlarla mümkün olmadığından Paris’te yaşayamayacağını belirtmiştir.


2002’de ağır bir depresyon geçiren oyuncu intiharı denemiştir. Gençlere oyuncu olmalarını tavsiye eden oyuncu, Oyunculuğu dünyanın en güzel mesleği olarak nitelendiriyor.

Hayaldi gerçek oldu: Sıra numarası ile ucuz et kuyruğu! – İndigo Dergisi’ni Facebook, Twitter, Instagram ve Telegram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.