Ailemizin Minik Patileri: Toy Poodle’lar

Ailemizin minik patileri Toy Poodle’lar zarif duruşları ve sevimlilikleri ile hayatınıza neşe katacak bir köpek ırkıdır. Günümüzde dünya genelinde en çok sahiplenilen popüler köpek cinsi olarak bilinmektedirler.

toy poodle

Çok atletik bir vücuda sahip olmalarının yanı sıra sanki oyuncakmış gibi görünmeleri de onların en ayırt edici özeliklerinden biridir. Kıvırcık ve çok yoğun tüyleri ise sevimliliklerini ortaya çıkartmaktadır. Karakter olarak da oldukça uysal ve sevgi dolu oldukları için hayvan severlerin en çok ilgi gösterdiği köpeklerdendir.

Toy Poodle Dostlarımızın Özellikleri

Toy Poodle ırkı köpekler aktif ve çevik bir köpek cinsidir. Oldukça zeki oldukları için her türlü eğitme yanıt verebilirler. Genellikle sevecen ve uysal bir karaktere sahip oldukları için birlikte yaşadıkları aile bireylerine karşı sert bir tavır sergilemezler.

Sosyal bir köpek ırkı olduğu için de diğer evcil hayvanları da merak edecek ve onlarla arkadaşlık kurmak isteyecektir. Karakter olarak biraz şımarık olduğunu belirtmekte yarar olacaktır. Eğer sahibi olarak her dediğini yaparsanız bir zaman sonra kendi bildiğini okumaya başlayacaktır.

İstedikleri olmadığı zaman havlamayı çok severler. Çok atletik bir yapıya sahip oldukları için de sürekli olarak evin içerisinde koşturacak ve oyun oynamak isteyecektir. Günlük egzersizini kesinlikle yaptırmalı ve enerjisini atmasını sağlamalısınız.

Toy Poodle ırkı köpeklerin bazı fiziksel özellikleri onları diğer ırklardan ayırt etmektedir. Özellikle kafa ve tüy yapısı en belirgin özelliklerindendir. Kıvırcık bir tüy yapısına sahiptir. Yoğunluk olarak kızıl kahve veya tarçın renklerinde olabilirler. Minyatür bir köpek ırkı olarak sayılsalar da biraz daha uzun bir surata sahiptirler. Bacakları uzun olmakla birlikte çok atletik bir yapısı vardır.

patibul

Bakım ve Eğitim Süreci Nasıl İlerlemeli?

Kıvırcık ve yoğun tüyleri ile dikkatleri çeken Toy Poodle ırkı köpekler genelde çok az tüy dökerler. Ayrıca tüyleri kıvırcık olduğu için de tüyleri döküldüğünde kendi kürkü içerisinde kalacaktır. Bunun için düzenli olarak tüylerini taramazsanız ve bakımını yapmazsanız ölü tüyler keçeleşmeye başlayacaktır.

Haftalık en az 3 kez tüylerini taramalısınız. Toy Poodle ırkı köpeklerin özel olarak tıraş edilmesi gerekir. Bu konuda profesyonel bir yardım almanız sevimli tüylü dostunuzun sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Toy Poodle ırkı köpeklerin en iyi özelliklerinden birisi de tüylerinin koku yapmayacak bir yapıya sahip olmasıdır. Ayrıca tüyleri antialerjik bir yapıdadır. Sadece aylık olarak 1 veya 2 kez banyo yaptırmanız yeterli olacaktır.

Çok akıllı ve zeki kopek cinsi olduğu için sahiplerini eğitim konusunda kesinlikle zorlamayacaklardır. Ancak yavru döneminde iken eğitim vermeye dikkat etmelisiniz. Toy Poodle cinsi köpekler sahiplerinin davranışlarını inceleyerek bunları taklit etmeyi çok seveler. Sahiplerinin iyi davranışları kadar kötü davranışlarını da benimseyecekleri için çok dikkatli davranılması gerekir.

Eğer alfa bir rol üstlenmesine izin verirseniz ona sözünüzü dinletemeyebilirsiniz.

Toy Poodle ırkı köpeklere ilk olarak tuvalet ve temel itaat eğitimlerini vermelisiniz. Bu süreçte ona sevginizi ve ilginizi de göstermesiniz. Sürekli vakit geçirdiğinizde ve sabırlı davrandığınızda Toy Poodle cinsi köpeklerin eğitimleri de verimli geçecektir.

toy poodle

Toy Poodle Dostlarımız Hakkında Merak Edilenler

  • Toy Poodle ırkı köpekler sağlıklı bir şekilde beslendiği ve uygun şartlar altında bakıldığı zaman ortalama olarak 10 ile 18 yıl kadar yaşayabilmektedirler. Ancak herhangi bir hastalıklarının olup olmaması ve yaşadıkları ortam yaşam sürelerini etkileyen en önemli faktörlerdendir.
  • Toy Poodle dostlarımızın evde yalnız kalıp kalamayacakları da oldukça merak edilmektedir. Sahipleri ile sürekli oyun oynamaktan keyif alan Toy Poodle ırkı köpekler genellikle yalnız kaldıklarında sıkılacaklardır. Zorunlu olmadığınız sürece onu uzun saatler boyunca evde yalnız bırakmamalısınız. Ancak maması ve suyu ona yetecek kadar bulunduğu sürece en az 8 saat evde yalnız bir şekilde kalabilirler.
  • Toy Poodle ırkı köpeklerin bu denli popüler olmasının en önemli nedenlerinden birisi de kıvırcık tüyleridir. Orta uzunlukta ve çok sık bir yapıya sahip olan tüyleri genel olarak fazla dökülmez. Ancak kıvırcık olan tüylerini taramalı ve ölü tüyleri mutlaka temizlemelisiniz.
  • Toy Poodle köpekler çok küçük olmamakla birlikte çok da büyük bir köpek ırkı değildir. Ayrıca bu cins köpeklerin fiziksel olarak gelişimleri 8. veya 9. aydan sonra yavaşlayacaktır. Yetişkin bir Toy Poodle ırkı köpeğin boyu ortalama olarak 25 ile 38 santimetre arasına olabilir. Ağırlık olarak ise 2 le 6 kilogram arasında değişebilmektedir.
  • Toy Poodle ırkı köpekler ağırlıklı olarak krem ve kahverengi renginde olarak bilinir. Ancak en yaygın renkleri içerisinde siyah, beyaz, gümüş ve mavi de görülebilir.

Daha fazla bilgi için; https://www.patibul.com/13/toy-poodle

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.