Kader Gökçe cinayeti: Zorla ara sokağa sürüklendi, silahla vuruldu

İstanbul Esenyurt’ta Alpaslan Çay, metrobüsten inen Kader Gökçe’yi bir ara sokağa zorla götürdü. Burada Kader’e ateş eden saldırgan daha sonra aynı silahla kendini vurdu. Herkesin gözü önünde yaşanan dehşette ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kader hayatını kaybetti. Tedaviye alınan Alpaslan Çay da bir süre sonra hastanede öldü.

Kader Gökçe

Video aşağıda – 14 Aralık’ta Alpaslan Çay’dan şikâyetçi olduğu ortaya çıkan Kader Gökçe’nin ara sokağa zorla götürüldüğü anlar güvenlik kamerasına yansıdı. 23 yaşındaki Kader’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Gökçe’nin kuzeni Tolunay Uğurlu, “Kuzenimi rahatsız ettiğini, kuzenimin mahkemeye, savcılığa verdiğini, koruma istediğini biliyorum. Yine bir erkek cinayeti. Bu ülkede ben erkeğim demekten utanır hale geldim” dedi.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde Alpaslan Çay, metrobüsten inen Kader Gökçe’yi (23) ara sokağa zorla götürüp boynuna ateş ettikten sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kader Gökçe hayatını kaybetti. Bir süre sonra Alpaslan Çay da hastanede öldü.


14 Aralık’ta şahıstan şikâyetçi olduğu ortaya çıkan Kader’in ara sokağa zorla götürüldüğü anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün saat 19.30 sıralarında, Turgut Özal Mahallesi 116 Sokak’ta meydana geldi. Kader Gökçe, Haramidere Sanayi Metrobüs Durağı’nın üst geçidinden indikten sonra kendisini bekleyen Alpaslan Çay yanına geldi.

Alpaslan Çay, kolundan tutarak zorla ara sokağa götürdüğü Kader Gökçe’nin boynun silahla ateş etti. Alpaslan Çay ardından aynı silahla kendine ateş ederek, intihar girişiminde bulundu.

Hastanede hayatını kaybetti

kader gökçe cinayeti

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından ağır yaralı olan iki kişiyi de hastaneye kaldırdı. Kader Gökçe, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Alpaslan Çay da tedaviye alındığı hastanede öldü.


Olayın görgü şahidi Muhammet İçseloğlu, “Arabanın anahtarını almaya inmiştim. Burada tartışıyorlardı. Daha sonra erkek, ilk kadına ateş etti, sonra da kendini vurdu. Adamdan duman çıktığını gördüm” dedi. Polisin olaya ilişkin çalışması sürüyor.

Zorla ara sokağa götürüldüğü anlar güvenlik kamerasında

Olay öncesi yaşananlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Kader Gökçe’nin üst geçitten inerken Alpaslan Çay’ın beklediği görülüyor. Kader Gökçe’yi gören Alpaslan Çay hızla yanına giderek zorla ara sokağa doğru itiyor. Silah sesleri duyulan sokakta vatandaşların kaçtığı kameraya yansıyor.

Sabıkası olduğu öğrenildi

alpaslan çay

Kader Gökçe’nin ardından hastanede hayatını kaybeden Alpaslan Çay’ın daha önce başka bir kadınla evlenip, boşandığı ve “Tehdit” suçundan sabıkası olduğu öğrenildi.

Kader’in 14 Aralık’ta Alpaslan Çay’dan şikayetçi olduğu ortaya çıktı

Öte yandan, olay sonrasında yapılan incelemede çeşitli suçlardan kaydı olduğu ortaya çıkan Alpaslan Çay’ın Kader ile eski sevgili oldukları belirlendi. Yapılan incelemede Kader Gökçe’nin 14 Aralık’ta Bakırköy Aileici Büro Amirliğine gelerek tehditten dolayı Alparslan Çay’dan şikâyetçi olduğu öğrenildi.


6 Ocak’ta ise Alpaslan Çay’ın Beyoğlu Haliç Polis Merkezi Amirliğine gelerek “kasten yaralama ve yağma” iddiasıyla Kader Gökçe’den şikâyetçi olduğu belirlendi.

İstanbul Sözleşmesi bağlamında kadının gerçek kurtuluşu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.