Gümüş Cilası Nasıl Yapılır?

Gümüş takıların zamanla kararmaya başlaması nedeniyle temizlenmesi gerekir. Sahip olduğunuz gümüş kolye, gümüş bileklik ve gümüş yüzük gibi aksesuarlar sıklıkla kullanılması ve zaman aşımından dolayı kararması oldukça doğaldır. Gümüş yapısı gereği parlak bir görüntüye ve aynı zamanda ışığı yansıtma özelliğine sahiptir. Yapısına rağmen kükürt, sülfürik asit ve hidrojen gibi alaşımlar nedeniyle kimyasal etkileşime girerek, oksitlenir ve tepkime gösterir. Bu sebeple gümüşlerin özenle korunması önemlidir.

gümüş cilası

Yeryüzünde sıkça bulunan gümüş pek çok aksesuar ve eşyada kullanılmaktadır. Gümüşler hava alan yerlerde, banyo gibi nemli ortamlarda bulunması uzun süre ter, deodorant parfüm gibi etkenlerle karşılaştığı zaman kararma olayı meydana gelir. Gümüşlerin kararmaması için kapalı kutularda saklanması ve hava ile temasından uzak tutmak gerekmektedir.

Gümüş parlatmak ve gümüş takılarınızı temizlemek için evde uygulayabileceğiniz yöntemler bulunmaktadır. Evde uygulanan yöntemlerin dışında profesyonel kullanıma uygun olarak satışa sunulan gümüş cilasından da yararlanabilirsiniz.

yüzük cila

Gümüş Cilası Evde Nasıl Yapılır?

Evde gümüş cila işlemi yapabilmek için fazlasıyla yöntem bulunmaktadır. Bunların hepsini kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunların en başında diş macunu yer alır. Diş macunu gümüş ile tepkimeye girdiği zaman kararmayı ortadan kaldırır. Kararan gümüşlerin üzerine diş macunu sürüp, suyun içerisinde bir süre bekletin. Bu işlem sonrasında gümüşlerinizin eski rengine döndüğünü göreceksiniz. Ancak sudan çıkardıktan sonra gümüş aksesuarınızı iyice kuruladığınızdan emin olmanız gerekir.

Karbonat – Sirke: sirke ve karbonatlı su karışımı da gümüş parlatmak için kullanılan yöntemler arasındadır. Pek çok kişinin sıklıkla uyguladığı bu yöntem oldukça basittir. Burada sirkenin asidik özelliğinden faydalanarak kararma ortadan tamamen kaldırılır. Bir kâsenin içerisine 2 yemek kaşığı olacak şekilde biraz sirke ve göz kararı biraz su ekleyin. Sonrasında bu karışıma 2 yemek kaşığı oranla karbonat ekleyin. Gümüş aksesuarlarınızı bu karışımın içinde bekletin. Evde gümüş cila işlemini bu şekilde yapmış oluyorsunuz. Kararmanın zamanla yok olduğunu göreceksiniz.

Limon Suyu – Tuz: yukarıdaki yöntemler kadar limon suyu ve tuz karışımı da fazlasıyla etkilidir. Her evde bulunabilen bu malzemelerle gümüşlerinizi kolaylıkla parlatabilirsiniz. Bir kâsenin içerisine 3 yemek kaşık limon suyu ve 1 yemek kaşığı tuz koyun. Sonrasında su ekleyerek gümüş eşyalarınızı bu karışımın içerisinde bırakın. 1 saat bekletin ve daha sonra yumuşak bir havlu yardımıyla iyice durulayın.

nur silver

Gümüş Cilası Neden Yapılmalıdır?

Gümüş takılar kullanım sıklığına bağlı olarak zamanla aşınabilirler. Bu durumda takıları temizlemeye çalışmak daha çok zarar verebilir. Bu nedenle uzun bir süreç bekletmektense, değer verdiğiniz takıları aldığınız zamandan itibaren takip edip kararma durumunda düzenli olarak evde temizliğini yapmanız, bu takılarınızı daha uzun ömürlü ve parlak kullanmanızı sağlar. Nur silver, gümüş takı konusundaki tecrübesiyle sizlere her daim yardımcı olmaktadır.

Gümüş takı zarar görmemesi için onlara nazik davranmak gerekir. Alyans, kolye, küpe ve gümüş bileklik, gibi aksesuarlar temizlenebilir. Ancak kullanılan malzemelerin ölçülerine dikkat etmek çok önemlidir. Aksi halde değerli takılar, önemli zararlar görebilirler. Gümüş aksesuarlarınızı düzenli olarak bakımını yaparak onların ilk günkü gibi parıltıyla üzerinizde durmasını sağlamış olursunuz.

Gümüşün Adresi Nur Silver

Tüm bu işlemler ışında Nursilver.com adresinden gümüşlerinizi parlatmak için yardım alabilirsiniz. Nur silver, yıllar boyunca başarılı bir şekilde edindiği tecrübeler ve gümüş takı, yüzük, kolye, bileklik ve aksesuara dair her şeyi en kaliteli bir şekilde sizlere sunuyor. Zamanın trendi tüm takıları özenle tasarlayıp satışa sunuyor.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.