Melis Sezen’e destek, Ahmet Çakar’a tepki yağdı

Bir televizyon programında oyuncu Melis Sezen’i kıyafetinden dolayı suçlayan eski milletvekili Ahmet Çakar’ın, “Sutyen yok, göğüs dekoltesi göbeğe kadar inmiş. O kıyafet kanunen suç” sözleri, sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Melis Sezen

Eski MHP’li milletvekili Ahmet Çakar bir televizyon programında oyuncu Melis Sezen’i kıyafetinden dolayı suçladı.

Çakar, “Adını falan bilmem. Geçen gün galaya çağırmışlar. Bir kıyafet giymiş o kıyafet kanunen suç. Hem de şikayete bağlı olmayan bir suçtur. Çünkü göğüs dekoltesi tamamıyla açık toplum içinde kendini gösteriyor. Yani sütyen yok. Göğüs dekoltesi göbeğe kadar inmiş. Bu ahlaksızlığın daniskası değil midir?” diye konuştu.


“Ortada bir suçlu varsa, suçlu sizsiniz!”

Açıklama tartışma yarattı, tepkiler büyüdü. Ünlü isimler Melis Sezen’e destek mesajları yayınladı. Kaya, meslektaşına destek olduğu mesajında, “Oturdunuz koca koca hukukçular (!) torununuz yaşındaki kadının dekoltesini, bedenini mi konuşuyosunuz? Kadına şiddet suç değil mi, ya da hedef göstermek? Ortada bir suç varsa suçlu sizsiniz. Ahlakınızda boğulun…” sözlerini dile getirdi.

İşte o tepkilerden bazıları:

Sabahat Akkiraz: Nasıl muhafazakâr kadınlarımız tercih ettikleri gibi giyiniyorsa, laik kadınlarımız, kızlarımız da istediği gibi giyinir. Rahatsız olan başını çevirsin. ‘Nefsine hâkim ol ki insan olasın.’ Nefsin bozuksa çuval da giyse bozuktur, mayo da giyse bozuktur.

Bige Önal: İç çamaşırı üzerinden ahlak cetveli tutmak ne demek? Kimin ne giydiği ile ilgili, ne taktığıyla ilgili, bedeniyle ilgili konuşmak ne demek? Ne münasebet! Toplumun şirazesini kimin ne giydiği değil, üstüne vazife olmadan her konuyla ilgili konuşanlar kaydırıyor.


Hadise: Kadınların kıyafeti, dekoltesi, saçı, kilosu ve makyajı hakkında konuşmayı ne zaman bırakacaksınız? Senelerdir söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim! #AhlaksızlıkSizinKafanızda

Hazal Kaya: Torununuz yaşındaki kadının dekoltesini mi konuşuyorsunuz? Kadına şiddet suç değil mi? Ya da hedef göstermek?

Nilgün Belgün: Yahu sana ne, bana ne, bize ne kim ne giymiş ne yapmış? Ay bıktık vallahi bu kılık kıyafetlerle uğraşanlardan.

Yunus Günçe: Haydi diyelim dekolte suç; peki geri kafalılık, medeniyetsizlik, bağnazlık, çağ dışılık, sığlık, densizlik, hadsizlik, utanmazlık ne? Hobi mi?


Mert Fırat: #MelisSezen elbiseniz açık ya da kapalı kimseyi ilgilendirmez. Umarım etkilenmezsiniz bu izansızlıklardan… Kadının gülmesine, istediği gibi giyinmesine, hayır demesine alışacaksınız.

İran’da yüksek enflasyon sonrası halk sokağa döküldü: Tahran’da marketler yağmalanmaya başladı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.