Kiğılı’dan skandal kılık-kıyafet duyurusu: Kadınlar mavi yaka personelle çalıştığı için

Erkek giyim markası Kiğılı’nın kadın çalışanlarına gönderdiği “kılık- kıyafet yönetmeliği” tepki çekti. Kadınların ‘mavi yaka’ personelle çalıştıkları gerekçesiyle dekolte ve etek boyları konusunda ‘aşırıya kaçmamaları’ istendi. Duyurunun gündem olmasından sonra Kiğılı CEO’su Sena Suerdem’den özür açıklaması geldi. Suerdem, söz konusu ifadelerin kurum kültürüyle bağdaşmadığını, Kiğılı ve üzerine kurulu değerleri yansıtmadığını belirtti.

kiğılı

İş insanı Abdullah Kiğılı’nın sahibi olduğu erkek giyim markası Kiğılı, çalışanlarına ‘kıyafet yönetmeliği’ konulu skandal ifadeler içeren bir mail gönderdi.

Söz konusu yönetmelikte, kadın çalışanların, ‘mavi yakalılar’ ile birlikte çalıştıkları gerekçesiyle, ‘dekolte ve etek boyları’ konusunda “aşırıya kaçmamalar” istendi, ‘basen dikkat çekmeyecek şekilde’ giyinilmesi uyarısında bulunuldu.


kiğılı mavi yaka

“İfadeler yönetimin bilgisi dışında”

Tepki çeken yönetmeliğe ilişkin BirGün‘ün ulaştığı bir Kiğılı yetkilisi, söz konusu mailde yer alan ifadelerin yönetimin bilgisi dışında yazıldığını söyledi. Kılık-kıyafet yönetmeliğinin her yaz ve kış döneminde çalışanlara gönderildiğini aktaran yetkili, metinde yer alan ifadelerin bir çalışan tarafından ‘yönetimin bilgisine sunulmadan’ yazıldığını öne sürdü.

Yetkili ayrıca, Kiğılı yönetiminin konuya ilişkin bir ‘özür açıklaması’ yapacağını bildirdi.

Kiğılı tarafından çalışanlarına gönderilen kılık- kıyafet yönetmeliğinde yer alan ifadeler şöyleydi:

“Değerli Çalışma Arkadaşlarımız, artan hava sıcaklıklarıyla birlikte kılık-kıyafet prosedürünü tekrardan hatırlatmak istedik. Aksesuar, saç bakımı, dekolte, etek boyu ile ilgili kurallar, kılık-kıyafet prosedürümüzde açıkça belirtilmiştir. Mavi yaka çalışma arkadaşlarımız ile birlikte çalıştığımız için özellikle dekolte, etek boyları konusunda aşırıya kaçılmaması ve basen dikkat çekmeyecek şekilde giyinilmesi gerektiğini bilgilerinize sunarız. Sevgi ve Saygılarımızla.”

Güncelleme: 15 Haziran 2022


Kiğılı’dan açıklama

Kıyafet Yönetmeliği Hakkında” başlıklı bilgilendirme içeriğimizin çeşitli sosyal medya platformlarındaki paylaşımına ilişkin bir açıklama yapma gereği duyuyoruz.

Türkiye’nin en köklü erkek giyim markası Kiğılı olarak, kurulduğumuz ilk günden bugüne tüm çalışanlarımız ile el ele işimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Eşitlik, adalet, hakkaniyet ve aile olma üzerine kurulu kurum kültürümüzün bizi her zaman geleceğe taşıyacağına olan inancımız ile iş süreçlerimizi yönetiyoruz.

Bununla birlikte, her şirkette olduğu gibi şirketimizde de uygulanan kılık kıyafet prosedürünün mevsim değişikliği ile birlikte tekrar hatırlatıldığı iç iletişim duyurumuzun, maalesef kurum kültürümüzle bağdaşmayan ifadeler içerdiğini gördük. Olaydan haberdar olur olmaz haddini aşan bu ifadelerden ötürü, öncelikle tüm çalışanlarımızdan özür diledik. Bu vesile ile bir kez daha Kiğılı ailesinin tüm çalışanlarından, müşterilerimizden ve iş ortaklarımızdan özür dileriz. Bu metnin kesinlikle Kiğılı ve üzerine kurulu değerleri yansıtmadığının bir kere daha altını çizmek isteriz.

Çıktığımız yolda yaptığımız sayısız proje ve uğraşlarımızın bir hata ile geri plana düşmesini asla istemeyiz. Hem kendi içimizde hem etki ettiğimiz her noktada bunun için çalışmaya devam edeceğimizi, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için her türlü önlemi ivedilikle aldığımızı bilmenizi isteriz.

Kiğılı Ailesi olarak böyle bir konu ile gündemde olmaktan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtir, tüm kamuoyundan tekrar özür dileriz.


Saygılarımızla,
Kiğılı CEO’su Sena Suerdem

Resimlerde ilk ne gördüğünüz, mevcut durumunuz hakkında çok şey anlatıyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.