Doberman Köpekler Hakkında Merak Edilenler

Doberman köpekler hakkında merak edilenler nasıl bir köpek ırkı olduğu, beslenmesi ve eğitimleri şeklindedir. Doberman köpek ırkı, dış görünümleri ile beğeni toplayan popüler türlerdir. Sahip oldukları adaleli yapıları ve güçlü özellikleri ile bilinirler.

doberman köpekler

Göz kamaştıran asil duruşa sahiptirler. Doberman cinsi köpeklerin karakter özellikleri, fiziksel özellikleri eğitim ve beslenme gibi temel bilgileri içeriğimizde detayları ile sunmaya çalıştık.

Doberman Köpeklerin Fiziksel ve Davranışsal Özellikleri

  • Doberman köpek cinsi, sahip olduğu fiziksel özellikler ile derin göğüslüdürler.
  • Oldukça kısa sırtı bulunur.
  • Zarif ve nazik görünümlü boyun bölgesine sahiptirler.
  • Dobermanlar olabildiğince enerjik canlılardır. Bu sebeple gün boyu egzersiz aktivitelerine ihtiyaç duyarlar.
  • Koruyucu karakter özellikleri ile öne çıkan köpekler, yaşam alanlarınızda sadık bir rol oynayacaktır.
  • Yavruluk dönemlerinden itibaren gerekli eğitimler verilerek itaatkâr yapısı öne çıkarılmalıdır.
  • Doberman köpek ırkı, serin ve soğuk hava koşullarına karşın duyarlıdır. Bu sebeple kış aylarında kapalı yaşam alanlarına ya da barınaklara ihtiyaç duyarlar.
  • Dobermanlar tam anlamı ile bir aile köpeğidir. Yalnızlıktan hoşlanmayan özelliğe sahiptir. Aile ortamında sosyalleşme eğilimi gösterirler.
  • Yabancılara karşın farklı bir tutum sergileyebilir buna karşın tasma ile dolaştırılması önerilir.
  • Oyun oynamayı ve eğlenmeyi fazlasıyla sevenler.
  • Durduk yere agresif bir tavır takınmazlar.
  • Tüy özellikleri anlamında kısa tüy özelliğine sahiptirler. Çok tüy döken bir köpek cinsi sayılmazlar.
  • Hafta boyunca 1 ya da 2 kez taramaya ihtiyaç duyarlar.
  • Sıklıkla banyo ihtiyaçları bulunmaz.
  • Ortaya istenmeyen bir köpek kokusu salmazlar.
  • Diş bakımı anlamında haftada 2 defa fırçalama ihtiyaçları bulunur.

Doberman Köpeklerde Eğitim

Doberman Pinscher Temel İtaat Eğitimi en başta verilmesi gereken eğitimlerdendir. Doberman ırkında, bu eğitimler sıklıkla tercih edilmekte olan eğiti türüdür.

Dobermanlara temel itaat eğitimi, gerektiği biçimde ve doğru zamanda verilmezse istenilen sonuç ortaya çıkarılamaz.

Bu özel köpekler tercih olarak koruma ve bekçi köpeği şeklinde tercih edilirler. Bu konularda düzgün bir görev üstlenebilmesi için itaat eğitimi oldukça önemlidir.

Doberman cinsi köpek eğitimleri 3 aylık süreçte başlanmalıdır. Ortaya çıkan beslenme şekline paralel olarak eğitim planlamaları yapılabilir.

doberman eğitimi

Doberman Temel İtaat Eğitim süresi 30 günlük bir süreçten oluşur.

Bu özel eğitimler sayesinde köpeklerin, refleks ve tepki durumları analiz edilir.

Sahipleri ile günlük yaşamda ne şekilde yaşanması gerektikleri öğretilir.

Gerekli eğitimler, köpek sevk kayışı ile sahibinin solunda çekiştirme yaşanmadan yürümeyi sağlar. Bu eğitimler sonrasında sahibini anlayan verilen komutlara itaat edebilen Doberman köpekler şeklinde yaşam sürerler.

Günlük yaşam içerisinde rahat bir biçimde köpeğinizi yönlendirebilme fırsatı sunar.

Dobermanlar sosyalleşme eğitimi ile sıklıkla yaşanmakta olan kemirme, ısırma ve gereksiz havlama durumları ortadan kaldırılır.

evcil hayvan al

Doberman sosyalleşme eğitimi sayesinde köpeğin insanlara kendisini sevdiresi de sağlanır.

Farklı ortamlarda farklı canlılara karşın tutum ve davranışlarının da şekillenmesi sağlanır.

Sosyalleşme eğitimi, dobermanlarda 30 gün süren bir süreci içine alır. Eğitimin başlaması içinse 3 aylık süreci doldurması gerekir.

Doberman köpekler hakkında merak edilenler arasında eğitimleri olmaktadır. Dobermanlarda ilk eğitim, tuvalet eğitimi ve temel itaat eğitimi ile başlar. Tuvalet eğitim çalışmaları anne sütünden kesilir kesilmez yavruluk döneminde başlar.

Doberman cinsi köpeklerde ileri itaat eğitimi 4 aylık yavruluk döneminde başlar. 10 aylık olduklarında da verilebilir.

Bu eğitim süreçlerinin her birinin profesyonel eğitmenler tarafından yürütülmesi büyük bir önem taşımaktadır.

Doberman köpeklerin bakımı kolay mıdır?

Doberman köpekler bakımı kolay köpeklerdir. Tüy anlamında kısa özellikli olduğundan sorun çıkarmayan tüy özelliğine sahiptirler. Köpek bakım ürünlerini tercih ederek haftada 1 defa tüy bakımı yeterlidir.

Beslenme düzeni olarak da 6 aylık süreçte yavru köpek mamalarını tercih ederek 3 öğün şeklinde verilebilir.

Günlük egzersizleri için rutin bir yürüme ve koşma gibi aktiviteler yerine getirilmesi önemlidir.

Doberman köpek apartmanda beslenir mi?

Doberman köpeklerin apartman yaşamına uygun bir karakter ve özellikleri bulunur. Dobermann cinsi köpekler, apartman dairelerinde kolayca beslenebilir.

Fazla enerjiye sahip bu türler Secereli Dobermann özellikle fazla enerjisini atmak için özel bir alan arayabilir.

Doberman köpeklerde eğitim neden önemli?

Doberman köpeklerin eğitim süreçleri, doğru zamanlarda yürütülmelidir. Yönetici alfa özellikli bu köpekler aksi halde sahibi yönetme durumuna bürünebilir.

Profesyonel uzmanlar tarafından doğru zamanlarda verilen eğitimler, tuvalet alışkanlığını, sosyal yaşamını ve günlük yaşamını normal bir düzene sokmaktadır.

Bu eğitim süreçlerini kolaylaştırmak adına, eğitimler esnasında ödül mamaları tercih edilebilir. Çeşitli oyunlar aracılığı ile Doberman yavruların eğlenerek eğitimleri tamamlamaları sağlana bilinir.

Orijinal Doberman nasıl anlaşılır?

Orijinal bir Doberman’ın nasıl olması gerektiğinden bahsedecek olursak; özellikle burun deliklerinin rengi, siyah olanlarda komple siyahtır.

Kahverengi renkli dobermanlarda ise burun rengi ile uyumlu bir tona sahiptir.

Özellikle ağız ve burun şekli olarak genel manada kafası ile doğru orantıda olmalıdır.

Uzantı olarak ise, derinlikten oluşan, ağız açıklığı da azı dişlerine kadar varan bir büyüklüğe sahiptir.

Daha fazla bilgi için; https://www.evcilhayvanal.com/14/doberman

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.