Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır?

Dekorasyonda kullanılan ürünler ve tercih edilen detaylar mekan içerisinde oluşturulmak istenen atmosfere doğrudan eder. Duvar kağıtları, ortama girildiği zaman göze ilk çarpan detaylardan biri olduğundan, mekan içerisinde oluşturduğu etkisi de büyüktür. Hem temiz bir görünüm sunan hem de ortamda bu denli etki eden duvar kağıdı, geçmişten günümüze neredeyse her mekanda oldukça sık olarak kullanılan bir ürün.

duvar kağıtları

Duvarda boya yerine tercih edilen kağıtlar ile yaşam alanlarına farklı hava katmak mümkün olur. Duvar kağıdı konusunda desen ya da renk seçimi kadar önemli bir nokta da yapıştırmadır.

Bir Dekorasyon Önerisi: Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır?

Badana işlemine kıyasla uygulanması çok daha kolay olan duvar kağıdı, duvar yüzeyine yapıştırıcı bir madde yardımı ile tutunur. Bunun için genel olarak toz yapıdaki yapıştırıcı modelleri kullanılır. Bu işlem için öncelikli olarak yapıştırıcı madde hazırlanır. Ardından yapıştırıcı madde, duvar kağıdı üzerine uygulanır. Belirli bir süre bekletildikten sonra ise duvar yüzeyine yapıştırılır. Bu gibi yüzeye yapıştırıcı yardımı ile uygulanan çeşitlerinin yanı sıra, herhangi bir ürün kullanımı gerektirmeden kendiliğinden yapışkanlı çeşitleri de bulunur. Kendiliğinden yapıştırılma özelliğine sahip olan duvar kağıdı çeşitleri kısa sürede ve daha kolay bir şekilde uygulanabildiğinden dolayı oldukça pratik ürünlerdir.

Ortama Şıklık Katacak Birbirinden Farklı Duvar Kağıdı Modelleri

Duvar kağıdı modelleri, her zevke hitap edebilecek bir çeşitlilik sunar. Bu çeşitli modeller arasından hangi odada kullanılacağı gözetilerek bir tercih yapılması gerekir. Örneğin mutfaklar için tercih edilebilecek fayans desenli duvar kağıdı modelleri ile ortama çabasız ve sade bir görünüm kazandırırken, çini desenli modeller ile canlılık katabilirsiniz. Bunun yanı sıra kahve desenli modeller ile de ortama uygun bir hava oluşturabilirsiniz. Yatak odalarında iyi bir uyku ortamı yaratacak çeşitler üzerinde yoğunlaşmak daha uygun olacaktır. Bunun için odaya sakin, dingin ve vintage bir görünüm veren ahşap desenli duvar kağıdı modellerinin yanı sıra, düz siyah duvar kağıdı da kullanılabilir. Çocuk odalarında hayal gücüne hitap eden, ilham verici ve canlı bir ortam oluşturmak için gökyüzü, kar tanesi, yağmur damlası ya da çeşitli hayvan temalı modeller tercih edilebilir. Salonlarda mekana ferahlık katan çiçek ya da tropikal temalı modellerin yanı sıra doğallıktan yana olanlar için taş desenli modeller de tercih edilebilir. Gösterişi sevenler için ise simli modeller oldukça uygun bir tercih. Bununla beraber, 3 boyutlu duvar kağıdı ile odaya gerçekçi ve derin bir görünüm kazandırmak da mümkün. Çalışma odalarında ise çizgili ve geometrik desenler, dinamik bir hava oluşturmak adına ideal.

duvar kağıdı

Uygun Duvar Kağıdı Seçimi Püf Noktaları Nelerdir?

Bu tarz dekorasyon ürünlerinde ihtiyacınıza en uygun olabilecek tercihi yapmak zor olabilir. Çeşitler arasından doğru bir tercih yapabilmeniz için öncelikli olarak duvar kağıdının kalitesi, dayanıklılığı ve kullanım kolaylığı açısından kolay temizlenebilir bir yapıya sahip olması gibi noktaları göz önünde bulundurmanız gerekir. Bunun yanı sıra ürünün uygulanacağı mekan hakkında bilgi sahibi olmak da önemlidir. Ürünün hangi oda içerisinde kullanılacağının belirlenmesinin ardından, odanın büyüklüğü ve gün boyunca aldığı ışık oranını da hesaba katmak gerekir. Bu durum, mekan içerisine daha ferah bir hava kazandırmak adına önemlidir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise odada yer alan diğer eşyalar ile olan uyumu. Duvar kağıdı ve eşyalar arasında yakalanan uyum, mekan içerisinde bir bütünlük sağlanması açısından oldukça önemli. Siz de evinize, iş yerinize renk katmak ve de tarzınızı yansıtmak istiyorsanız geniş ürün çeşitliliğine sahip duvar kağıdı modellerine Koçtaş ile ulaşabilirsiniz. Aradığınız en uygun modeli hemen şimdi Koçtaş web sitesini ziyaret ederek sepetinize ekleyebilir ve yaşam alanlarınıza farklı bir hava katabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.