Kilo almadınız ama öyle görünüyorsanız; sebebi: Fibromilyalji

Kilo almadınız ama öyle görünüyorsanız; sebebi, Fibromilyalji sorunu olabilir! Fibromiyaljide gaz ve şişkinlik hamile görüntüsü veriyor.

Fibromilyalji

Fibromiyalji’de sürekli şişkinlik hali, geğirti, ishal veya kabızlık nöbetleri olabilir. Sık sık gaz çıkarmak veya geğirmek söz konusu olabilir. Aniden tuvalet ihtiyacı hissedilir.

Fibromiyaljideki bu bağırsak problemleri; aşırı duyarlılığa ve bağırsak florasının bozulmasına bağlıdır. Mide ve bağırsak enfeksiyonu geçirmek, anne sütü almamak, çocukluk travmaları, vitamin ve minerallerin eksikliği, seratonin yetersizliği, obezite, batı tipi beslenme, stres ve depresyon gazı artırır.


Üstelik tüm bu durumlardan dolayı aşırı kilolu gibi bir görüntü vermek de işin görünen ve kişileri rahatsız eden bir diğer yansımasıdır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal; sosyal hayatı sıkıntıya sokan ve özellikle stresli zamanlarda alevlenen bu durumdan kurtulmak için; beslenme düzeninden egzersizlere, kullanılacak besin destekleri ve fizik tedavi yöntemlerine kadar kişisel sağlık planlanması gerektiğine dikkat çekerek, ‘Gaita tahlili ve fonksiyonel tıp testleri sonrasında hayat tarzınıza düzenleme yaparak işe başlayabilirsiniz’ diye açıklamalarda bulundu.

Fibromiyaljide gaz ve şişkinliğe sebep olan faktörlerin başında SİBO geliyor.

SİBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth)

İnce bağırsaklarda aşırı sayıda bakteri üremesi durumudur.

Sağlıklı bağırsakların temeli; sağlıklı bir flora ve sağlıklı beslenmedir. Bağırsaklarımız sağlıklı ise biz de sağlıklıyız demektir.

Bağırsak floramız; başta romatizmal hastalıklar olmak üzere, bağışıklık sistemi, roza, vitamin eksiklikleri, tiroid fonksiyonları, alerjik hastalıklar, fiziksel ve zihinsel sağlık için önemli bir rol oynarlar. Normalde kalın bağırsakta bulunan “sağlıklı” bakteriler, ince bağırsaklara gelip çoğalmaya başladığında, SIBO meydana gelir. Karın ağrısı, şişkinlik, gaz, yorgunluk, kaşıntı vb şikayetler meydana gelir. Herşey yerinde ve dozunda güzel, bakteriler de!

Fibromiyaljide idrar kaçırma sık görülen bir durumdur

Fibromiyalji yaşayanlarda kişiden kişiye değişen idrar yolu enfeksiyonları; mesane, böbrek, idrar yollarında oluşan enfeksiyonlar olarak ayrılmaktadır. İdrar yolu enfeksiyonun belirtileri de genel olarak aşağıdaki gibidir;

● İdrarda yanma ve ağrı hissi

● Sık sık idrar yapma isteği


● İdrarı tutmada zorluk

● Ateş

● Halsizlik

Fibromiyaljide neden idrar yolu enfeksiyonu olur?

Fibromiyalji hastalarının mast hücrelerinin daha fazla Histamin salgıladığı gösterilmiştir, ayrıca Gluten hassasiyetinin olması da idrar torbasının daha hassas olmasına yol açar; idrar tahlilleri yapıldığı zaman sonuçlar normal görünür ama bu şikayet romatizmaya bağlıdır.

Bu amaçla biz neler yapıyoruz?

Fibromiyalji tedavisinde kökten ve kalıcı sağlık için ilk yapılması gereken hücrelerin oksijenlenmesini artırmaktır:

• Kadın sağlığı ve erkek sağlığı için farklı uygulamaları içeren fizik tedavi yöntemleri var. osteopati, lazer, tms, radyofrekans vb..

• Biorezonans

• Bölgesel ve genel ozon oksijen tedavisi, PRP, bilimin ışığında etkileri kanıtlanan bitkilerle tedaviler, egzersizler.

• Damardan yapılan romatizma kokteylleri vitamin mineral element destekleri ve beslenme programının düzenlenmesi çok önemlidir.


Fibromiyalji de gluten lektin laktoz intoleransı gibi durumları sık yaşadığımız için belli bir beslenme programı uygulanmalıdır bu saydıklarımızla birlikte sizin günlük yaşamınıza uygun bir yaşam tarzı planlamak ilk yapılması gerekenlerdir.

Diyet ve antibiyotik, bağırsak mikrobiyotasını böyle değiştiriyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.