Halı Modelleri

Yaşam alanlarınızı birbirinden farklı özelliklere sahip halı modelleri ile sıcak ve samimi bir ortama dönüştürebilirsiniz. Dekorasyonu bütünleştiren ve yaşadığınız ortamı yuvaya çeviren halı modelleri, her zevke uygun şekilde hazırlanır. Modern, klasik, el yapımı, kilim, yolluk gibi birçok farklı seçeneği bulunan halılar arasından evinizin dekorasyonuna uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Halı Modelleri

Halı Modelleri Nelerdir?

Halılar, farklı özelliklerine göre sınıflandırılır. Üretim şekline, iplik türüne, dokularına ve kullanıldığı mekana göre halı modelleri, bölümlere ayrılır. Üretim şekline göre incelendiğinde el dokuma, makine dokuma ve dijital baskı şeklinde sınıflandırılan halı modelleri sayılabilir. El dokuma, geleneksel düğüm yöntemini kullanırken, makine dokumada ise U ve V biçiminde sıkıştırılma tekniği tercih edilir. Dijital baskı ile hazırlanan halı modelleri, genellikle kaymaz taban ile birleştirilerek daha kullanışlı hale getirilir.

İplik türüne göre ayrılan halılar; yün, ipek, pamuk, akrilik, polyester gibi malzemelerden elde edilen seçenekleri içerir. Hammaddesinin maliyetli olması sebebiyle ipek halılar zor bulunur ve yüksek fiyata satılır. Sıvı emiciliği az olan polyester halılar, kolay temizlenir ve uygun fiyata elde edilir. Leke tutmayan özelliği ile öne çıkan akrilik halılar, yün gibi yumuşak ve konforludur.

Yaşam alanlarınızda kullandığınız ortama göre halıları sınıflara ayırabilirsiniz. Çocuk odası halısı, mutfak ve hol halısı, salon halısı gibi farklı şekilde bölümlere ayrılan halılar pratik bir kullanım sunar. Halı seçerken bazı özelliklere dikkat ederek doğru tercih yapabilirsiniz.

Halı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaşam alanlarınıza şıklık ve konfor katacak halı modelleri için seçim yaparken bunlara dikkat etmelisiniz:

  • Halı seçerken kullanılan zemin yapısına, yaşam alanlarının dekorasyonuna ve halının sahip olduğu özelliklere dikkat edilmesi önemlidir. Mutfak, banyo, teras gibi su ile temas eden zeminlerde kaydırmaz tabana sahip halı modellerini değerlendirebilirsiniz.
  • Salon, çocuk odası, oturma odası gibi sık kullanılan yaşam alanlarında kolay şekilde temizlenen halılar, uygun bir seçim olur. Leke tutmayan, silinebilen ve hızlı şekilde kuruyan halı seçeneklerini özellikle çocuk odasında tercih etmeniz gerekir.
  • İplik yapısı ve uzunluğu, halı seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli noktadır. Alerjenlere karşı hassas olan bireyler, daha az tüylü olan halı modellerini tercih edebilir. Bebek odalarında alerjenleri uzaklaştırmak için sık yıkanan kısa ipliklere sahip yolluk modellerini kullanabilirsiniz.
  • Halı seçerken yaşam alanlarınıza en uygun olan ebatları incelemeniz gerekir. Salon ve oturma odasında yer alan halılar, koltukların arasında kalmalıdır. Orta sehpa altında konumlandırılan halılar, koltukların önüne kadar uzanmalıdır.
  • Hol, antre, mutfak, banyo, balkon ve teras gibi alanlarda kolay temizlenen, hafif yapıya sahip, leke ve suya karşı dayanıklı yolluk modellerini tercih edebilirsiniz. Pratik bir kullanım sunan bu halı seçenekleri, yaşam alanlarınızı daha konforlu hale getirir.

Modern ve Klasik Desenli Halı Fiyatları

Her evin dekorasyonuna uyum sağlayan halı modelleri, farklı renk ve desenlerde sunulur. Modern dekorasyona sahip ortamlarda minimal tasarım çizgileriyle hazırlanan halı modellerini tercih edebilirsiniz. Klasik dekorasyonu sevenler için el dokuma, motifli salon halıları ideal bir seçim olur.

Halı modellerinin üretim şekline, iplik yapısına ve malzemesine göre fiyat aralığı değişiklik gösterir. Halı fiyatları, erişilebilir seçenekler ile her bütçeye hitap eder. Yaşadığınız ortamı sıcak bir yuvaya dönüştürmek, dekorasyonu eksiksiz şekilde tamamlamak için beğendiğiniz halı modelini uygun ödeme koşullarıyla satın alabilirsiniz. Apex Halı, kaliteli ve etkileyici halı modelleri, erişilebilir fiyat aralığı ve güvenli alışveriş deneyimi ile size geniş ürün seçeneği sunar. Hemen yaşam alanlarınıza en uygun olan halı modelini satın alabilir, evinizin konforunu en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.