Kılıçdaroğlu’nun siyasi intiharı olur!

Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerine doğru ilerlerken siyaseten belki de en zor sınavına çıkacak. Bu zorlu sınavda yapacağı bir hata, CHP liderinin son seçimi olabilir!..

Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu’nun siyasi intiharı olur!

Gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde kimin cumhurbaşkanı olacağı merak konusu. Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan. Bu kesin. Peki Millet İttifakı‘nın adayı kim olacak?


Meral Akşener “Cumhurbaşkanı adayı değilim. Ben başbakan adayıyım” dedi. ‘Altılı Masa’da diğer en güçlü aday Kemal Kılıçdaroğlu. Diğer ittifak liderlerinin adaylık konusunda açıklamaları olmadı.

Son günlerde adaylık konusunda diğer liderler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda yüksek tonda bir ses çıkarmadı, karşı çıkan da olmadı.

Kemal Kılıçdaroğlu’undan övgüyle bahseden belki de tek güçlü lider Akşener. İyi Parti liderinin Kılıçdaroğlu’na yakın olmasının nedeni, CHP’den İyi Parti’ye geçen 15 milletvekili olayı. Bu olay Kılıçdaroğlu’nun tarihe geçecek bir eylemi olarak yazılacaktır. Ayrıca bu olay, İyi Parti’nin de tarihinde kalın puntolarla yazılacaktır. Sayın Akşener, birçok yerde CHP liderine karşı vefasını gösterip kendisinden övgüyle bahsetti.

Son zamanlarda ‘Altılı Masa’ diye tabir ettiğimiz Millet İttifakı’nın en güçlü ortakları CHP ve İyi Parti dostluğu son derece iyi noktada. Bu ittifakın bozulması için de Cumhur İttifakı elinden geleni yapmaktadır. Siyasi rekabette de bu gibi durumlar son derece olağan eylemler içerisinde görülebilir.

Kılıçdaroğlu nasıl adım atacak?

Burada önemli olan ana muhalefet lideri Sayın Kılıçdaroğlu’nun nasıl adım atacağı. Bu gerçekten merak konusu. CHP lideri son yıllarda öyle adımlar attı ki takdire şayan.


‘Adalet Yürüyüşü’, Cumhuriyet tarihinde 70 yaşındaki bir liderin baskı rejimine karşı atmış olduğu en önemli, en büyük demokratik adımdır. Dünya kamuoyunda ses getirmiş örgütsel bir eylemdi.

’15 milletvekili olayı’ Kılıçdaroğlu’nun demokrasi adına attığı ayakta alkışlanacak bir eylemiydi. Özellikle bu olay, AKP ve ortağı MHP’nin, İyi Parti’yi seçim dışında bırakmak için attığı adımlara karşı verilmiş çoğulcu demokrasi için en değerli adımdı.

‘Sağ tandaslı siyasilerin sola entegresi’ yani Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu gibi sağ tabandan gelen siyasilerin sol içerisine alınması demokratik adımlar konusunda son dereceli başarılı kolektif eylemlerdi.

Daha önce Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘çatı aday’ oyunuyla Bahçeli tarafından siyasi bir vurgun yemişti. Bu oyun sonunda ‘ekmek için’ aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu MHP milletvekili olmuş ve bir sonraki seçimde Muharrem İnce’nin karşısında cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemişti.

Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki Millet İttifakı ilk kez iktidara bu kadar yakın. Şayet CHP lideri, tekrar böyle bir hata ile Erdoğan’ın karşısına çıkarsa ve bu aday seçimi kaybederse bu durumda Kılıçdaroğlu siyaseten kendi idam fermanını izlemiş olur!..


Bu yüzden Kemal Kılıçdaroğlu çok dikkatli adımlar atmak zorunda ve daha önce yaptığı gibi kişisel hırslardan uzak durarak seçimlere hazırlanmalıdır…

Meral Akşener: 6’lı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu değil


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…