Kasım indirimleri: Online alışveriş çılgınlığı başlıyor!

Efsane Kasım indirimleri başlıyor! Online alışveriş platformları 11.11 ve Black Friday öncesi indirim kampanyalarını duyurmaya başladı. İşte detaylar:

kasım indirimleri

Online alışveriş platformu Hepsiburada, 7 yıl önce başlattığı ve artık gelenekselleşen ‘Efsane Kasım’ indirimlerini hazırlandı. Platformdan yapılan açıklamaya göre ‘Efsane Kasım’da milyonlarca çeşit üründe büyük indirimlerin yanı sıra, akıllı alışveriş yapmayı sağlayacak çözümler sunuluyor.

Bu indirim günlerinde Hepsiburada kullanıcılarını ‘şimdi al Şubat’ta öde’, ‘sana özel kuponlar’, ‘premium’da kargo bedava’, ‘listeni hazırla 20 bin TL’ye kadar kazan’, oyunları oynadıkça kazanma fırsatları bekliyor.


hepsiburada indirim efsane kasım indirimleri

İndirim günlerinde Hepsiburada’da elektronikten ev yaşam ürünlerine, supermarket ürünlerinden bahçe malzemelerine, giyimden mobilyaya, petshoptan anne-bebek ihtiyaçlarına kadar pek çok ürün kaçırılmayacak fiyatlarla sunulacak. Hepsiburada kullanıcıları cep telefonları, robot süpürgeler ve bu yılın favorisi airfryer’lara kadar çok özel fiyatlarla sahip olarak akıllı alışveriş yapacaklar.

Amazon Gülümseten Kasım Fırsatları indirim dönemi başladı. Sizler için öne çıkan bazı indirimli ürünleri listeledik.

Amazon Gülümseten Kasım Fırsatları

amazon prime

Dünya çapında başlayan Black Friday indirim sezonuyla birlikte ülkemizde de indirim sezonu açıldı. Amazon, geçtiğimiz yıl ‘Gülümseten Cuma Fırsatları’ olarak düzenlediği indirim sezonunu bu yıl ‘Gülümseten Kasım Fırsatları’ adıyla başlattı.

1 Kasım 12.00’da başlayan ve 30 Kasım’a kadar sürecek olan indirim sezonu boyunca her kategoriden pek çok üründe kaçırılmaması gereken fırsatlar olacak. İndirimler, 7 Kasım’a kadar Amazon Prime üyelerine özel olacak.

İlk hafta Prime üyelerine özel indirimler:

Amazon Kasım indirimleri ve Amazon Black Friday indirimleri, 1-30 Kasım 2022 tarihleri boyunca devam sürecek. İndirimler 1-7 Kasım tarihleri arasında sadece Amazon Prime üyelerine özel olacak. 8-30 Kasım itibarıyla ise tüm Amazon müşterileri indirimlerden faydalanabilecek.

  • Asus Tuf Gaming A520M-PLUS II AM4 anakart: 1749 TL
  • Asus Rog Crosshair VIII Extreme AM4 anakart: 15.999 TL
  • MSI B460M Pro-Vdh anakart: 1.599 TL
  • Asus Tuf GeForce RTX 3070 Ti 8G: 17.129 TL
  • Samsung Odyssey G7 32 inç monitör: 9.999 TL
  • Xiaomi Watch S1 Active GL akıllı saat: 2.799 TL
  • Xiaomi Watch S1 akıllı saat: 3.349 TL
  • SanDisk Extreme Pro 500 GB M.2 NVMe SSD: 999 TL
  • HP SSD EX900 M.2 NVMe-500 GB: 951 TL
  • Samsung SATA 870 EVO: 988 TL
  • Samsung 970 EVO P. M.2, 500GB: 1.289 TL
  • WD Elements Portable 4 TB taşınabilir disk: 1.699 TL
  • HP 250 GB S700 M.2 SSD: 485 TL
  • Sennheiser CX 300S kulak içi kulaklık: 549 TL
  • Xiaomi FlipBuds Pro BT kulaklık: 1.399 TL
  • Sennheiser CX 150BT kulaklık: 899 TL
  • VIEWSONIC XG2405-2 24″ FHD FreeSYNC 1MS 144HZ monitör: 3.799 TL
  • ViewSonic VX2768 27″ FHD 1MS 165HZ monitör: 3.799 TL
  • Homend Functionall 2804H tam mutfak robotu: 725 TL
  • SteelSeries Aerox 3 Onyx oyuncu mouse: 749 TL
  • HP Dizüstü Bilgisayar 15.6” FHD IPS, Ryzen-7 5825U, 8 GB Ram: 10.999 TL
  • Lenovo Legion 5 15.6″ FHD, Ryzen 5 5600H, 16GB Ram (FDOS): 29.999 TL
  • Lenovo Ideapad 3 Dizüstü Bilgisayar, 15.6″ FHD, Core i3-1115G4, 8GB RAM: 8.599 TL
  • Philips EP2220/10 tam otomatik espresso makinası: 4.653 TL

Trendyol indirimleri ne zaman başlıyor?

trendyol indirim

Trendyol kasım indirimi 8-11 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.

Black Friday (Kara Cuma) ve Efsane Kasım indirimleri ne zaman?

Efsane Kasım 2022 yılında 25 Kasım tarihine denk gelir. Günler öncesinden yapılan alışveriş listeleri tek bir günde tamamlanamayacağı için indirimler tek bir günle sınırlı kalmaz.


Efsane Cuma indirimleri, 25 Kasım 2022 Cuma gününe denk geliyor. Ülkemizde Black Friday, Efsane Cuma, Muhteşem Cuma günleri gibi isimlerle değişiklik gösteriyor.

Ticaret Bakanlığı’ndan kasım indirimleri hakkında uyarı

elektronik cayma hakkı

Ticaret Bakanlığı, kasım indirimleri ve efsane cuma indirimleri konusunda satıcıları ve e-ticaret pazaryerlerini uyardı. Kampanya dönemi boyunca dikkat edilmesi gereken hususların altını çizdi.

Kasım ayıyla birlikte pek çok platformda indirim kampanyaları başlıyor. Ticaret Bakanlığı, kasım indirimleri hakkında kılavuz yayınladı. Satıcıların ve e-ticaret platformlarının uyması gereken kurallar hakkında uyarıda bulundu.

Black Friday döneminin yaklaşmasıyla birlikte efsane kasım, efsane cuma, şahane cuma gibi indirimler başlayacak. Bu indirimlerde satıcıların ve e-ticaret pazaryerlerinin Ticaret Bakanlığı mevzuatına uyması gerekiyor. Mevzuata göre satıcıların tüketiciye ürünün özellikleri, cayma hakkı bilgisi, malın teslimi, hizmetin ifası gibi konularda açık ve anlaşılır bir şekilde bilgi iletmesi gerekiyor.

“Stok sorunları gerekçe gösterilmemeli”

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre satıcıların tüketicileri “stokta bulunmama”, “tedarik edememe” gibi gerekçelerle mağdur etmemesi gerekiyor. Bu çerçevede, mesafeli satışlarda, stok ve ürün tedariki aşamalarına her zamankinden daha hassas ve profesyonel davranılması gerektiği ifade ediliyor.

İndirimin başlangıcı, indirimin bitişi, indirimli olarak satışa sunulan ürün miktarı, 30 gün önceki en düşük fiyat açık ve anlaşılır bir şekilde belirtilmeli. İndirim hakkındaki reklamlarda ve duyurulara, ürünlere ne kadar indirim uygulandığı hakkında anlam karışıklığına yol açacak ve tüketiciyi yanıltabilecek ifadeler kullanılmamalı. Gerçekte olduğundan daha fazla indirim uygulanıyormuş izlenimi oluşturacak ifade ve görüntülere yer verilmemeli.

Son 30 gün içindeki en düşük fiyata göre indirim hesaplanmalı

Geçtiğimiz yıllarda indirim miktarı ve oranı hesaplanırken, indirimden önceki satış fiyatına göre hesaplama yapılıyordu. Yapılan yasal düzenlemeyle birlikte son 30 gün içerisindeki en düşük fiyata göre hesaplama yapılması gerekiyor. Kampanyadan önce fiyatlar artırılarak gerçekçi olmayan oranlarda indirimler yazılamayacak.


Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu, belirlenen hususlara uyulup uyulmadığıyla ilgili olarak Kasım ayındaki indirimler hakkında detaylı incelemeler yapılacak. Aykırılık tespit edilmesi durumunda resen soruşturma başlatılacak.

Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.