Ana Sayfa Gündem Depremde Hatay’da dev yarık: Zeytinlik ikiye bölündü, vadi oluştu!

Depremde Hatay’da dev yarık: Zeytinlik ikiye bölündü, vadi oluştu!

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde, Hatay’ın Altıözü ilçesi Tepehan Mahallesi’ndeki bir zeytinlikte 40 metre derinliğinde vadi oluştu. Zeytin bahçesinin ortadan ikiye ayrıldığını söyleyen mahalle azası İrfan Aksu, “Çöken alan 100 dönümden fazla. Böylesini görmedik” dedi.

depremde dev yarık

Deprem sonrası Hatay’da dev yarık: Zeytinlik ikiye bölündü, vadi oluştu!

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde, Hatay’ın Altınözü ilçesinin 1000 haneli 7 bin nüfusla Tepehan Mahallesi’ndeki bir zeytin bahçesi ikiye ayrıldı.

Deprem, 300 metre uzunluğunda, 40 metre derinliğinde ve 50 metre genişliğinde bir vadi oluşturdu.

hatay altıözü mahalle

Depremin ardından bölgeye giden bahçe sahipleri, gördükleri karşısında tedirgin oldu.

Mahalle azası İrfan Aksu, büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, “Burası bir zeytinlik; ekilip, biçilen imar olan bir yerdi. Büyük patlama oldu. O, akılalmaz bir sesti. Sanki bir savaş alanı gibiydi, evin içinde yürütmedi. Evden çıktık. Yağmur da vardı. Mahalleden bakınca burası görünüyordu. Bu hale gelmiş.

hatay altıözü

Çöken alan 100 dönümden fazla. Böyle bir deprem yaşanmadı, sarsıntılar oldu ama böylesini görmedik. Babalarımız anlatırdı. Hatay, tarihler önce yerle bir olmuş. Dedelerimiz görmemiş ama anlatırlardı. ‘Hatay depremde yeniden yok olacak’ derdi ve onu yaşadık. Uzmanların gelmesi ve keşif yapması lazım. Gerekirse mahalle taşınmalı” dedi.

“İlk defa böyle bir şey gördük”

hatay altıözü

Mahalle sakinlerinden Musa Sevil, “İlk defa böyle bir şey gördük. Görülmemiş bir şey bu” diye konuştu.

Mehmet Hacı Ömeroğlu ise “Köy tarihinde böyle bir şey yok. Böyle bir obruk oluşması, yer yarılması, fay hattının açığa çıkması yok. Ben görmedim ama köy sakinleri yeşil bir duman çıktığını söylüyor. Belki başlangıcı, belki sonu. Eşi benzeri olmayan bir şey” dedi.

hatay altıözü

Zeytin ve tütünden geçimini sağlayan mahallede korku hakim olurken, bölgede helikopter ile inceleme yapıldı. (DHA)

Kahramanmaraş’taki fay kırığı böyle görüntülendi

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.