İmamoğlu: Namus şeref sözü verdim, sizleri yalnız bırakmayacağız!

Ekrem İmamoğlu: 16 milyon İstanbullu olarak sürecin en son anına kadar bölgenin yanında olacağız. Namus şeref sözü verdim. Sizleri yalnız bırakmayacağız.

Ekrem İmamoğlu

Video aşağıda – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk günden itibaren deprem bölgesinde görev alan ve İstanbul’a dönen 2 bin 800 kurum personeliyle bir araya geldi.

Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Kültür Sanat Merkezi’nde, “Türkiye Size Minnettar” başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İmamoğlu, annesi deprem bölgesinde görev yapan, itfaiye kıyafeti giymiş 6 yaşındaki Zeynep Tabakoğlu ile yan yana oturdu.


Etkinlik, deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Deprem bölgesinde görev yapan İBB ekiplerine texekkür eden İmamoğlu şunları söyledi:

İstanbul halkı, hepinizle yürekten gurur duyuyor. Sahada çalışırken yaşadıklarınızın, çocukların, oradaki o mini minnacık bebeklerimizin, onların annelerinin, babalarının, büyüklerinin, tüm insanlarının yaşadıklarının sizlerin derinden etkilediğini biliyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu güzel kurum, bu kadim kurum her zaman sizlerin yanında olacaktır. Desteğe ihtiyaç duyduğunuz her ortamda sizinle olacağımızdan ve benim de bu anlamda sürekli sizlerle bir arada olacağımdan asla şüphe etmeyin.

Bölgenin yanında olacağız

Bir yandan tabii ki evlerimize dönmenin mutluluğunu yaşarken bir yandan da hala aklınızın, kalbinizin o bölgede olduğunu biliyorum. Yurttaşlarımıza destek vermek ve onlara hala el uzatmak istediğinizi de biliyorum. Ben de aynı duygular içerisindeyim. Ve içiniz rahat olsun. Bu kurum ve 16 milyon İstanbullu olarak, bizler bu sürecin en son anına kadar o bölgenin yanında olacağımızı, milletimizin o bölgede tekrar ayağa kalkması için, çocuklarımızın yuvalarında mutlu ve kendilerini teminat altında hissetmeleri için, sizlerin belediye başkanı olarak sizler adına, buradan orada yaşayan bütün yurttaşlarımıza söz veriyorum ki; hiçbirini, hiçbir anında yalnız bırakmayacağız.

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından, deprem bölgesinde görev yapan İBB personeli adına, farklı birimlerden toplam 18 çalışana plaketleri takdim edildi

HAYATLAR KURTARDINIZ, HEPİNİZLE GURUR DUYUYORUM

İmamoğlu depremin ilk gününden itibaren afet bölgesine yardıma koştuklarını anlatarak söyle konuştu:

• Sizler 16 milyon İstanbullunun eli, vicdanı, kolu, gücü, kuvveti olarak orada özveriyle çalıştınız. Hayatlar kurtardınız, yaralar sardınız. Gıdadan barınmaya, iletişimden temizliğe, malzemelerin ulaştırılmasından, altyapının iyileştirilmesine, rehabilitasyona kadar her alanda var gücünüzle çalıştınız.

• Elinizden geleni yapmaktan bir an bile geri durmadınız. Sizlerin emeklerini depremden etkileyen yurttaşlara gösterdiğiniz yakınlığı en yakından görenlerden birisiyim.

• Hepinizin bu özverili çalışmasına şahidim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un kadim kentin dayanışma ruhunu deprem bölgesindeki milyonlarca vatandaşımıza nasıl Hissettirildiğine şahit oldum.

• Bölge halkının takdirini kazanmak, bölgedeki etkili çalışmaları hep birlikte yürütmek inanınız ki her birimiz için, sizler için, halkımız için bir kıvanç kaynağıdır. Hepinizle yürekten gurur duyuyorum. İstanbul halkı hepinizle, yürekten gurur duyuyor.

AİLELERE DE TEŞEKKÜR ETTİ

• Sahada çalışırken yaşadıklarımızın sizleri derinden etkilediğini biliyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her zaman sizlerin yanında olacaktır.

• Desteğe ihtiyaç duyduğunuz her ortamda sizinle olacağımız ve benim de bu anlamda sürekli sizlerle bir arada olacağımdan asla şüphe etmeyin. Ailelerinizi burada İstanbul’da bırakarak bir an bile düşünmeden oraya koştunuz ve zor koşullarda çalıştınız.


• Haberleşmekte zorlandığınızı biliyorum. Onların aklının sizde olduğunu da biliyorum. Onun için ben buradan hepinizin huzurunda o güzel ailelerinizin her bir ferdine ayrıca teşekkür ediyorum. Her birine sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum.

“YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

İmamoğlu şunları söyledi:

• Evlerimize dönmenin mutluluğunu yaşarken bir yandan da hala aklımızın, kalbimizin o bölgede olduğunu biliyorum. Yurttaşlarımıza destek vermek ve onlara hala el uzatmak istediğinizi de biliyorum. Ben de aynı duygular içerisindeyim. Ve içiniz rahat olsun.

• Bu kurum ve 16 milyon İstanbullu olarak bizler bu sürecin son anına kadar o bölgenin yanında olacağımızı, milletimizin tekrar ayağa kalkması için hiç kimseyi hiçbir anında yalnız bırakmayacağız. Hem yaraların sarılması için var gücümüzle çalışacağız.

• Hem de İstanbul’un da bu tehditle her gün belki korku, belki sıkıntı içerisinde yaşamasını engellemek için de çok büyük bir seferberlik başlatacağız.

• Sizler bizim sahadaki neferimiz olmaya her alanda devam ediniz. Bu şehri de güçlü dayanıklı bir kent haline getirmeyi hep birlikte başaracak adımları atınız. 90 bine yakın yol arkadaşımı bu yolculuğun da bir neferi olarak görmek istiyorum.

“NAMUS ŞEREF SÖZÜ VERDİM”

• Bölgede çocuklarla, gençlerle, annelerle, babalarla, dedelerle, ninelerle acıları paylaştık. Birbirimize sarıldık, kucaklaştık. Allah onların yardımcısı olsun. Ben onların yanında olmak adına her birine gördüğümde söz verdim. ‘Sizleri yalnız bırakmayacağız’ dedim.

• Ve bu zorluklardan sıyrılıp bambaşka bir yeni başlangıcı hep birlikte inşa edeceğiz dedim. Namus şeref sözü verdim her birisine. İnanınız bu sözü verirken halkımızın da aynı sözü içinden verdiğini biliyorum.

561 KİŞİ KURTARILDI

AFAD’ın yönlendirmeleri doğrultusunda toplam 129 kişilik arama kurtarma ve itfaiye ekibi bölgede görevlerine devam etmekte.

İBB İtfaiye Arama Kurtarma Grubu şu ana kadar toplam 502 kişiyi, İSKİ Arama Kurtarma Grubu 25 kişiyi, iştiraklerden bölgede görev alan arama kurtarma ekipleri de 34 kişi enkaz altından canlı olarak kurtardı.

İBB Grubu ekiplerince canlı kurtarılan toplam vatandaş sayısı 561. Bölgede toplamda 3 bin 738 çadır dağıtıldı, 72 adet konteyner kurulumu yapıldı. Samandağı Devlet Hastanesi karşısındaki alana, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 28 adet, 140 kişi kapasiteli prefabrik konteyner kurulumu yapıldı.


212 kabin tuvalet, 70 adet mobil duş, 6 çamaşır makinesi ve 6 kurutma makinesi bölgede faaliyete alındı. Hatay’da görev yapan diğer il ve ilçe belediyelerinin bölgede kurduğu toplam mobil tuvalet sayısı 605. 5 mobil araç(dolaşan), 3 mobil araç (sabit) ve 41 tane sabit uydu sistemi ile toplam 10 lokasyonda 44 sabit, 5 değişen noktada İBB WiFi hizmeti devam ediyor. (ANKA)

İBB bina tespit uygulamasında değişiklik: İmamoğlu açıkladı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.