Karaismailoğlu: Depreme dayanıklı yollar sayesinde ulaşımı kesintisiz sağladık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, depremin etkilediği illerden Adıyaman’da konuştu: “Bu kadar büyük bir depreme dayanıklı yollar sayesinde ulaşımı kesintisiz sağlamış olduk.”

Karaismailoğlu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından çöken yollar nedeniyle ekiplerin afet bölgesine kısa sürede ulaşamadığı konusunda tepkiler gündeme gelmişken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlığın yaptığı çalışmaları överek, “Bu kadar büyük bir depreme dayanıklı yollar sayesinde ulaşımı kesintisiz sağlamış olduk” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman’daki konteyner kenti ziyaretinde, açıklamalarda bulundu.


AA’nın haberine göre, yeniden inşa ve normal hayata dönüş için yoğun bir çalışma içinde olduklarını savunan Karaismailoğlu, “11 ilde olduğu gibi, arkamızdaki bölgede bin 800 konteynerlik bir alanın altyapı çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah yarın itibarıyla bu bölgede konteynerlerimizi yerleştirip depremzede vatandaşlarımızı misafir etmeye başlayacağız. Aynı şekilde Adıyaman’ın 14 bölgesinde yoğun bir çalışma var. Bu hafta itibarıyla da konteynerlerimize vatandaşlarımızı almaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Adıyaman’da çadırla ilgili herhangi bir sorun olmadığını iddia eden Karaismailoğlu, hayvan çadırlarının köylere sevk edildiğini, enkaz kaldırma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

“Önümüzde bir yıllık bir süreç var”

Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:


“Şu an 100’ün üzerindeki enkazı kaldırmış durumdayız ve yüzlerce iş makinasıyla enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Yine hafriyat döküm sahalarında da olağanüstü bir hareketlilik var. İnşallah burada yaşamı sağlamak için bütün kurumlarımız büyük bir özverili çalışma gerçekleştiriyorlar. Adıyaman Valiliği ve belediyesini yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Çünkü onların da hakikaten bu depremde kolları, kanadı kırıldı. Bizler de hem diğer belediyelerimiz diğer kurumlarımızla onlara destek vererek ayağa kaldırıyoruz. Çadırda hayat zor özellikle gece. Bir de kışın en soğuk günlerini yaşıyoruz. Bugünlerde havalar biraz yumuşamış olsa da yine çadırda sobayla elektrikli ısıtıcıyla günler geçiyor. İnşallah onları konteynerlere aktardığımızda bir nebze olsun daha da bir düzenli hayata kısmen de olsa girmiş olacaklar. Bir taraftan da yeni kalıcı konutların planlaması yapılıyor, önümüzdeki günlerde temelleri atılıp başlayacak. Önümüzde bir yıllık bir süreç var. Bir yılın sonucunda inşallah buraları yeniden inşa ettikten sonra eskisinden daha düzenli bir hayat olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

“Depremde ulaşımı kesintisiz sağlamış olduk”

Karaismailoğlu, ‘dayanıklı yollar sayesinde ulaşımın kesintisiz sağlandığını’ savunarak, şu açıklamayı yaptı:

“Ulaştırma Altyapı Bakanlığı olarak hem deprem bölgesinde hem de Türkiye’nin her bir köşesinde faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu 15 günlük sürece bakanlığımız karayolları, demiryolları, havayolları çok başarılı bir süreç geçirdi. Vatandaşlarımızın bütün ulaşım ihtiyaçlarını fazlasıyla karşıladılar. Hala daha aynı şekilde titiz bir çalışma var. Yunanistan büyüklüğündeki bir coğrafyayı etkileyen bir depremde binlerce kilometre yolumuzun olduğu bir alanda sadece birkaç yolumuz depremden etkilendi, onları da kısa sürede onarım yaparak faaliyete geçirdik ve ulaşım ihtiyacını sağladık. Hakikaten yaptığımız altyapılar, yaptığımız yollar… Bu kadar büyük bir depreme dayanıklı yollar sayesinde ulaşımı kesintisiz sağlamış olduk.


Hava yollarında hala hareketlilik devam ediyor. Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yani bizim trenlerimiz, garlarımız, vagonlarımız, vatandaşlarımıza ev sahipliği yaparak onların barınma ihtiyaçlarını giderdiler. Özellikle Hatay bölgesinde denizden, oldukça fazla limanlarımız, bütün ikmallerimizi oradan gerçekleştirdik. Şimdi de gemilerimizde yine depremzedelerimizi misafir ediyoruz. Gemilerimizi İskenderun limanlarına yanaştırıyoruz. Ayrıca PTT bütün dağıtım kanallarıyla bölgeye oldukça yüklendi ve vatandaşlarımızın ilk gündeki bütün acil ihtiyaçlarını o yaptıkları dağıtım araçlarıyla birlikte giderdiler. Hala daha da devam ediyorlar.”

Konut sigortası: Depremde hasar gören ev için ne kadar ödeniyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.