Kolonları kesilen site için yapılan suç duyurusuna takipsizlik verilmiş!

Antakya’da 78 kişinin can verdiği ve en az 35 kişinin enkaz altında olduğu ‘kolonları kesilen site’ için yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

Kolonları kesilen site

Hatay Antakya’da yıkılan “Farklı Yaşam Rende” sitesinde 78 kişi ölürken en az 35 kişi de enkaz altında. Kolonları kesilen site blokları hakkında yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremde Antakya’daki “Farklı Yaşam Rende ” sitesinin dört blokundan ikisi yıkıldı.


78 kişi can verdi, en az 35 kişi enkaz altında!

Yıkılan binalarda son belirlemelere göre 78 kişi yaşamını yitirirken 27 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Enkaz altında olduğu düşünülen en az 35 kişiye ise henüz ulaşılamadı.

Kolonları kesilen site
Fotoğraf: Kolonları kesilen sitenin 4 blokundan 2’si yerle bir oldu

İki bloku yıkılan sitede kolonların kesildiği ve bununla ilgili yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı. Suç duyurusunda bulunan Avukat Coşkun Atılğan, “Binanın altına daha kreş yapılmadan tüm kurumları uyardım, yanıt alamadım ” dedi.

Atılğan, Müteahhit Fevzi Yılmaz ile toprak sahibi Arif Sami Rende arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıldığını ve bu kapsamda sitenin 2’şer blok alacakları şekilde paylaştırıldığını söyledi.

Farklı Yaşam Rende sitesi
Farklı Yaşam Rende sitesi (Google Arşiv)

“Başvuruda bulunduk, kontrole bile gidilmedi”

Avukat Atılğan şöyle devam etti:

“Rende’de kalan blokların alt katındaki kolonların birçoğunun kesildiğini ve buraya kreş açılacağını öğrendik. Bunun üzerine Mayıs 2016’da Antakya Belediyesi’ne buraya ruhsat verilmemesi için başvuruda bulunduk, kontrole bile gidilmedi.

antakya rende

“İnsanlar göz göre göre ölüme gitti”


Bloklardaki 144 aileyle konuştuk ve dedik, ‘O kadar çok kolon kesildi ki depreme bile gerek kalmadan binalar yıkılabilir’. Ailelerden de şikâyette bulunanlar oldu. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Hatay Valiliği’ne başvuruda bulunduk, oradan da ses çıkmadı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, üç kere kendim gittim, ifademize bile başvurulmadı. Uyardığımız o iki blok da yıkıldı. İnsanlar göz göre göre ölüme gitti. ”

Tabak kırılmayan binanın müteahhidi: En önemlisi kaba inşaat!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.