Refik Anadol, Leonardo DiCaprio’nun da katıldığı sergiyle depremzede çocuklar için destek topladı

Dünyaca ünlü sanatçı Refik Anadol, deprem bölgesindeki çocuklar için başlatacağı yeni projeye 2 milyon TL bağışladığını açıkladı. Anadol, depremzede çocuklar için destek topladığı sergiye katılan Leonardo DiCaprio’ya teşekkür etti.

refik anadol

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye gönderilen maddi yardımların bir kısmı kripto para aracılığıyla yapılmaya devam ediyor. Sivil toplum kuruluşları, bağış için resmi kripto para cüzdanları oluşturmuşken, sanatçı Refik Anadol da kripto para bağışının öncülerinden olmuştu.

Depremin ilk günlerinde bağış için bir cüzdan oluşturan Anadol, bir yandan da sergilerini sürdürüyor. Ünlü sanatçı, son olarak geçtiğimiz gece Los Angeles‘taki sergisinden elde ettiği gelirin bir kısmını yeni bir projesi için bağışlayacağını duyurdu. Sanatçının sergisine dünyaca ünlü isim Leonardo DiCaprio da katıldı.


Refik Anadol, sergiye katılan dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio’ya da sosyal medya hesabı üzerinden teşekkür etti.


Anadol, DiCaprio ile bir fotoğrafını paylaşarak “Gösterimizi desteklediğiniz için teşekkürler Leonardo DiCaprio! Beraber deprem, web3, doğa odaklı AI projeleri ve Dataland’ı konuştuk! Desteği ve yaklaşan projeleri için derinden minnettarım! Bugün 18:00’da görüşmek üzere!” açıklamasında bulundu.

Refik Anadol, 100 Öğrenci / 100 Hayal projesi için 2 milyon TL bağışladı

Refik Anadol, Deprem Dayanışma YouTube Ortak Yayını’nda yaptığı açıklamada proje ile deprem bölgesindeki 100 öğrencinin sanat ve tasarım alanındaki hayalini gerçekleştirmek için çalışacaklarını paylaşmıştı.

Leonardo DiCaprio da sergiye katılan isimlerden oldu


Refik Anadol, aynı zamanda bağış için paylaştığı kripto para cüzdanlarıyla depremden sonraki ilk 48 saat içinde 4,2 milyon TL’lik bağışın Ahbap Derneği’ne gönderilmesine aracı olmuştu. Sivil toplum kuruluşları ve derneklerin resmi kripto para bağış adreslerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Konut sigortası: Depremde hasar gören ev için ne kadar ödeniyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.