AKP’li Tevfik Göksu’nun izlettiği İmamoğlu videosu montaj çıktı!

Esenler Belediye Başkanı AKP’li Tevfik Göksu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dünkü oturumunda yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun depreme ilişkin açıklamalarına ilişkin izlettiği video montajlı çıktı.

Tevfik Göksu montaj

Tevfik Göksu’nun meclise izlettiği videoda, İmamoğlu yerel seçim öncesi bir TV programında “deprem sorununu nasıl çözeceksiniz” sorusuna “5 yılda çok hızlı hareket edilip çözülebilir” diyor. İmamoğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından Uğur Dündar’a yaptığı açıklamada ise “Hızla hareket edersek bize 100 yıl lazım” diyor.

Videoyu katıldığı bir TV yayınında da izleten AK Partili Tevfik Göksu, “İBB Başkanı önce ‘5 yılda bu işi bitirim’ demiş, sonra ‘bize 100 yıl lazım’ diyor” sözleri ile İmamoğlu’nu eleştirdi.


Ancak İmamoğlu’nun gerçekte, ikinci açıklamasında “20 yıldır yapılan hızla hareket edersen bize 100 yıl lazım” dediği ve Göksu’nun izlettiği videoda bu kısmın montajlandığı ortaya çıktı.

İşte o video:

CHP’nin İBB Sözcüsü Balyalı: Derhal özür dilemesi gerekir 

Montajlanmış video, İBB Meclisi’nin ikinci oturumunda gerilime neden oldu. Oturumda söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, videonun orijinal halini dinleterek şunları söyledi: “Eleştiri başka bir şey, kamuoyunu yanlış yönlendirmek başka bir şey. Bunun siyasi etik değerlerle yakından uzaktan ilgisi yoktur.

https://twitter.com/TARIKBALYALI/status/1635660585915359236


Bu davranışı nedeni ile bizden, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’ndan, CHP’den değil, meclisimizden ve yanıltmaya çalıştığı kamuoyundan Tevfik Göksu’nun özür dilemesini istiyoruz. Eleştiri haktır, eksikler varsa söylenir. Ama gerçekleri eğip bükmek, montajlamak, cımbızlamak ve trol kafası içinde montajlanmış videolar oluşturmak ve bunları belediye meclisinde dinleterek kamuoyunu yanlış biçimde etkilemeye çalışmak etik değildir. Bir siyasetçiye yakışmaz. Ve derhal özür dilenmesi gerekir.

AKP Sözcüsü’nden yanıt geldi: Özürlük bir durum yok

AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise Balyalı’ya şu yanıtı verdi:

Tevfik başkanımız cevabını verir ama trol zihniyetinin meclise hakim olduğunu ifade ettiği için Tarık bey, buna istinaden birkaç şey söylemek isterim. Çok yakışıksız bir ifade. Düzeltme haklarını kullanmak en doğal haklarıdır. Fakat ifadeler maksadını aştı. Kumpas, montaj, şantaj, kirli pazarlıklar bizim meşrebimizde yoktur.

Bu ifadeler masa ortaklarından birine aitti. İmamoğlu Fazilet Durağı yalanı için İstanbullulardan özür dilememişti. Bu erdemi göstermemişti. Şimdi olmayan bir mesele için bizden bu erdemi bekliyorlar, beklemesinler. Fakat şunu ifade edeyim söz konusu videoyu kişisel hesabımdan ben de paylaştım.


Video sosyal medyada dolaşıyordu. Hakikaten samimiyetle ifade ediyorum, 20 yıllık mukayese meselesini bilmiyordum. Orijinal haline baktığımda Tarık beyin de dinlettiği gibi şunu söylüyor ’20 yıllık performansı dikkate alırsak meseleyi 100 yılda çözeriz’ diyor. Evet çok doğru olmamış, siyaseten etik değil. Üzüntülerimi ifade ediyorum ama özürlük bir durum yok. Çünkü kasten yapılmış bir mesele değildi” dedi.

İstanbul Sözleşmesi kararının gerekçesi açıklandı: Bir imza ile feshedilemez!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.