Diyanet ilk üç ayda 10 milyar TL’den fazla para harcadı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 35 milyar 910 milyon TL’lik 2023 yılı ödeneğinin 10 milyar 180 milyon TL’sini yılın ilk üç ayında harcadı. Başkanlık, Çevre Bakanlığı ile Sanayi Bakanlığı’ndan daha fazla tutarda harcamaya imza attı.

diyanet

Genel bütçeden aldığı pay ile hemen her yıl çok sayıda bakanlığı geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı, yıla hızlı başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı yılın ilk üç ayda 10 milyar 180 milyon 550 bin TL’lik harcamaya imza attı.


Ocak-mart dönemindeki bu harcama, yıllık 35 milyar 910 milyon 653 bin TL’lik ödeneğin yüzde 29’unu oluşturdu.

Diyanet’in aylık harcamaları da dikkat çekici. Başkanlığın kasasından ocak ayında 4 milyar 41 milyon 868 TL, şubat ayında 3 milyar 62 milyon 314 bin TL, mart ayında ise 3 milyar 76 milyon 367 TL çıktı.

6 Bakanlık ve onlarca kurumu geride bıraktı

Başkanlık, 10,1 milyar TL’lik harcama ile genel bütçe kapsamındaki 28 kamu idaresini geride bıraktı. Diyanet, 10,6 milyar TL harcayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı, kasasından 5,2 milyar TL çıkan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile 5,3 milyar TL tüketen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı geçti.

Bütçesi katlandı


2022-2023 döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi yüzde 56,6 artırılmıştı. Geçen yıl 22 milyar 926 milyon 786 bin TL olan Diyanet bütçesi, bu yıl 35 milyar 910 milyon 653 bin TL’ye çıkmıştı. Diyanet’e, 2024 ve 2025 yıllarında teklif edilmesi öngörülen bütçe de sırasıyla 43,3 milyar TL ve 49,8 milyar TL olmuştu. (Kaynak: SOL Haber)

Seçim değil, geçim anketi: Bayramda misafir çağırmıyoruz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.