Dünyanın En İyi Kahve Çekirdeklerinden 5 Farklı Öneri

Kahve tutkunları için her bir kahve damlası, özenle seçilen çekirdeklerin lezzetli bir dansı olmuştur. Bir fincan kahvenin verdiği keyif; üretiminde kullanılan yöntemlere ve yetiştirildiği coğrafi bölgeye göre değişecektir. Dünyanın dört bir yanında farklı yerlerde yetişen, özel işlemlerden geçen kahveler vardır. Hazır olun, birbirinden özgün kahve çeşitleri ile tanışacağız!

en iyi kahve

1. Brazil Santos Kahve Çekirdekleri

Kahve haritası

Brazil Santos kahvesinin adında yer alan Santos kelimesi, aynı adı taşıyan bir limandan gelmektedir. Bahsi geçen liman, Brezilya’nın en önemli kahve ihracat lokasyonlarından biridir. Asiditesi düşüktür. Yumuşak bir tadı vardır ve tat profilini oluşturan unsurlar çikolata, fındık, karameldir.

Süt bazlı kahvelerde kullanılır. Espresso tabanlı içeceklerde de Brazil Santos kahve çekirdeklerinin etkisini görmek mümkündür. Öğütülmüş hali de filtre kahve olarak hazırlanmış hali de son derece lezizdir. Düşük fiyat segmenti ile sunulan bir kahvedir. O nedenle düşük fiyatlı çekirdek kahve fiyatları dendiği an akla gelir. Evde yapılması oldukça kolaydır.

2. Guatemala Antigua Kahve Çekirdekleri

Kahve Çekirdekleri

Guatemala Antigua kahve çekirdekleri, Arabica kahvesi dendiği an akla gelen ilk seçeneklerden bir tanesi olmaktadır. Bu kahvenin yetiştiği bölgenin arazisi dağlıktır. Zengin mikro iklimi ile dikkat çeker. Guatemala Antigua kahve çekirdekleri, karmaşık olarak tanımlanabilecek bir tat profiline sahiptir. Tercihe göre orta ya da tam şekilde kavrulabilir. Narenciye notaları, baharat tatları içerir. Dengeli bir lezzeti vardır.

3. Colombia Supremo Kahve Çekirdekleri

Colombia Supremo

Colombia Supremo kahve çekirdekleri, Kolombiya’nın en özel Arabica kahvelerinden biridir. Yüksek rakımda, dağlık arazide tamamen zengin volkanik topraklarda yetişen ağaçlardan elde edilen bir üründür. Büyük boyutlu çekirdekleri ile tanınan bu kahvenin adında yer alan supremo terimi ise çekirdek boyutuna atıfta bulunmaktadır.

Hem orta hem de tam kavrulmuş biçimde sunulabilir. Orta asiditeye sahiptir. Meyve tatları içerir. Karamel ve fındık gibi lezzet profilleri ile tamamen karakterize olmuştur. Bu kahvenin kalitesi doğallığından gelir. Olgun çekirdekler toplanır ve dengeli bir tat profili yaratılır. Öğütülmüş hali ise espresso ve filtre kahve gibi içeceklerde kullanılmaktadır.

4. Jamaica Blue Mountain Kahve Çekirdekleri

Jamaica Blue Mountain

Jamaica Blue Mountain kahve çekirdekleri, Jamaica’da yetişen Arabica kahve türlerinden biridir. Az miktarda üretilen bu kahve son derece pahalı fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Bu kahvenin yetiştirildiği bölgede yüksek rakım vardır. Aynı zamanda volkanik topraklara sahiptir. İklim burada daima serindir. Kahve yetiştirmek için kusursuz bir ortamdır. Kahvenin kompleks ve özgün tadı bu iklim sayesinde oluşur.

Bahsi geçen her bir etken sayesinde kahve ağaçları dengeli ve yavaş şekilde olgunlaşır. Bu çekirdekler çoğunlukla iri yapılıdır ve düzgün biçimi ile ilgi çeker. Orta kavrulmuş seviyede sunulur. Hafif bir asiditesi vardır, mideyi rahatsız etmez. Dolgun bir gövdeye sahiptir. Çiçeksi, meyvemsi tatlar içerir. Elle hasat edilen kahvelerin yalnızca olgunlaşmış olanları toplanır. Sonrasında ise çiçekler yıkanıp kurutulur.

5. Hawaii Kona Kahve Çekirdekleri

çekirdek kahve

Hawaii Kona kahve çekirdekleri, Amerika Birleşik Devletleri’nin aynı adlı Hawaii eyaletindeki Kona bölgesinde yetiştirilen bir tür Arabica kahvesidir. Bahsi geçen bölge; bol bol mineral içeren volkanik toprakları ve eşsiz mikro iklimi ile bilinmektedir. Gündüzlerin sıcak, gecelerin serin geçmesi nedeniyle kahve ağaçları dengeli biçimde olgunlaşır. Böylelikle Hawaii Kona kahvesinin son derece popüler olan tat profili oluşturulmuş olur.

Kona kahvesi çoğunlukla orta kavrulmuş şekilde sunulur ve asidite oranı hayli düşüktür. İçimi ise yumuşak olmaktadır. Çikolata, fındık, meyve notaları içerir. Hafif baharatlar barındırır. Bu kahvenin üretimi sınırlıdır. Hawaii’deki kahve çiftçileri, çekirdekleri özenle hasat eder. Kahvenin kalitesini sağlamak adına titiz işleme teknikleri kullanırlar. Az üretildiği için fiyatı da doğal olarak yüksektir.

Siz de tüm bu kahve çeşitleri ile sevdiklerinize kusursuz bir ziyafet çekebilirsiniz!

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.