100 yaşında çalışmaya devam eden kadın, mutlu kariyerin sırrını paylaştı

ABD’de 100 yaşında halen haftada 4 gün çalışmaya devam eden Jayne Burns, uzun ve mutlu bir kariyer için tavsiyesini paylaştı: “Elimden geldiğince çalışmaya devam edeceğim.”

100 yaşında

Ülkenin tanınmış medya kuruluşlarından CNBC’ye konuşan Burns, Ohio eyaletindeki Joann Fabric and Crafts adlı kumaş firmasında 26 yıldır çalıştığını belirtti. Yarın 101 yaşına girecek Burns, “Yaptığım işten zevk alıyorum, bu yüzden yapmaya devam etmek istiyorum. Elimden geldiğince ya da beni kabul ettikleri sürece çalışacağım” dedi.

Burns, 1997’de eşi Dick’i kaybettikten sonra mağazada çalışmaya başladığını ve iş temposunun yas sürecini daha rahat geçirmesini sağladığını söyledi.


Uzun süre kütüphanelerde çalıştığını da belirten Burns, 70’lerinde ve 80’lerinde emekliliğe ayrılmaya çalıştığını ama her seferinde yeniden iş hayatına döndüğünü ifade etti.

Jayne Burns, bu kadar uzun yıllar boyunca mutlu şekilde çalışmasındaki en büyük etkenin iyi iş arkadaşları olduğunu söyledi.

İş rutininin hayatının önemli bir parçasını oluşturduğunu belirten Burns, “Arkadaş canlısı ve nazik kişileri bulmak önemlidir. Birlikte çalıştığım herkesle konuşmaktan ve çok nazik müşterilerle tanışmaktan keyif alıyorum” dedi.

Harvard Üniversitesi’nden akademisyenlerin yayımladığı 85 yıllık araştırma da Burns’ü doğrulayan nitelikte. 2017’de yayımlanan çalışmada, pozitif ilişkilerin kişinin hem özel hem de iş hayatında mutlu olmasını sağladığına dikkat çekilmişti.


Yüzünde sabun kullanmıyor

jayne burns

Yakında 100 yaşında olacak olan, yüzünde asla sabun kullanmıyor ve her gün tam bir makyaj yapıyor.

Jayne Burns, Insider’a verdiği röportajda “her zaman kendine bakmaya çalıştığını” ve daha uzun bir hayat yaşamak için bazı ipuçlarının egzersiz yapmak, “meşgul olmak” ve “görevi sürdürmek” olduğunu söyledi.

Tipik olarak “bol miktarda meyve ve sebze” yemesine rağmen, kahvaltıda bir hamur işi ve akşam yemeğinden sonra bir hamur işi yemekten hoşlandığını söyledi. “Tatlı şeyleri severim” diyen Burns, en sevdiği ikramların çörekler ve tatlı çörekler olduğunu da sözlerine ekledi.

Hiç sigara içmediğini ve çok nadiren alkol içtiğini söyledi. “Kahvemin üzerine biraz Kahlua veya Baileys almayı seviyorum” diyor.


Her gün tam bir makyaj yapan Burns, nasıl genç görünmeye devam ettiğine gelince, yüzünde asla sabun kullanmadığını belirtiyor: “Sadece krem ​​temizleyici ve ardından nemlendirici kullanıyorum.”

Yaşlanmaya yol açan kronik inflamasyonun temel nedeni keşfedildi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.