Yurt dışında çalışmak için en iyi ülkeler listesi

Yabancı ülkelerde çalışanlar (expat) için en iyi ülkeler açıklandı. Türkiye, yurt dışında çalışmak için 53 ülke arasında 51’inci olurken, Norveç 52’nci sırada yer aldı.

yurt dışında çalışmak

‘Yurt dışında yaşam’ konularında faaliyet gösteren InterNations, ‘Expat’ların çalışabileceği en iyi ülkeler’ araştırmasını yayımladı. Araştırmada, expat’ların en memnun olduğu ülkeler açıklandı. Sıralamada sosyal hayat ve çalışma hayattaki şartlar ele alındı.

Araştırmaya göre expat’lar için en iyi ülke Meksika

Orta Amerika ülkesi ev bulmadaki kolaylık, vatandaşların yabancılara karşı bakışı, arkadaş bulmanın kolaylığı, kariyer olanakları, iş-yaşam dengesi ve adil ücretlendirmeyle öne çıkıyor.


1. sırada olan Meksika’yı sırasıyla şu ülkeler takip ediyor:

  1. İspanya
  2. Panama
  3. Malezya
  4. Tayvan
  5. Thailand
  6. Kosta Rika
  7. Filipinler
  8. Bahreyn
  9. Portekiz

Sıralamadaki diğer ülkelerse şöyle:

53 ülkenin yer aldığı araştırmada Türkiye expat’lar için en kötü ülkelerden biri oldu.

Rapora göre, expat’ların Türkiye’de en rahatsız olduğu konular şunlar:

Türkiye, ‘arkadaş bulmanın kolaylığı’ konusundaysa öne çıkıyor.

Norveç de 52’nci sırada yer aldı

Expat’lar Norveç’te iş güvenliği, yüksek hava kalitesi, çevre şartları ve politik istikrar konularında memnun olsa da hayat pahalılığından ve yerel halka karışamama konularında epey şikayetçi. Bunlar da Norveç’i arka sıralara atıyor.

Genelde hayat kalitesi, gelir, iş olanakları gibi alanlarla ilgili endekslerde Norveç üst sıralarda yer alırken Türkiye gerilerde yer alıyor.


InterNations’ın bu araştırmasına göre Türkiye ve Norveç, aynı grupta yer aldı.

Dünyanın en yaşanabilir ve yaşanmaz şehirleri


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.