Hızlı yaşlandığınızı gösteren en belirgin 8 işaret!

Hızlı yaşlandığınızı nasıl anlarsınız? İnsan vücudu zaman içerisinde değişir ve yaşlanır. Ancak yaşam tarzınıza göre bu süreci hızlandırabilir veya yavaşlatabilirsiniz.

Hızlı yaşlandığınızı

Hızlı yaşlandığınızı gösteren en belirgin 8 işaret… Yaşlılık belirtileri her insanda farklı şekilde kendisini gösteriyor. Uzmanlar yaşlılık belirtilerinin de kişiden kişiye göre değiştiğini söylüyor.

En belirgin yaşlılık işaretleri şöyle:


1- Yüzünüzde küçük şişlikler varsa

Yüzde meydana gelen küçük şişliklere “milia” denir. Milia adı verilen bu şişlikler genellikle yanak ve burun çevresinde oluşur. Cilt kendisini yenileme özelliğini kaybedince gelişebilir. Steroidli kremlerin kullanması sonucunda yine milia oluşabilir ve cilt daha hızlı yaşlanır.

2- Dudaklarınız inceliyorsa

Yirmili yaşlarınız ilerledikçe dudaklarınız daha ince gözükmeye başladıysa hızlı yaşlandığınızı gösteren bir işaret olabilir. Dudakların incelmesinin asıl nedeni kolajen azalmasından kaynaklıdır. C vitamini eksikliği, dehidrasyon, sık sık pipet kullanmak ve aşırı güneşe maruz kalmak neden olabilir.

3- Cildin kolayca morarması

Vücudunuzu bir yere çarptığınızda hemen morarıyorsa cildinizin ince olmasından kaynaklanabilir. Bu durumu önlemek için sık sık nemlendirmeyi unutmayın.


4- Cilt dokunuz sert ve kağıt gibiyse

Eğer yüzünüze dokunduğunuzda sert ve kuru bir cilt ile karşılaşıyorsanız kuru bir cilt yapısına sahipsiniz demektir ve sık sık nemlendirmeniz gerekir. Güneş koruyucu kullanmadan cildi güneşe maruz bırakmakta cildin gerilmesine neden olur. Solaryumu sık sık kullanan kişiler sık sık bu durumla karşılaşır ve çabuk kırışmasına neden olur.

5- Göz kapaklarınız sarkmaya başladıysa

Gözlerinizi çok fazla ovuşturmak göz kapaklarınızın sarkmasına neden olabilir. Zamanla göz kapaklarının sarkması normaldir ancak lens kullanan kişilerde daha erken görülebilir.

6- Burun ucunuz düştüyse

Normalde bir insanın burun şekli 40’lı yaşlarından itibaren değişir. Ancak fazla güneşe maruz kalınırsa bu süreç hızlanabilir. Güneşe çıkmadan önce güneş kremi sürmek bu süreci geciktirebilir.

7- Vücudunuzda kırmızı ben sayısı artıyorsa

Kırmızı benler genelde 30’lu yaşlardan sonra oluşur, zararlı olmayan bu benler güneşe uzun süre maruz kalındığına ortaya çıkar.

8- Geçmeyen göz altı torbalarınız varsa


Göz altı torbalarının oluşmasının birçok nedeni vardır. Uykusuz kalmak, tuzlu yiyecekler tüketmek bu bölgede ödem birikmesine neden olabilir.

Yaşlanmaya yol açan kronik inflamasyonun temel nedeni keşfedildi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.