İnsan ömrü 120 yıla çıkacak: Yaşlılar 40’lı yaşlardaki gibi sağlıklı olacak

Yapay zeka gibi teknolojiler ve Covid-19 pandemisinden elde edilen bilgiler sayesinde insan ömrünün yakın gelecekte 120 yıla kadar uzaması; yaşlıların 40’lı yaşlardaki insanlar kadar sağlıklı olması bekleniyor

insan ömrü

Malardalen Üniversitesi araştırma görevlisi Ignat Kulkov, İsveç devlet televizyonu SVT’nin yaptığı açıklamada, “Yaşam süresinin 50 yıl içinde en azından gelişmiş ülkelerde 100 ila 120 yıl arasında olacağını öngörüyoruz” dedi.

Yaşlıların 40’lı yaşlardaki insanlar kadar sağlıklı olması bekleniyor

Finlandiya, Fransa ve İngiltere’deki üniversitelerde çalışan meslektaşlarıyla birlikte gerçekleştirdikleri ve Futures adlı bilim dergisinde yayımlanan araştırma bulguları hakkında bilgi veren Kulkov’a göre, teknolojideki hızlı gelişmeler sayesinde yaşlıların da kırklı yaşlardaki insanlar kadar sağlıklı olmaları bekleniyor.


“Giderek artan sayıda insan, sağlık durumlarını takip etmek için giyilebilir cihazlar kullanacak. Bu cihazlar doktorlarla ve hastanelerle bağlantılı olacak” diyen Kulkov, söz konusu cihazlardan bazılarının da insan vücuduna implante edileceğini belirtti.

Kulkov, bu tür cihazlar sayesinde doktorların yaşam tarzı değişikliklerini erken bir aşamada önerebileceklerini ve bunun sonucunda daha sağlıklı ve uzun yaşam süreleri elde edilebileceğini söyledi.

Bilim insanlarına göre diğer alanlardaki gelişmeler de daha uzun bir yaşama katkıda bulunacak

Kovid-19 pandemi sürecinde virüslerin nasıl daha verimli şekilde izleneceği konusunda bilginin geliştiğini belirten Kulkov, yapay zekanın ise halihazırda hastalıkları daha hızlı teşhis etmek ve yeni tedaviler geliştirmek için kullanıldığını ifade etti.

Kulkov, kişiye özel hazırlanan ilaçlarla kişiselleştirilmiş tıbbın da sağlığın iyileştirilmesine katkıda bulunmasının beklendiğine işaret etti.


Tüm bunlara rağmen yeni zorlukların da çıkacağına işaret eden Kulkov, “İklim değişikliği, sağlık sistemlerimiz ve yaşamlarımız üzerinde sadece gelecekte değil, şimdiden en büyük etkiye sahip” dedi.

Hızlı yaşlandığınızı gösteren en belirgin 8 işaret!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.