Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu oldu

2023 CEV Avrupa Şampiyonası final maçında A Milli Voleybol Takımımız, Sırbistan ile karşı karşıya geliyor. Sırbistan’ı 3-2’lik setle devirerek şampiyon olduk

filenin sultanları

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşı karşıya geldi.

İlk seti 25-27 kaybeden A Milli Takım, ikinci seti 25-21 kazanarak setlerde skoru eşitledi.


Filenin Sultanları karşılaşmanın üçüncü setini 25-22 kaybederken dördüncü seti aynı skorla kazandı, setlerde durum 2-2’ye geldi.

Karşılaşmanın Final setinde rakibini 15-12 mağlup eden Türkiye, Avrupa şampiyonu oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2019 yılındaki finalde de Sırbistan ile karşılaşmış ve mücadeleyi 3-2 kaybederek gümüş madalya kazanmıştı.

TÜRKİYE 3-2 SIRBİSTAN

  1. set sonucu | Türkiye 25-27 Sırbistan
  2. set sonucu | Türkiye 25-21 Sırbistan
  3. set sonucu | Türkiye 22-25 Sırbistan
  4. set sonucu | Türkiye 25-22 Sırbistan
  5. set sonucu | Türkiye 15-13 Sırbistan

Yarı finalde İtalya karşısında şahane bir geri dönüşe imza atan Filenin Sultanları, Avrupa şampiyonu olmak için sahaya çıktı. Turnuvada oynadığı 8 maçı da kazanan Milliler, mutlu sona ulaşmayı hedefliyor.

Daha önce 2 kez finale çıkan Türkiye, istediği sonucu alamadı. 2003’te Polonya’ya yenilen Filenin Sultanları, 2019’da ise Sırbistan’a mağlup olmuştu.


Üst üste 4. kez final oynayan Sırbistan ise bir kez daha kupaya uzanmanın peşinde.

2017 ve 2019’da mutlu sona ulaşan mavi beyazlılar, 2021’de ise İtalya’ya yenildi. Başarılı bir grafik çizen Sırbistan, üç şampiyonluğunu da son 12 yılda elde etti.

Türkiye ile Sırbistan, Avrupa Şampiyonası’nda 8. kez karşılaşıyor. Filenin Sultanları, daha önceki maçlarda sadece 1 kez kazandı. Ay-Yıldızlılar, rakibiyle oynadığı son 6 karşılaşmayı kaybetti.

filenin sultanları şampiyon

İki takımın final yolu

Organizasyonda C Grubu maçlarının 5’ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran milliler, Belçika’yı da yenerek çeyrek finale yükseldi. Türkiye, çeyrek finalde Polonya’yı da mağlup etti ve rakiplerine set vermeden yarı finale kadar gelmeyi başaran İtalya ile eşleşti.

Son Avrupa Şampiyonu İtalya’yı geriye düştüğü karşılaşmanın sonunda 3-2 yenerek organizasyonda 8’de 8 yapan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan’ın finaldeki rakibi oldu.

Sırbistan ise A Grubu’nda Ukrayna, Slovenya, Polonya, Macaristan ve Belçika’yı mağlup ederek 5’te 5 yaptı ve son 16 turuna kaldı.


Son 16 turunda İsveç’i yenerek organizasyonun çeyrek finalinde Çekya’nın karşısına çıkan Sırbistan, yarı finalde de Hollanda’yı geçerek adını finale yazdırdı.

Astroloji: 4 – 10 Eylül haftalık burç yorumları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.