Kolayca Hazırlayabileceğiniz 5 Lezzetli Yemek Tarifi

İster yeni bir mutfak macerasına adım atıyor olun, ister yoğun bir günün ardından hızlıca hazırlanabilir bir yemek arayışında olun, lezzetli yemek tarifleri herkesin mutfağında kolayca uygulayabileceği, keyifli ve doyurucu alternatifler sunar. Yüksek lezzet potansiyeliyle öne çıkan tarifler, malzemelerin uyumu ve pratik pişirme yöntemleriyle aile sofralarınıza ve özel anlarınıza tat katacak özelliklere sahiptir.

Yemek Tarifi

1. Fırında Tavuk Butları

Tavuk butlarını hazırlamak için öncelikle tavukları yıkayıp kurulayın. Ardından zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırarak lezzetli bir sos yapın. Tavuk butlarını bu sostan iyice bulayarak tepsiye veya fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuklar iyice kızarana kadar pişirin. Servis yapmadan önce üzerine taze limon suyu sıkarak, ferahlatıcı bir tat elde edebilirsiniz.

2. Makarna Salatası

Makarna salatası için önce makarnayı haşlayıp süzün. Ardından salatalığı, domatesi, siyah zeytini ve taze soğanı doğrayın. Haşlanmış makarnayı doğranmış sebzelerle karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı olarak beyaz peynir ekleyerek, hafif ve lezzetli bir makarna salatası hazırlayabilirsiniz.

3. Mercimek Çorbası

Mercimek çorbası hazırlamak istiyorsanız soğanları doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin. Ardından doğranmış havuçları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Yıkanmış kırmızı mercimekleri ekleyin ve üzerine su veya sebze suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin.

4. Ispanaklı Börek

Ispanakları yıkayıp doğrayarak işe başlayabilirsiniz. Daha sonra beyaz peynirle karıştırın. Yufkaları açın, içine ıspanaklı karışımı koyun ve rulo şeklinde sararak yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Servis yaparken yanında yoğurtla sunabilirsiniz.

5. Yoğurtlu Kabak Yemeği

Yoğurtlu kabak yemeği için önce kabakları doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Üzerine un ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından yoğurdu ekleyip karıştırın. Tuz, pul biber ve nane ekleyerek karıştırarak pişirin. Servis yapmadan önce üzerine biraz nane serperek, yoğurtlu kabak yemeğinizi tamamlayabilirsiniz. Daha farklı yemek tarifleri için isterseniz yemek.com’u da tercih edebilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.