Bu besinler 4-5 günde beyni bitirmeye başlıyor!

beyni besinler

Bilimsel araştırmalar sonucu beyni günler içinde bitiren besinler ortaya çıktı! Nöroloji Akademisi ve Oxford Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalara göre bazı gıdalar 4-5 günde beyne hasar vermeye başlıyor.

Yapılan çalışmalarda, bir grup insanın dört gün boyunca bazı besinleri kahvaltıda tüketmesi önerildi. Sonuç olarak, deneye katılan ve söylenen besinleri tüketen kişilerin dördüncü günün sonunda bilişsel fonksiyonları zayıfladı. Uzmanlar, bilişsel fonksiyonları zayıflatan, beyin kapasitesini etkileyen ve DNA hasarına neden olan bu besinlerin asla tüketilmemesini önerdi. Peki, hangi besinler beyni 4-5 gün içinde bitiriyor?

Beyin 4-5 günde eski yetisini kaybediyor

İşte tüketmeden önce bir daha düşünmeniz gereken, beyni bitiren besinler…


Nöroloji Akademisi tarafından yapılan çalışma sonuçları açıklandı. Yapılan çalışmaya göre, yağlı ve şekerli gıdaların tüketilmesiyle beyin 4 gün içinde eski yetisini kaybediyor.

Yapılan çalışmada, kahvaltıda bol yağlı ve şekerli besin içeren öğünü 4 gün boyunca tüketen katılımcılar detaylı bir şekilde incelendi. Katılımcıların dördüncü gün sonunda, bilişsel fonksiyonlarında yavaşlama görüldü.

Oxford Üniversitesi‘nde yapılan başka bir çalışmada ise, fazla miktarda yağ ve şeker içeren besinlerin tüketen kişilerin 5 gün içerisinde dikkat ve hafıza sorunlarında bozulma meydana geldi.

Yapılan çalışmalara göre, fazla kilolu olmak diyabet ve obeziteye neden oluyor ancak zayıf olmak her zaman sağlıklı olduğunuz anlamına gelmiyor. Zayıfsanız ancak beslenme rutininizde sağlıklı besinler yoksa ve egzersizden uzak bir yaşantınız varsa birçok kronik hastalığa yakalanma riskiniz artıyor.

Bu 30 besinden uzak durun!

Eatthis.com, insan sağlığına zarar veren 30 besini açıkladı. 30 besinin içerisinde vücuda zarar veren maddelerin neler olduğu da paylaşıldı.

PATLAMIŞ MISIR

Zararlı İçerik: Trans Yağ

Trans yağlar, kandaki kötü kolesterol miktarını artırır ve iyi kolesterol miktarını azaltır. Bu durum kişinin kalp damar tıkanıklığına dolayısıyla da kalp krizine yakalanma riskini artırır.

TAVUK NUGGET

Zararlı İçerik: Digliserid, Red #40 (gıda boyası), karajenan

Gıda boyalarının bilişsel fonksiyonlar üzerindeki olumsuz etkileri yapılan çalışmalarla ortaya konuldu. DNA hasarına neden olan gıda boyaları, hafıza sorunlarını da beraberinde getiriyor.

BOL YAĞLI KIZARTMALAR:

Zararlı İçerik: Hidrojenize yağ

Trans yağ asidi içeren gıdalar, kandaki kötü kolesterl miktarını artırıyor. Trans yağlar, kalp krizi, obezite, kalp damar hastalıkları kansere yakalanma riskini artırıyor.

BEYAZ UN:

Zararlı İçerik: Klor dioksit

Beyaz ekmek tüketimi, vücut ph değerini doğrudan etkiliyor.

CİPS:

Zararlı İçerik: Monosodyum glutamat

Genellikle lezzet artırıcı olarak kullanılan monosodyum glutamat, vücuda girdiği andan itibaren tükürük bezi salgısını etkiliyor.


TATLANDIRICI:

Zararlı İçerik: Sukraloz

Sukraloz, hormon dengesini bozan bir maddedir ve kilo sorunları başta olmak üzere birçok soruna neden olur.

BEYAZ ŞEKER:

Son yılların en çok artan hastalıklarından biri obezitedir ve obezitenin birinci sıradaki nedenlerinden biri fazla miktarda şeker tüketimidir. Şeker, fazla miktarda tüketildiğinde karaciğer şekeri yağ olarak depolamaya başlıyor ve bu durum karaciğerin işlevini bozuyor.

ŞEKERLEMELER:

Zararlı içerik: Yapay boya, fazla şeker, doymuş yağ

Sentetik gıda boyaları, DEHB (Dikkat eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu) ile ilişkilendirilmiştir.

TOFU:

Zararlı içerik: Magnezyum sülfat

Yüksek miktarda tüketilmesi durumunda böbrek hastalığı, kalp hastalığı, diyabet, mide sorunları ve şiddetli kabızlığı beraberinde getirir.

SOSİSLİ ÜRÜNLER

Zararlı içerik: Yüksek tuz, Orange B (gıda boyası)

DONDURULMUŞ BALIK VE DENİZ ÜRÜNLERİ:

Zararlı içerik: Tert-bütilhidrokinon

MARGARİN:

Zararlı içerik: Potasyum sorbat, trans yağ, soya yağı, gıda boyası

HAZIR TURŞU:

Zararlı içerik: Yüksek tuz ve potasyum benzoat (koruyucu katkı madde)

İŞLENMİŞ SOMON

Zararlı içerik: PCB (Poliklorlu bifenil)

YAPAY ÇİKOLATAYLA KAPLANMIŞ GIDALAR:

Zararlı içerik: Polisorbat 60

MUFFİN:

Zararlı içerik: Soya yağı, yüksek fruktozlu mısır şurubu ve trans yağlar

ŞEKERLİ KAHVALTILIK GEVREK:

Zararlı içerik: İşlenmiş karbonhidrat ve şeker.

SAĞLIKSIZ ŞARTLARDA KURUTULMUŞ MEYVE:


Zararlı içerik: Sülfit

Zihinsel sağlık için beslenme: Beyin dostu besinlerle güçlenin


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.